Neřeš následek, ale příčinu

25179
8.2.16 22:24

Neřeš následek, ale příčinu ...

Ahoj všem,
pojďte si popovídat na toto téma a poradit mi, jak na to. Všichni máme od podzima do jara rýmu. Dvě děti ze tří měli už teploty a chycené uši, naštěstí ne na píchání. Kudy se mám vydat a jak na to zaútočit?
Já sama své sáhodlouhé zdravotní problémy řeším s homeopatkou a ty příčiny jsou hodně hluboko a jdu na to hlavou. Ale jak na to u dětí? U 4 leté nebo dokonce 6 měsíční. A to není ani jedna ještě ve školce. Co bude potom :zed:
Potřebuji pomoc, mám pocit, že jsme v bludném kruhu.
Jinak nemocné moc nejsou, ale ty rýmy jsou nekonečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1396
8.2.16 22:28

Ahoj, mojí dceři(5let)pomohlo před dvěma lety vyndání nosní mandle, předtím pořád nudle které skoro vždy skončily antibiotiky, ucho pícháno jednou.Po vyndání mandle rapidní zlepšení. Jo a ještě je na homeopatikách :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.2.16 22:30

@Aries6 Zaměřila bych se na klima doma. Nicméně častá nemocnost k dětskému věku patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
8.2.16 22:33

Otužování, časté procházky za jakéhokoliv počasí, sauna, solná jeskyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.2.16 22:37

Zkusit nedávat mléčné výrobky, aby se odhlenily, nakrájenou cibuli na noc k posteli, hodně větrat, být venku, zkusit třeba aromaterapii nebo mi měli bylinkový kapičky do nosu od Hádka. Zkusit nechat udělat výtěry, jestli nemají nějaké bakterie, dr. třeba nasadí pamicon-ale pak dodržovat výše uvedené…Jsou to jen nástřely, co mě zrovna napadly. Letos ťákám na dřevo, sice rýmy děti dostanou, ale po týdnu je pokoj, teď už od Vánoc nic…Dávám teda celou zimu sirup Imunoglukan. Těžko říct, jestli něco pomáhá, nebo to je náhoda. Děti 3,5 a 1a1/4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.16 22:41

@Muffina Krom sauny a jeskyně dodržujeme. A děcka jsou celkem otužilý, mívají o vrstvu méně, jak ostatní děti a je jim dobře.
@Adinka_2012 Díky za tip na kapky. Je toho na trhu tolik, že člověk neví.

Ona mi ta nejstarší začla trpět na zadní rýmu, což je na nic.

@LadyLada Já vím, to klima dost řeším. Ale dost větráme, přetopeno taky nemáme, spíš naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.2.16 22:44

@Aries6 Zeptej se dr na Bronchowaxom. U te starsi by to mohlo mit efekt. Ja davam celou zimu taky imunoglukan a jeste draci krev sirup Myco Baby. Chodime ven za kazdeho pocasi kazdy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
8.2.16 22:46

@Aries6 Zadni rymu umi uvolnit Sinupret. Nasazuju ho pri prvních naznacich nachlazeni a k tomu Stopkasel sirup od Dr. Weisse. Syn chodi do skolky a od rijna do ted nebyl nemocny. Tuk tuk. Predtim promarodil mesic. Pak jsem nasadila vyse zminene a Bronchowaxom a zatim klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.2.16 22:49

Dáváš probiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.2.16 22:53

@Aries6 Třeba to naopak může být příčina :nevim: S plísněmi doma nebojujete? Rodinná atmosféra také v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
8.2.16 22:54

Náš malej rýmoval celou loňskou zimu. Vyzkoušela jsem všechno od klasické medicíny přes homeo, bylinky až po čínskou medicínu…
Vše se vyřešilo ve chvíli, kdy jsem si vydupala doporučení na alergologii, malýmu potvrdili alergii na roztoče, nasadila se antihistaminika a je pokoj ;) Vyhojená sliznice začala běžným virům odolávat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.2.16 06:20

Holky ja se obavam, ze zakladatelka na to jde duchovne a tou pricinou treba mysli, ze ma ted rymy, protoze pred deseti lety prejela autem psa. Ale jeji male nevinne deti nemohou takove veci v minulosti mit, tak proc tak trpi?

jha na takove neverim, tak bych rekla, ze pricina rymy je chozeni do skolky a vubec mezi lidi a to se da vyresit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.2.16 09:13
@Pudloslava píše:
Holky ja se obavam, ze zakladatelka na to jde duchovne a tou pricinou treba mysli, ze ma ted rymy, protoze pred deseti lety prejela autem psa. Ale jeji male nevinne deti nemohou takove veci v minulosti mit, tak proc tak trpi?jha na takove neverim, tak bych rekla, ze pricina rymy je chozeni do skolky a vubec mezi lidi a to se da vyresit :-)

Ale tak to vůbec není. U mě je to o nečem úplně jiným a na homeopatii neřeším obyčejnou rýmu, ale složitější věci. U děcek se takhle nezaměřuju. Ale chtěla bych najít příčinu - třeba jsem bacilonosič něčeho, co se jim pořád vrací. Možná je zlobí ta troška plísně, co máme v baráku a kterou celkem úspěšně zvládáme. NEbo to tak prostě je, chytnou bacila a jak jsou 3 + já, tak se nám to doma motá pořád dokola :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.2.16 11:28
@Aries6 píše:
Ale tak to vůbec není. U mě je to o nečem úplně jiným a na homeopatii neřeším obyčejnou rýmu, ale složitější věci. U děcek se takhle nezaměřuju. Ale chtěla bych najít příčinu - třeba jsem bacilonosič něčeho, co se jim pořád vrací. Možná je zlobí ta troška plísně, co máme v baráku a kterou celkem úspěšně zvládáme. NEbo to tak prostě je, chytnou bacila a jak jsou 3 + já, tak se nám to doma motá pořád dokola :nevim:

aha, tak jsem to blbe pochopila. K tomu nemam moc co dodat, vsechno, co jsi napsala, muze byt pravda.
zdravych nosicu ruznych bacilu je obrovske mnozstvi, zjistovala jsem ruzne bakterie a je to 20-80% deti ve skolce podle druhu infekce. Kontaktu s nejakou bakterii se nemuzes ubranit a je to spis na odolnosti konkretniho ditete. Z neci rymy muze mit jiny zapal plic. Imunita dozrava. alergie samozrejme tomu vsemu moc nepomaha, ale ja bych hlavne nervala penize dop vselijakych prostredku nabizenych lekarnou na podporu imunity at uz klasickych nebo alernativnich, protoze nejsou zadne obecne zkusenosti o jednoznacnych ucincich. kazdy ma tu zkusenost, ze nektere roky jsou lepsi, nektere horsi a obecne se to s vekem vsechno zlepsuje - bez ohledu na to, co deti zobou. mam dojem, ze ani vsechny ty ozdravovny nemaji nejaky deledoby ucinek. Tak bych treba navstivila imunologa a brala bych to, co on doporuci, nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.2.16 12:49
@Pudloslava píše:
aha, tak jsem to blbe pochopila. K tomu nemam moc co dodat, vsechno, co jsi napsala, muze byt pravda.
zdravych nosicu ruznych bacilu je obrovske mnozstvi, zjistovala jsem ruzne bakterie a je to 20-80% deti ve skolce podle druhu infekce. Kontaktu s nejakou bakterii se nemuzes ubranit a je to spis na odolnosti konkretniho ditete. Z neci rymy muze mit jiny zapal plic. Imunita dozrava. alergie samozrejme tomu vsemu moc nepomaha, ale ja bych hlavne nervala penize dop vselijakych prostredku nabizenych lekarnou na podporu imunity at uz klasickych nebo alernativnich, protoze nejsou zadne obecne zkusenosti o jednoznacnych ucincich. kazdy ma tu zkusenost, ze nektere roky jsou lepsi, nektere horsi a obecne se to s vekem vsechno zlepsuje - bez ohledu na to, co deti zobou. mam dojem, ze ani vsechny ty ozdravovny nemaji nejaky deledoby ucinek. Tak bych treba navstivila imunologa a brala bych to, co on doporuci, nic vic.

Tak tomu se chci přesně vyhnout, ale alternativám se nebráním. Ale je toho tolik, že člověk neví kudy kam. Já si zase myslím, že takový problém, aby to bylo na imunuloga není. Ba naopak, děcka jen tak něco nechytnou. Jen ta nekonečná rýma :zed: Já asi dělám trošku z komára velblouda - nebo prostě tak, jak soplí naše děti, tak soplí všechny okolo. Spíš se vžívám do situace, kdy se vrátím do práce. Protože být každou chvíli se zasopleným děckem doma, to ani nemusím nastupovat :zed:
A všude čteš, neřeš následky, ale příčinu. Jenže pokud bude příčina kolektiv ve školce, tak je to na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí