Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V posledni dobe me trosku mrzi, ze krome zabehlych diskusi se na emiminu neda jen tak kecat.
Rozumejte, kecat jako s kamoskama u kafe, placat si, co me napadne a nezamyslet se na kazdou formulaci, aby se to nekoho nedotklo.
Kdyz nemluvim jak do radia, najde se nekdo, kdo me chytne za slovo.
Priklady: nelze pouzit slovo cikan (kdo v bezne mluve rika rom?), kdyz napisu : nikdy mi s nicim nepomuze, odpoved: jak to muzes rict, ze ti s nicim nepomuze, nekdy ti urcite s necim pomohl, atd atd…
prispevek pisu v reakci na diskusi o majolce, to podle me fakt byla takova diskuse na zasmani a ne na rozebirani toho, jak je kdo tolerantni, osviceny a kdo koho vic pomlouva.
Tak me napadlo, jestli by se nevazne diskuse nemohly od tech vaznych nejak odlisit uz pri zalozeni, trebas nejakym zaklikavatkem a jinou barvou pozadi, nebo nevim…
fakt uz me ta formalita nebavi
vite, ze se snazim drzet se, kde to jen jde, nepodlehat emocim a psat s nadhledem
ale jsem zenska a taky mam chut nekde napsat „ty voe, ta je ale pitoma. taky znam takovou“
no nemyslite, ze by emimino melo byt i o tom?
myslím si, že původně to tak být mělo. Já už raději do spousty diskuzí, kam bych dřív přispěla, ani nepřispívám, protože je hrozné, jak se spousta lidí snaží přeformulovat něčí příspěvek tak, aby vyzněl co nejhůře, vytrhává věty z kontextu apod. O tom, že bych tu použila výrazy, které používám v běžné mluvě (a to opravdu nemluvím prostě), si raději nechám zdát. škoda ![]()
Jo taky mi to někdy pěkně leze na nervy a jefakt, že se sposutě dizkuzí radši vyhýbám, protože se tu někdy na člověka vrhnou, jenom proto, že má trošku jinej názor.
Navíc mám pocit, že píšu slohové práce z češtiny a ne příspěvek do drbárny. ![]()
To se mi líbí
A jsem na tom podobně,jako holky přede mnou-někdy je to tu fakt brutal.
Jaký si tou uděláme takový to máme
Taky už se mi párkrát stalo že moji nadsázku, vtip, nebo tak něco někdo nepochopil a pak mě pranýřovali a tak pokud nemám k tématu věcně co říct většinou tam nelezu…ale jsem hrozně jízlivý a urýpaný tip, take občas se fakt neudržím. Myslím že důležitý je abychom každá zůstala svá a nesnažili jsme se si hrát na „pupky“ světa.
skvělej nápad, beru.
Net je dobrá věc, akorát že není poznat, jakým stylem, zabarvením hlasu atd…se na přispěvky reaguje a lehce si to některé překroutí a je z toho kurník jak hrom.
PS: neboj, on ti někdo zdrbne, co to máš za diskuzi, že jako nechápe proč ![]()
jj někteří sou tu fakt netýkavky a hlavně čekají na to až budou moct někoho sejmout
pár takových už sem si všimla a vypadá to že projížděj diskuze jen proto aby našli něco do čeho můžou drbnout a někdy i slovem ublížit
prostě každej má svůj názor a neměl by ho nutít ostatním a když už se někde objeví něco s čím nesouhlasím tak se přece nebudu snažit za to ostatní ukamenovat
a ohlasy typu pedantská úča co ostatním pisatelům vyčítá chybu ve větě to je taky trapárna!!! šak sme lidi no a co že někdo píše bez háčků a čárek nebo že má někde chybu v i/y vždyť je to šumák ![]()
MarketaJ: s těma slohovkama z češtiny máš teda pravdu. Když jsem psala můj první dotaz na emiminu, tak první reakce byla, že neumím česky, že tam mám místo s z. Tak mi to teda hodně zvedlo náladu a už jsem neměla moc chuť debatovat a doteďka ji moc nemám, i když je hodně věcí, na které bych se ráda zeptala, nebo je s někým probrala.
Ahoj Pudlo, jo už jsem si toho všimla! Někam napíšeš svůj názor a sesypou se na tebe jak včely na med. Takže se raději držím stálých diskuzí, které máme s holkama zaběhlé. Teď jsem po dlouhé době přispěla do pár diskuzí a seběhly se tam opravdu šílené hádky a handrkovačky. Nikdo tady už nemůže nic napsat. ![]()
MarketaJ píše:
Jo taky mi to někdy pěkně leze na nervy a jefakt, že se sposutě dizkuzí radši vyhýbám, protože se tu někdy na člověka vrhnou, jenom proto, že má trošku jinej názor.
Navíc mám pocit, že píšu slohové práce z češtiny a ne příspěvek do drbárny.
Moje řeč, přesně tak!
Souhlasim a taky bych to uvítala.
Jakmile někde s někým někdo nesouhlasí tak už je oheń na střeše.Přijde mi to tu někdy jak v 2 b
.
Když chceš někam napsat musíš souhlasit jinak jsi vyhoštěna,napadnuta a nebo se rozjede aférka jak je zakladatelka chudinka proto že jí někdo odpověděl jinak tak na ní utočil ![]()
souhlasim, jsem timhle dost znechucena, ze ani nikam nepisu a zrovna vcera jsem si rekla ze uz se ani nebudu snazit nejake diskuze cist a budu chodit jen do nasi uzavrene skupiny … nekdo si to dohadovani evidentne dost uziva - me to nebavi, brala jsem emimino jako relax, moznost se vykecat, poradit se … ne se dohadovat bo bejt souzena
taky ocekavam ze i tuhle diskuzi nekdo napadne
![]()
já musím říct, že tohle nám funguje v „domácích diskusích“ např. s holkama kdy jsme se snažily ve stejný čas nebo se stejně narozenými dětmi. Tam to je opravdu jako pokec u kafe. Mimochodem Pudlo už jsi dlouho nezavítala
![]()
Na jiných diskusích mě to občas taky štve, ale přiznám se že už ani nečtu neb mě neba jak se do sebe pak vzájemně všichni naváží. není to můj styl. A tak čtu jen ty „poklidné“ diskuse. ![]()
maluska píše:
souhlasim, jsem timhle dost znechucena, ze ani nikam nepisu a zrovna vcera jsem si rekla ze uz se ani nebudu snazit nejake diskuze cist a budu chodit jen do nasi uzavrene skupiny … nekdo si to dohadovani evidentne dost uziva - me to nebavi, brala jsem emimino jako relax, moznost se vykecat, poradit se … ne se dohadovat bo bejt souzena
taky ocekavam ze i tuhle diskuzi nekdo napadne![]()
![]()
Maluško tak tak za chvíli to tady někdo zdu*e všechno a nadá nám. Chodím sem zhruba co se malá narodila. A za těch 14 měsíců se to tu opravdu těžce změniilo.