"Neradasemyje" na plavání - drbárna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
"Neradasemyje" na plavání - drbárna
Ahoj, na základě této diskuze: https://www.emimino.cz/…malni-48869/
zakládám experimentální diskuzi, zejména z důvodu, že si potřebuju postěžovat a trochu pokecat o úrovni hygieny u některých matek v Kladně. Očekávám tedy uvolněnou atmosféru, obvyklé hádky v mezích zákona, no prostě modří už vědí
tak uvidíme jak to dopadne.
Tento týden jsem se synkem navštívila hodinu plavání v plavecké škole Elma a zakoupila rovnou pár lekcí, jelikož jinak to nešlo. Příjemná plavací teta nás provedla areálem, ukázala co a jak a vysvětlila provozní záležitosti, včetně toho, jak se já i dítě před vstupem do bazénu musíme osprchovat bez plavek. Vcelku jasné, tohle snad vyžadují všude, zejména když v bazénku plavou miminka. Při vstupu do šaten mi bylo hodně divné, proč si ostatní maminky navlíkají plavky rovnou, přestože do sprch se nechodí přes nějaké společné prostory. A teprve ve sprchách jsem zjistila, že jsem se zapsala na plaveckých kurz indiánských sqaw jménem Neradasemyje. Jen by mne zajímalo, jak se asi v kmeni odlišují, když se tak jmenuje každá
Všechny maminy naběhly v plavkách do sprchy, jen tak prolítly pod sprchou, aby se jako neřeklo, stejně namočily své děti a hurá do bazénku
Pravda, nemohu mluvit o všech, neboť za tu dobu, co jsem se drhla se sprchama mihlo cca 5 maminek, ostatní si s sebou možná i vzaly mýdlo, abych jim nekřivdila ![]()
Plavecká škola má několik malých vyhřívaných bazénků, kde plavou menší děti a jeden velký bazén, celkem studený, kam chodí větší děti a nejspíš i veřejnost. Chápu, že ve veřejném bazénu je tento způsob mytí celkem běžný, ale viděla jsem nejméně dvě maminky miminek, které se takty „myly“ jak si to pak zamířily do malých bazénků. Jo, abych jedné nekřivdila, tak když mne viděla, stáhla si spodní díl plavek a umyla si aspoň ony partie mýdlem ![]()
A jelikož nemám dost odvahy, abych poučovala z očí do očí, píšu to tady zákeřně na netu
Jestli si to některá kladenská matka přečte, jedině dobře, docela by mne zajímalo vysvětlení ![]()
A jak to vypadá u vás na plavču? Také chodíte plavat s prasátky? - pochlubte se
Nebo jsem já moc zhýčkaná pražskými móresy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nikdy na plavču nebyla ale musim se zeptat to se mejete v jedné společné sprše?
Jestli jo tak já bych se styděla a raději taky proběhla než ukazovat matkám svého bobra ![]()
Mě kolikrát naštvou matky na cvičení že děti pustí do tělocvičny v botech co chodí venku a malej pak leze po žíněnce a tře si tam hubičku a ostatní po tom skáčou v botech co přijdou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina
Ahoj, chodím plavat v Praze a je to uplně normální standartní situace na všech plaveckých stadionech.Bohužel se to netýká jen plavání s dětmi. Lidi jsou prostě čuňata
Já osobně si nosím i čisté žabky a nohy si stříkám desinfekcí (již jsem měla 2× bradavice od nějaké šikulky). To samé se opakuje ve fitness centrech. Chodím do striktně ženského fitka a zhruba z 20ti žen se jich po cvičení jde umýt tak 5
Myslím si, že to není studem, jsou to i ženský s pěknými postavami, nepoužívají ani ručníky na cvičební stroje a o utření potu z madel na kolech nebo u pásu si můžu nechat jen zdát. Já si nosím sebou vlhké ubrousky.
Ještě mě napadlo, jestli to není na bazéně kvůli penězům, jestli se nechtějí zdržovat, kvůli tomu, že jim uteče pár minut?
Ve fitku to ale není určitě, jelikož mě počítají hodinu i když jsem tam 90 minut a nikdy jim to nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na plavčo jsem chodila a chodim s obema detma.
v satne se svliknu,omotam kolem sebe rucnik a jdu do sprchy(pravda vetsinou mezi prvnima,abych byla sama)ale i tak v satne po plavcu se te nahote,nebo postave v pradle nevyhnemne)
Plavky si treba obliknu i v satne,ale ve sprse sundavam pod koelna…
a to se vetsinou sprchuju a myju doma rano,nez jdeme plavat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babe007 píše:
Ahoj, chodím plavat v Praze a je to uplně normální standartní situace na všech plaveckých stadionech.Bohužel se to netýká jen plavání s dětmi. Lidi jsou prostě čuňataJá osobně si nosím i čisté žabky a nohy si stříkám desinfekcí (již jsem měla 2× bradavice od nějaké šikulky). To samé se opakuje ve fitness centrech. Chodím do striktně ženského fitka a zhruba z 20ti žen se jich po cvičení jde umýt tak 5
Myslím si, že to není studem, jsou to i ženský s pěknými postavami, nepoužívají ani ručníky na cvičební stroje a o utření potu z madel na kolech nebo u pásu si můžu nechat jen zdát. Já si nosím sebou vlhké ubrousky.
Ještě mě napadlo, jestli to není na bazéně kvůli penězům, jestli se nechtějí zdržovat, kvůli tomu, že jim uteče pár minut?
Ve fitku to ale není určitě, jelikož mě počítají hodinu i když jsem tam 90 minut a nikdy jim to nevadí.
na detskem plavani nejde o cas rovná se peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:
Já nikdy na plavču nebyla ale musim se zeptat to se mejete v jedné společné sprše?Jestli jo tak já bych se styděla a raději taky proběhla než ukazovat matkám svého bobra
Mě kolikrát naštvou matky na cvičení že děti pustí do tělocvičny v botech co chodí venku a malej pak leze po žíněnce a tře si tam hubičku a ostatní po tom skáčou v botech co přijdou
nooo bobra,pravdou je,ze jsem zenskym parkrat koukla,co tam maji.ale jen z duvodu,ze ja chodim vyholena na „miminko“ a pripadala jsem si fakt jak dite(nu vyholena byla kazda)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chodíme už přes půl roku na plavčo.. ale já nic nevím, protože plave tatínek..
Takže můj jde do pánských sprch, kde má luxusní samotu a v klidu se vysprchuje a já už nejdu jako ostatní maminky do sprchy, ale rovnou k bazénku, kde dítě svlékneme a když příjde tatínek tak opláchneme malou..
Takže netuším jak moc nebo málo tomu dávají ostatní maminky - od pohledu jsou to spíš slušné " vymydlené" kusy, tak nevím ![]()
Ale možná z jejich pohledu jsem čunata my, protože když se z bazénu vyleze, tak jsme jediní, kdo miminko zase od bazénové vody neumyje..
prostě nejsem takovej cimprlík, pokožku má bezvadnou a za 4 hodiny se jde koupat doma, takže to tam už neřeším. Nevím co si o tom myslí,ale je mi to jedno - nikoho tím neohrožujeme..
Gino, ale představa těch neumytých genitálií ( nebo nejdej bože když mají MS), tak to je chutovka..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
chodíme už přes půl roku na plavčo.. ale já nic nevím, protože plave tatínek..
Takže můj jde do pánských sprch, kde má luxusní samotu a v klidu se vysprchuje a já už nejdu jako ostatní maminky do sprchy, ale rovnou k bazénku, kde dítě svlékneme a když příjde tatínek tak opláchneme malou..
Takže netuším jak moc nebo málo tomu dávají ostatní maminky - od pohledu jsou to spíš slušné " vymydlené" kusy, tak nevím
Ale možná z jejich pohledu jsem čunata my, protože když se z bazénu vyleze, tak jsme jediní, kdo miminko zase od bazénové vody neumyje..
prostě nejsem takovej cimprlík, pokožku má bezvadnou a za 4 hodiny se jde koupat doma, takže to tam už neřeším. Nevím co si o tom myslí,ale je mi to jedno - nikoho tím neohrožujeme..
Gino, ale představa těch neumytých genitálií ( nebo nejdej bože když mají MS), tak to je chutovka..![]()
po plavani sprchou prolitnu spis na zahrati,ale ne mydleni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapsarecek píše:Kamča.dalmatinka píše:nooo bobra,pravdou je,ze jsem zenskym parkrat koukla,co tam maji.ale jen z duvodu,ze ja chodim vyholena na „miminko“ a pripadala jsem si fakt jak dite(nu vyholena byla kazda)
Já nikdy na plavču nebyla ale musim se zeptat to se mejete v jedné společné sprše?Jestli jo tak já bych se styděla a raději taky proběhla než ukazovat matkám svého bobra
Mě kolikrát naštvou matky na cvičení že děti pustí do tělocvičny v botech co chodí venku a malej pak leze po žíněnce a tře si tam hubičku a ostatní po tom skáčou v botech co přijdou
Já jsem taky vyholená aby ale každej koukal co tam mám
to raději do bazénu nejdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:Kapsarecek píše:Já jsem taky vyholená aby ale každej koukal co tam mámKamča.dalmatinka píše:nooo bobra,pravdou je,ze jsem zenskym parkrat koukla,co tam maji.ale jen z duvodu,ze ja chodim vyholena na „miminko“ a pripadala jsem si fakt jak dite(nu vyholena byla kazda)
Mě kolikrát naštvou matky na cvičení že děti pustí do tělocvičny v botech co chodí venku a malej pak leze po žíněnce a tře si tam hubičku a ostatní po tom skáčou v botech co přijdouto raději do bazénu nejdu
tak mně to mezi ženskýma nevadí.
sice jsem trošku při těle na muj zvyk,kdy jsem měla cca 55 kg, ale omezovat se nehodlam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babe007 píše:
Chodím do striktně ženského fitka a zhruba z 20ti žen se jich po cvičení jde umýt tak 5
Já teda nevím, ale když jsem chodila cvičit já, tak jsem se taky nikdy nesprchovala. Nevidím důvod sprchovat se v cizí sprše, když se pak osprchuju doma ve svojí.
Pravda, jezdila jsem autem a za pět minut jsem byla doma. Ale cizí sprchy, to se mi fakt ekluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi připomělo.Jsem takovej cimprlich
a v egyptě byl bazén a ve prostřed bar.ten bazén byl nejteplejší ze všech y všichni tam chodili koupat mimča.Jednoho dne sedělo na baru asi 6 němcu
a tak 6-8 hodin nikdo z nich nevstal od baru
takže bylo jasné že s prominutím chčijou rovnou do bazénu
.Když jsem tam pak sledovala ty miminka tak mi bylo uplně zle.
Někdo je fakt prase a doufám že ženský s MS snad do bazénu nelezou ale asi doufám marně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No už jsem zahlídla pár šnůrek od tamponu co trčela z plavek..
Ale tak od toho tampony jsou že??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetraJ píše:Babe007 píše:Já teda nevím, ale když jsem chodila cvičit já, tak jsem se taky nikdy nesprchovala. Nevidím důvod sprchovat se v cizí sprše, když se pak osprchuju doma ve svojí.
Chodím do striktně ženského fitka a zhruba z 20ti žen se jich po cvičení jde umýt tak 5Pravda, jezdila jsem autem a za pět minut jsem byla doma. Ale cizí sprchy, to se mi fakt ekluje.
tady ano, ale i tak pro svuj pocit sprchou vzdy probehnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:
To mi připomělo.Jsem takovej cimprlicha v egyptě byl bazén a ve prostřed bar.ten bazén byl nejteplejší ze všech y všichni tam chodili koupat mimča.Jednoho dne sedělo na baru asi 6 němcu
a tak 6-8 hodin nikdo z nich nevstal od baru
takže bylo jasné že s prominutím chčijou rovnou do bazénu
.Když jsem tam pak sledovala ty miminka tak mi bylo uplně zle.
Někdo je fakt prase a doufám že ženský s MS snad do bazénu nelezou ale asi doufám marně.
nu co chodíme do plavca,tak lezou,jendy lezla snurka od tamponu z plavek. Ale tohle jsem videla nejen v plavani kojencu,ale i bezne na koupalku.roztahovala se na lehatku a snurka trcela ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit