Nepřizpůsobivé kolegyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.23 12:36
@Anonymní píše:
No vedoucí je jedna z těch kolegyň. Dělá normálně stejnou práci, ale má k tomu nějaké činnosti navíc + je ve vyšší třídě. Jinak tam je normálně s námi.
S tím vzděláním nevím no, jako možné to je, ale nikdy jsem se nad nikým nepovyšovala, naopak se chtěla učit od zkušenějších. V takovém případě tedy ani nevím, co bych měla dělat

Tak on je teď rozdíl jestli máš titul nebo praxi. Nejde o chování. ses mladá s praxí, školou a zaručeně ještě máš na doplnění atestaci. Jinak se bude učit ve 30 a jinak kolem 50.
Pokud se tam ale necítíš dobře jdi jinam! Chápu, že se špatně chodí do práce kdy na tebe nic hezkého nečeká. A taky chybou, po třeba 14 dnech doma opravdu nemůžeš vědět co se tam těch 14 dní dělo a musíš se ptát. Určitě záleží na konkrétním období a konkrétních testech, ne?

• Citovat
  • Upravit
5.2.23 12:41
@Zumpa
@Zumpa píše:
Tak jestli se chodíš 2× denně na něco ptát, tak se divím, že se tam ještě pracuješ.

Každý nedělá primitivní práci, co se naučí i opice za 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.2.23 12:45
@Anonymní píše:
A něco takového jsem snad psala? Jednou za čas přijde nějaký špek, kde si nejsem jistá, to je tak špatné se zeptat někoho, kdo tam dělá 20 let a mohl by vědět, než udělat nějakou blbou chybu?

Já souhlasím s tebou; nikdy není clivek tak chytrej, aby věděl všechno. A jak píšeš, v každé práci mohou nastat situace, kdy je clovek rád za konzultaci, pořád lepší, než neco zasadniho pokazit: 2× řez, jednou měř.

Ty, co tě tady kritizují, jsou profi bl. bky, a srážky s takovými bývají nejhorší. Jak vidíš, jsou vsude :poblion:

Nicméně ten kolektiv tam není dobrý, tak by pro tebe bylo asi lepsi se poohlédnout i za hranicemi tvého mesta; pořád je asi lepší dojíždět s radostí než docházet s obavami, či?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
5.2.23 12:55

Není to tou pracovní dobou trochu? Možná si někomu „vyfoukla“ tu možnost být doma brzy. Nevím jaké podmínky má zbytek. Pak je jasné, ze ostatni maji pocit, ze kdyz mas „lepsi“ podminky po cely rok, ze ony maji narok si vybirat zase dovolenou. Nicméně pokud by byla možnost podobného místa jinde, asi bych prchla. Těžko říci. Dovedu si i představit, že to vidíš svýma očima. Mám též kolegyni, která má pocit, že je nepostradatelná a já mám problém ji ochotně po dvou letech ji radit protože si u některých věcí i pamatuji, kolikrát už jsem je vysvětlovala. A ona je pak schopna před jiným kolegou říci, že jsem ji nepredala informace. Je to k uzoufani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
5.2.23 12:58

Dobrá atmosféra v zaměstnání je základ spokojeného života. Takže bych se rozhlížela jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.2.23 14:16

Hele - jestli zdrojem nepohody je i tvoje nadřízená, tak fakt nejrozumnější je hledat cokoliv jiného, tam zjistit že nejsi tak strašná, jak se ti snaží vsugerovat a pak teda případně se začít rozhlížet po nějaké práci co odpovídá tvé kvalifikaci a řešit případnou logistiku dojíždění a podobně,

Jinak laborantky potřebují i v každé čističce vod a ve většina potravinářských výroben větších než jen malovýroba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.23 15:10

Jo, taky to nemám lehké v práci..Patřím tam k těm nejstarším, přesto i kolegyním ve věku mého syna nabídnu vždy tykání. Nečekám, že se přede mnou budou klanět, jen trošku slušného chování (nečekám, že mě budou brát, jako kamarádku). I tak občas žasnu, co si některá dovolí…, co vypustí z pusy atd…
Myslela jsem si, že bude nejlepší si jich nevšímat a dělat si svou práci a řešit max. pracovní záležitosti. Ale jak jsem pochopila, tak ono je vytáčí i to, že vydržím celý den být sama a jen pracovat, nevykecávat se s nima o nesmrtelnosti brouka..
Když se mi zeptají na něco ohledně práce, tak jim odpovím. Jsou věci na které se ptaly už x-krát a stále si je nepamatují… Tak jsem slušně odpověděla a slušně přidala radu, ať si to napíšou. Nemůžou se ptát na to samé do nekonečna (když tam nebudu, tak budou dělat co?? ). Nenapíšou si nic a naopak si jdou si vedení stěžovat, že jsem na ně nepříjemná…
Občas toho mám už opavdu dost, jsem z toho unavená, vyčerpaná… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2118
5.2.23 15:26

Já bych asi začala uvažovat o změně práce i když ta práce jako taková tě baví ale v takovémhle prostředí se prostě dlouhodobě fungovat nedá aby to na člověku nezanechalo následky. Já jsem se třeba dva a půl roku trápila v práci kde mě nesnášela vedoucí i ředitelka. Pak se mi teda změnila vedoucí která mi zase tak neškodila ale ředitelka mě nesnášela dál. :mrgreen: jenže ta práce jako taková mě právě bavila. Dělala jsem recepční v hotelu a právě jsem se tam takhle dlouho trápila a teprve zpětně vidím že to bylo úplně zbytečné protože zrovna v tom daném městě je hotelu fakt hodně a každou chvíli hledali recepční. Sama nevím proč jsem se tak bála odejít a zkusit štěstí o dům dál - doslova :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20910
5.2.23 16:17
@Ou píše:
Hele - jestli zdrojem nepohody je i tvoje nadřízená, tak fakt nejrozumnější je hledat cokoliv jiného, tam zjistit že nejsi tak strašná, jak se ti snaží vsugerovat a pak teda případně se začít rozhlížet po nějaké práci co odpovídá tvé kvalifikaci a řešit případnou logistiku dojíždění a podobně,Jinak laborantky potřebují i v každé čističce vod a ve většina potravinářských výroben větších než jen malovýroba.

To ne. To nemá smysl. Má to smysl jen u těch největších. Případně jsou laboratoře pro nějaké oblasti a spadá pod ně desítky čistíren a nebo je nemají vůbec a využívají služeb externích laboratoří. Např. ALS apod.

Může omrknout https://www.cai.cz/?… co jsou seznamy akreditovaných laboratoři. Které má v okolí a přímo je oslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
5.2.23 22:13
@Anonymní píše:
Jo, taky to nemám lehké v práci..Patřím tam k těm nejstarším, přesto i kolegyním ve věku mého syna nabídnu vždy tykání. Nečekám, že se přede mnou budou klanět, jen trošku slušného chování (nečekám, že mě budou brát, jako kamarádku). I tak občas žasnu, co si některá dovolí…, co vypustí z pusy atd…
Myslela jsem si, že bude nejlepší si jich nevšímat a dělat si svou práci a řešit max. pracovní záležitosti. Ale jak jsem pochopila, tak ono je vytáčí i to, že vydržím celý den být sama a jen pracovat, nevykecávat se s nima o nesmrtelnosti brouka..
Když se mi zeptají na něco ohledně práce, tak jim odpovím. Jsou věci na které se ptaly už x-krát a stále si je nepamatují… Tak jsem slušně odpověděla a slušně přidala radu, ať si to napíšou. Nemůžou se ptát na to samé do nekonečna (když tam nebudu, tak budou dělat co?? ). Nenapíšou si nic a naopak si jdou si vedení stěžovat, že jsem na ně nepříjemná…
Občas toho mám už opavdu dost, jsem z toho unavená, vyčerpaná… :nevim:

Tak tam bych právě viděla ten problém v tom tykání. Já svojí kolegyni, která byla stejně stará jako moje mamka, vykala celý dva roky, co jsem tam byla, a měly jsme to tam tak všechny mladší. Nijak mě to nepohoršovalo, naopak by mi bylo blbý jí tykat. Ale já nemám ani v povaze být drzá nebo si neoprávněně stěžovat.

@Cenarius píše:
To ne. To nemá smysl. Má to smysl jen u těch největších. Případně jsou laboratoře pro nějaké oblasti a spadá pod ně desítky čistíren a nebo je nemají vůbec a využívají služeb externích laboratoří. Např. ALS apod.Může omrknout https://www.cai.cz/?… co jsou seznamy akreditovaných laboratoři. Které má v okolí a přímo je oslovit.

V externí laborce jí bude s tímhle vzděláním škoda, ta nemocnice má úplně jinou prestiž. Ty velký laborky nejsou co se týče platu žádnej zázrak, ale co mě nejvíc točilo, je kladení důrazu na kvantitu, nikoli na kvalitu. Buď mám čas udělat analýzu pečlivě a pořádně, nebo nemám, a holt něco co jde tak oje.bu. a to se mi nelíbilo. V nemocniční laborce tohle podle mě není. V podnikových laborkach to bude lepší co se týče platu i objemu práce, ale těch míst je málo. Pokud studovala zdravotnickou laborantku, tak tohle je krok zpátky. V ALS je velká fluktuace především kvůli platovým podmínkám a objemu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat