Nepřijetí na zubní lékařství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepřijetí na zubní lékařství
Ahoj,
psala jsem přijímačky na LF muni na zubní lékařství a z kapacitních důvodů jsem nebyla přijata o jeden bod. Jsem tedy první pod čarou. Oficiální možnost na dodatečné přijetí by byla po zápisech. Kdyby si podalo zápisový lístek málo studentů, děkan by mohl posunout bodovou hranici. Doslechla jsem se však, že se to nestává. Byl někdo v mojí situaci? Pomohlo odvolání? Děkuji všem, za jakoukoliv radu či zkušenost budu moc vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Odvolání má určitě cenu, když jsi první pod čarou. Někdo z přijatých se třeba dostal i na jinou LF, které dá přednost. Šance je veliká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laura430 píše:
Ahoj,
psala jsem přijímačky na LF muni na zubní lékařství a z kapacitních důvodů jsem nebyla přijata o jeden bod. Jsem tedy první pod čarou. Oficiální možnost na dodatečné přijetí by byla po zápisech. Kdyby si podalo zápisový lístek málo studentů, děkan by mohl posunout bodovou hranici. Doslechla jsem se však, že se to nestává. Byl někdo v mojí situaci? Pomohlo odvolání? Děkuji všem, za jakoukoliv radu či zkušenost budu moc vděčná.
podej odvolání, máš velkou šanci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odvolání nemá cenu na MUNI podávat pokud nemáš opravdu vážné důvody, pokud se nedostane dostatek studentů k zápisu (ted je dokonce už online, probíhal tento týden), tak se ti univerzita ozve sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vetešnice píše:
Odvolání má určitě cenu, když jsi první pod čarou. Někdo z přijatých se třeba dostal i na jinou LF, které dá přednost. Šance je veliká.
A ty s tím máš zkušenosti? MUNI sama píše, že odvolání z tohoto důvodu nemá cenu podávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laura430 píše: …z kapacitních důvodů jsem nebyla přijata o jeden bod. Jsem tedy první pod čarou. Oficiální možnost na dodatečné přijetí by byla po zápisech. Kdyby si podalo zápisový lístek málo studentů, děkan by mohl posunout bodovou hranici.
Pokud to bylo dostatek bodů na splnění zkoušky, tak by snad nebylo nutné něco posouvat. Pouze bylo víc lidí s lepším výsledkem. Že by 100% těch lidí nad čarou reálně nastoupilo? To je otázka, o kolik jde studentů. Ale osobně bych tu situaci viděl pozitivně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak bylo psáno odvolání na MUNI na smysl. To a slouží jen pro případ, že u prijimacek třeba nebyly dodrženy podmínky nebo tak něco. Ne pro nepřijetí z kapacitních důvodu. Tam se škola ozve sama, pokud se to posune. Což u zubaře téměř jistě ano. Dost lidí si dává přihlášku na všeobecné lékařství a jako „zachranu“ zubaře. Když se nedostane na lekarstvi, jde na zubaře. Teda aspoň za mě před x lety to tak bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď je to přesně naopak, k přijetí na zubní je třeba více bodů než na všeobecné lékařství. Tento rok na zuby na MUNI poslední přijatý měl 88 (ze 120) a na všeo 74
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laura430 píše:
Ahoj,
Ahoj! Jak jsi nakonec dopadla, dostala jsi se?
- Citovat
- Upravit
@Birds
Ahoj, na zuby mě nevzali a jsem teď na všeobecném lékařství. Kdyby na tom někdo byl stejně jako já v létě a nevěděl si rady, už mám odpověď.
Pokud jste nebyli přijati, tak se tam bohužel nedostanete (už tak ta škola praská ve švech). Takže nejlepší je jít na jiný blízký obor. Za rok musíte udělat přijímačky znova a doufat, že se tentokrát poštěstí. Pokud by vás přijali, mohli by vám uznat splněné předměty z jiného oboru. Např pokud úspěšně splníte zkoušku z anatomie na vl, na zubech příští rok budete mít o starost míň. Aspoň taková je teď situace na muni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak letos byla jeste moznost dodatecne se prihlasit do Ostravy, tam poradali prijimaci rizeni na ZL az nekdy v zari (dostali akreditaci).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit