Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mámu jo, otce ani toho nevlastního ne, nemáme dobrý vztah. Taky by záleželo jestli by to bylo v mojich silách a nebylo by ji líp někde jinde
ale nemít jinou možnost, tak ano.
Záleželo by na více faktorech, jak bych ti časově zvládala, jak velké bychom měli bydlení, co na to manžel, jestli by chtěli rodiče,…
Děkuji za Vaše příspěvky. Mám za to, že si by si člověk měl vzít k sobě.
To je nějaká otázka do pranice? V každé rodině na to nejsou podmínky. Ne každý chce zasvětit velkou část svých produktivních let péči o nemohoucího člověka. Toto může jednoduše rozložit celou rodinu. Zvlášť, pokud jsou tam děti a pokud druhý z partnerů není naladěn na takové soužití.
Někdy to nelze řešit jinak než domem s pečovatelskou službou, LDN, domovem pro seniory, DZR, podle toho, co jim přesně je. Nikomu bych to nevyčítala.
@Pears206 není tohle žádná otázka do pranice. Tady jde i o to, že si pak rodič může myslet, že se ho člověk nechce.
Upřímně, tohle je fakt těžký. Své rodiče miluji, ale nemusí být v silách jedince se o druhého postarat. Co práce, děti, partner, osobní život? To není otázka týdne či měsíce, ale klidně několika let.
Jsem připravená platit rodičům ošetřovatku apod, aby mohli být co nejdéle ve svém.
Ale pokud budou nemohouci, reálně to vidím na nějaký domov důchodců apod. Vždyť je můžu navštěvovat, brát si je domů apod. A samozřejmě v obou variantach počítám s tím, že se o ně budu starat. Ale ne 24/7…
Ano, dělám na ldn,.a vim co to je se o takového člověka starat. Moji mámu bych si vzala. Tátu bych nechala chcípnout.
@Anonymní píše:
@Pears206 není tohle žádná otázka do pranice. Tady jde i o to, že si pak rodič může myslet, že se ho člověk nechce.
Hele nejde o to nechce, někde na to není prostor, třeba u nás by starší nemohoucí člověk neměl vteřinu klidu, když máme menší byt a několik dětí, plus bych musela dost ostrouhat čas, co mám na ty děti. Někde zas je existenčně nutné, aby lidi chodili do prace a nemohou si dovolit non stop péči o rodiče. Někdo na to nemá fyzické a psychické síly. Krátkodobě to lze, ale třeba na několik (i desítek)) let, to zvladne málokdo. Takže nejde o to nechce, jako spis o tu proveditelnost. Pak jsou případy, kde je tomu člověku fakt lépe v rukou odborníka a rodina muz chodit na navstevy.
Dobrý večer. Jdu za vámi s otázkou.
Vzaly byste si rodiče k sobě kdyby byli nemohouci? Já ano.
Prosím anonym