Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Omluvte mi ten anonym, ale docela se za to stydím. Proto tam je. Název mluví za vše - na e-mailu mi přistálo rozhodnutí o nepřijetí na vysokou školu. Na druhou, na kterou jsem chtěla víc, mě předběžně přijali. Chtěla bych se jenom zeptat na toto, zajímá mě to. Přijde mi toto rozhodnutí o nepřijetí doporučeně, nebo jenom prostřednictvím e-mailu? Děkuji moc za vysvětlení.
To by Ti snad měli dát vědět ze školy. A pokud ne, není nic snazšího než napsat na studijní. Ale tohle by průměrný středoškolák mohl vědět. ![]()
Přijde ti oficiální vyjádření dopisem - je to úřední rozhodnutí a pokud ti to neposlali do datové schránky, tak to ještě potřebuješ dostat proti podpisu. Emailem to posílají, aby to člověk co nejdříve věděl.
Moc nerozumím tomu proč se stydíš a gratuluju k přijetí na školu, na kterou si chtěla.
@janickaIII píše:
To by Ti snad měli dát vědět ze školy. A pokud ne, není nic snazšího než napsat na studijní. Ale tohle by průměrný středoškolák mohl vědět.
Já právě nevím, zda mi to přijde i doporučeně na adresu, nebo jenom přes ten e-mail, kam mi to dnes odpoledne přišlo.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Omluvte mi ten anonym, ale docela se za to stydím. Proto tam je. Název mluví za vše - na e-mailu mi přistálo rozhodnutí o nepřijetí na vysokou školu. Na druhou, na kterou jsem chtěla víc, mě předběžně přijali. Chtěla bych se jenom zeptat na toto, zajímá mě to. Přijde mi toto rozhodnutí o nepřijetí doporučeně, nebo jenom prostřednictvím e-mailu? Děkuji moc za vysvětlení.
Je dost možný že jen emailem. Někde nepřijde ani email a jen se uloží zpráva do informačního systému školy.
Většinou tyhle věci chodí i písemně, ale ať jo nebo ne, pořád jsi nepřijatá to na tom nic nemění.
Není za co se stydět, je strašně moc uchazečů a kapacity škol nejsou nafukovací a na někoho ten černej Petr prostě padne. Buď ráda, že tě přijali na tu druhou, jsou lidi kterym nevyjde ani jedna škola a navíc nikde není psaný, že to za rok nemůžeš zkusit znova ![]()
Přijde ti to doporučeně na adresu. Nikdo jiný to vyzvednout nemůže.
@divine woman píše:
Přijde ti to doporučeně na adresu. Nikdo jiný to vyzvednout nemůže.
Aha, děkuji. A kdy to mám očekávat, mohlo by to být už zítra?
@Cenarius píše:
Je dost možný že jen emailem. Někde nepřijde ani email a jen se uloží zpráva do informačního systému školy.
Teď tam čtu na tom rozhodnutí, že bylo odesláno pomocí informačního systému a e-mailu. Co to znamená? Děkuji. Myslím ten informační systém.
@Anonymní píše:
Teď tam čtu na tom rozhodnutí, že bylo odesláno pomocí informačního systému a e-mailu. Co to znamená? Děkuji. Myslím ten informační systém.
Dneska mam asi spatny den, ale opravdu chces studovat na VS? Vis kolik takovych veci budes muset umet sama vyresit uz v prvnim semestru?
Precti si informace k prijimacimu rizeni. Rozhodnuti o neprijeti, je rozhodnuti podle spravniho radu, proto by melo byt doruceno pisemne (postou nebo datovkou). Bez pisemneho doruceni nebezi lhuta pro podani odvolani.
Kdyz nam napises, o jakou VS se jedna, urcite ty informace na webu najdeme ![]()
@Anonymní píše:
Aha, děkuji. A kdy to mám očekávat, mohlo by to být už zítra?
Opravdu chceš jít studovat VŠ?
Na to se vážně někdo může ptát? Já se tady nedivím už ničemu. Nicméně, byla bych pro zvážení vysoké školy, to se ptáš jak někdo z pomocné školy spíš. Jak můžeme asi vědět, jestli ti to dojde aj poštou, zeptej se na studijním. Použij hlavu.
![]()
@Ou píše:
Přijde ti oficiální vyjádření dopisem - je to úřední rozhodnutí a pokud ti to neposlali do datové schránky, tak to ještě potřebuješ dostat proti podpisu. Emailem to posílají, aby to člověk co nejdříve věděl.Moc nerozumím tomu proč se stydíš a gratuluju k přijetí na školu, na kterou si chtěla.
To už tak dnes není. Záleží na škole, jak si to nastaví. Navíc kvůli covidu školy maximálně využívají bezkontaktní průběh přijímacího řízení včetně zápisu.
@Anonymní píše:
@Mgree píše:
Na to se vážně někdo může ptát? Já se tady nedivím už ničemu. Nicméně, byla bych pro zvážení vysoké školy, to se ptáš jak někdo z pomocné školy spíš. Jak můžeme asi vědět, jestli ti to dojde aj poštou, zeptej se na studijním. Použij hlavu.![]()
Klííd, takto „inteligentní“ lidé chodí i na technické školy. A dost možná jde z nějaké středni, ne každý má gympl, kde mu vtkloukali x let do hlavy, že jako elita národa to a ono musí zvládnout sám.