"Neradasemyje" na plavání - drbárna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13775
4.9.10 21:37

Tak já teda na plavání s dítětem nechodím, ale taky se nerada svlíkám před cizíma… Takže třeba mám taky na sobě plavky, a umeju se pod nima, aniž bych si je sundala. A nijak nechutný mi to nepřijde, v bazénu je přece dezinfekce, kdybych nad vším přemýšlela, na co kdo předemnou šáhnul nebo co si kdo v jaké vodě umyl, tak bych se musela zbláznit. V rybníku se taky koupu a se mnou spoustu dalších živočichů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.9.10 21:38

pokud jsou podmínky, kam dítě odložit, tak je to na pohodu, ale u nás nejsou a představa ležícího dítěte na zemi a kolem stékající voda ze sprch, tak teda :poblion: :poblion: :poblion:

proto jsem se před plaváním osprchovala raději doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
4.9.10 21:38
PetraJ píše:
Babe007 píše:
Chodím do striktně ženského fitka a zhruba z 20ti žen se jich po cvičení jde umýt tak 5 :-(
Já teda nevím, ale když jsem chodila cvičit já, tak jsem se taky nikdy nesprchovala. Nevidím důvod sprchovat se v cizí sprše, když se pak osprchuju doma ve svojí. :nevim: Pravda, jezdila jsem autem a za pět minut jsem byla doma. Ale cizí sprchy, to se mi fakt ekluje.

No tak to je jasný, kdybych bydlela 5 minut, tak se tam taky nemyju. Ale kolikrát se ty ženský i domlouvají a jdou pak hned na pivko apod..Takže to mi přijde docela nechutný, ale možná jsem moc cimprlich :-) A určitě je plno maminek, co se myje doma, tomu věřím, že tam nechtějí nechat ležet prťouska někde na zemi…Ale když to jsou samotný ženský, co jdou z práce?To vidíte, že jde z práce v kostýmku nebo nalíčená, to by se přece nemalovala na bazén ne,kdyby se chvíli předtím doma myla.Někdy to i cítíte, že je ta osoba zpocená. Ale každopádně to je každého věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.9.10 21:58

Chodíme plavat do Tuchlovic, bazén super, zázemí děs. Sprchy jsou tam tři vedle sebe bez zástěn, ale to mi zas až tak nevadí. Vysprchuju se doma. Plavky si oblíkám před sprchou, když svlíkám dítě. Tomu umyju hlavně zadek a pak ho posadím na jedinou podložku, která tam je a nebo pokud je místo v ohrádce strčím dítě tam. Pak si sama stáhnu spodek plavek, vršek jen odtáhnu a umyju. Nevidím v tom problém. Hygienu ostatních nijak nesleduju:)
Co se týká cvičení, tak tam jsem nikdy do sprch nešla. Nesnáším společné sprchy, musela bych si tahat i boty do sprchy, takže až doma. Ale nechodila jsem samozřejmě znovu do práce a domů jsem jela autem ne MHD:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
4.9.10 22:01

Tak u nás na plavču se většina mamin sprchovala v plavkách, nebo si je ve sprcháči jen shrnuly. Já taky. Dala jsem si sprchu ráno doma, 15 minut jela do bazénu, tam jsem se osprchovala v plavkách, Natálku a šlo se plavat. Nějak jsem předpokládala, že nechodí plavat nějaké vyložené špindíry. To už by pak asi bylo stejně jedno, ikdyby je někdo ohlídal - osprchovaly by se bez úboru a ty plavky třeba neměly prané… :lol:

Mě zase točí namalované maminky. Bylo nám jasně řečeno, že z líčidel, krémů atd. můžou mimča pálit oči… Fakt jsem nemohla z těch, co vcházejí do bazénu nalíčené jak do divadla a vylézají rozmazané můry :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.9.10 22:09

tak ty rozmazané můry jsem taky nikdy nepochopila :cert: , hlavně když děti kolem sebe cákají a ony se nad tím ohrazují :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.9.10 22:09

Tak asi budu za prasátko. Osprchla jsem se doma a poté vyrazila s ročním synkem do města, což mimo jiné zahrnovalo třeba nákup, návštěvu lékaře a bazénu. Bazén naposled, protože tři minuty po usazení do auta padl za vlast. A i přesto, že jsem ty nákupy absolvovala v plavkách, bylo to pro mně prostě pohodlnější - měla jsem co dělat s hlídáním dítěte, kterého jsem honila všude možně, než abych se ještě někde myla! Kolikrát jsem si ani nestihla sundat kalhoty, a malej už byl v trapu … A to samý při návartu do šaten. Kolikrát jsem prostě nebyla schopná si ani vysušit vlasy! Fofrem ho oblíct, něco udělat se sebou, a odjezd! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.9.10 22:46
bedru píše:
tak ty rozmazané můry jsem taky nikdy nepochopila :cert: , hlavně když děti kolem sebe cákají a ony se nad tím ohrazují :cert:

jé, to mi připomnělo, jak maminky zcela bezmyšlenkovitě učili děti potápět, ale když jsme se měli začít potápět s dětmi i my, to bylo řečí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolopolo
5.9.10 00:22

Tak už je to nějaká doba, když jsme se synem chodili plavčit, ale u nás (Olomouc)to fungovalo tak, že byl povinný sprchový gel antibakteriální (prodával se i na plavání) a očista fungovala tak, že přijít do sprchy, plavky se musely namočit do lavorku s teplou vodou a desinfekcí, my jsme se vymydlily, plavky oblékout a poté umýt dítě. To mi připadalo celkem OK. Když jsem o tom mluvila s naší MUDr., tak říkala, co za zvířectvo mají někdy mimča při výtěru z krku. Běžné jsou gyn. kvasinky apod. Ale je pravda, že i při této naší hygieně (a co jsem viděla, tak maminky toto dodržovaly) jsme každé druhé plavání odstonali. Syn si zkrátka uměl vždycky najít ten poslední bacil. Radka

• Citovat
  • Upravit
7863
5.9.10 00:39

Stejně jako Jenny výše jsme chodili plavat do Tuchlovic…
Hygienu tak, jak popisuje zakladatelka jako správné, jsem po pravdě začala praktikovat až po nějakém čase navštěvování, když už mi dítě alespoň SEDĚLO a mohla jsem ho ve sprchách odložit. :roll: Začali jsme totiž plavat v jeho 6-ti m a to byl ještě ležáček…a položit ho na zem - to fakt ne, a ta jediná polorozpadlá ohrádka, co tam tou dobou byla, tak v té byl návala byla dost mokrá a když jsem to jednou zkusila, tak dítě se šokem málem uřvalo :-?
Poněvadž umýt se mýdlem a nandat si plavky s 10kilovým dítětem na ruce je výkon hodný hadí ženy, tak jsem se tou dobou sprchovala jen v plavkách.

Musím ale říct, že mě to u jiných zas tak stejně nepohoršuje, když vezmu v úvahu, co se do té vody dostane slin, nudlí a dětského čůrání, tak mi to přijde jako zanedbatelné…

Co mi třeba ale vadilo, tak mamina, co se sice ve sprchách umyla, nicméně do bazénu šla OVĚNČENÁ šperky - a tím nemyslím s řetízkem na krku! Tím myslím třeba s 10-ti masivními řetězy na krku a několika desítkami dalšími řetězy a řetízky na zápěstích a kotnících a mnoha prsteny na rukou… Jaký v tom musí být usazený humus, to radši ani nedomýšlím :evil:
Oproti tomu mi nepřijde vůbec hrozné to, že já se vysprchuju ráno doma a pak ve 13h na plavču se sprchuji jen v plavkách vodou bez mýdla (dříve)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
5.9.10 08:30

vulpes… to mi přesně připomnělo fotku, kterou nám známí poslali po narození jejich holčičky, kdy zdravotní sestra měla ruku plnou náramků a prstýnků a ošetřovala to novorozené miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.9.10 08:43

U nás se na Plaváčkovi sprchují snad všichni, možná jen letmo :nevim: Hodně maminek běhá mezi šatnou a sprchou v plavkách (já většinou taky), ale ve sprchách se všechny vysvlečou.
Kvůli neklidným dětem máme ve sprchách k dispozici slečny, které dítě pohlídají než se maminka umyje!
Ale musím přiznat, že většinou je ve sprchách takovej šrumec, že nemám čas pokukovat po ostatních, většinou jsem ráda, když vyběhnu po mladým k bazénu už/ještě v plavkách :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.9.10 09:18
Ywett píše:
U nás se na Plaváčkovi sprchují snad všichni, možná jen letmo :nevim: Hodně maminek běhá mezi šatnou a sprchou v plavkách (já většinou taky), ale ve sprchách se všechny vysvlečou.
Kvůli neklidným dětem máme ve sprchách k dispozici slečny, které dítě pohlídají než se maminka umyje!
Ale musím přiznat, že většinou je ve sprchách takovej šrumec, že nemám čas pokukovat po ostatních, většinou jsem ráda, když vyběhnu po mladým k bazénu už/ještě v plavkách :roll:

Ywett, kam chodis na Plavacka? V Praze? My chodili loni…

A k otazce…no ja asi taky vypadam jako to cune, jenze ja se koupu pred odchodem z domu, takze mi to po pulhodine prijde docela zbytecny a jen se oplachnu. Treba to tak delaji i ostatni „cunata“ :mrgreen: No a nevsimla jsem si, ze bych to tak delala jedina a ani mne nenapadlo o tom premyslet, s jednim az dvema detma ve sprchach, kde neni uplne cisto a dite se moc odlozit neda, to je docela honka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.9.10 10:04

Jo také máme ten spešl gel kupovaný na plavču - a moc hezky voní..
A namalované jsou skoro všechny, ale nikdy to nevadí, nikdo není rozmazaný či se musí potápět..
Ps. pro mě by bylo odlíčení horší než, že mi někdo uvidí bobra :mrgreen: :mrgreen: Když se odlíčím, vypadám jak na smrtelné posteli v posledním tažení.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.9.10 10:57

Tak já jsem z Prahy asi rozmazlená z Kennyho. Tam byly sprchy „jako doma“, oddělené tím neprůhledným plexisklem, takže to bylo i pro stydlíny. Plavky na sebe hned v šatně navlékat bylo zakázáno, jako aby se ten pot na ně nenalepil či co než se ženská osprchuje. Mezi šatnou a sprchou se chodilo buď zabalená v ručníku nebo v županu. Všude tam byly cedule jak postupovat, troubili nám to snad při každé úvodní lekci, až mi to bylo trapné. Prostě tam by si tohle nikdo nedovolil. No a nemohu předpokládat, že se někdo myl/nemyl doma, ono cestou se leckdo taky zapotí. :nevim:
V dětským bazénu je méně dezinfekce a vyšší teplota vody tzn lepší prostředí pro množení bakterií, proto maj tak přísná pravidla.
Mně už to tak nevadí, dítě už mám starší, také už se koupalo leckde, ale s malým mimi do roka asi holt budu jezdit jinam :think:
V Kladně chodím na 4.ZŠ. zázemí maj vcelku slušné, přestože se to s Kennym nedá srovnávat, zas o to maj nižší cenu. Ve sprchách ohrádku na miminka mají, v šatně jsou také pulty s podložkama, sprchy vyloženě špinavé taky nejsou, ale jsou to takové ty velké, společné.
Přiznávám, že mi nevadí, jestli mi někdo kouká na bobra mrgreen: klidně bych se takhle myla i před chlapama, přestože nejsem žádná modelka :oops: Jo, to s tou slečnou na hlídání během mytí by se mi moc líbilo. :palec: Kluk mi tam taky lítá jak torpédo, takže jsem ho tam chytala nahatá - holt ty mamči si zas o mně můžou myslet že jsem úchyl, já o nich že jsou prasátka a jsme si kvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí