Nerozvíjím své miminko?

604
8.12.12 08:18

Nerozvijim sve miminko?

Ahoj maminky,

chtěla bych se s Vami poradit jak rozvijite sve miminka? mam 7 měsični holčičku. u nas to vypada tak:

Rano vstaneme, oblečeme se, dam ji na chvili na podložku (jdu na wc a psa dam ven) po chvilce ji to nebavi, tak ji dam do židličku (jdu si dělat snidani) pak jim.. pak ji to zas nebavi tak ji dam do postýlky diva se jak stelu postele. pak ji dam zase na chvilku na zem (snažim se ji motivovat zatim totiž neleze :( ) no pak se jdeme oblect jdeme na navštěvu k babičce (než tam dojdeme prospi se) pak ji babička nosi. pak jdeme domu. doma ji dam do židličky (dělam ji oběd) poji a jdeme zase ven. když přijdem dam ji na zem tam si sama hraje (ja vařim pro dospěle) odpoledne jdeme k druhe babičce.. no a pak přijde manžel a hraje si s ni..

Cely den tak rychle uteče.. a ja si řeknu, že malou vubec nerozvijim :( nevim kdy jsem ji zpivala, říkala basničku ani nevim jakou :( paci, paci neumí, neumi papa..

jak to dělaty vy s 7 měsičnima? mam už ji čist knížky??

děkuji

Příspěvek upraven 08.12.12 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
8.12.12 08:24

Tak v prve rade - v sedmi mesicich ma na lezeni dost casu! :kytka:

Ono to je tezko takhle popsat, prece na ni pri vsem, co delate mluvis, ne? To taky rozviji! ;)
Ja jsem tedy male vykladala a zpivala porad, nejake basnicky a tak, ale prislo mi to prirozene, nekdo takovy neni! Pokud ma dost okolnich podnetu, hracek, knizek, zajimavych veci a je ve spolecnosti, myslim, ze to staci! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
8.12.12 08:26

Mám podobný výčitky s 4,5měsíčním :( tak kdyby se našel někdo „studovaný“, jak by to mělo ideálně s dítětem určitýho věku během dne vypadat, budu ráda, když pošle radu i mě

všade můžu najít jen režim jídla nebo spánku, ale jaký „režim“ běžně mají přes den děti tohoto věku (ať už je jakýkoliv) vůbec netuším. nevím co s ním mám dělat, je nakrmený, přebalený, to samozřejmě jo, ale přece nejsem mechanický přebalovač, ale máma… no a máma neví, jak má být mámou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.12.12 08:27

V 7m malá taky nelezla, paci nedělala, pa pa taky ne…byla hodně na břichu na zemi, vždycky jsem jí přikopla nějakou hračku, ať si hraje a hodně jsme chodily ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
8.12.12 08:34

Kluk má osum měsíců paci paci neumí, pá pá taky ne jen mam. Lozí po čtyřech a staví se snaží se nakračovat. Chodím s ním od šesti týdnů plavat a cvičit. S mojí první dcerou sem nikam nechodila a taky v osmi měsících stála :think: takže každé dítě je jiné a pokud se mu někdo aspoň trochu věnuje a nehodí ho na celaj den do postýlky tak se taky vše naučí. Někdo dřív a někdo pozděj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
8.12.12 08:35

Nejsem so jista, zda hledas i rady, jak dite rozvijet, ale pokud ano, zde je
zajimavy odkaz

Příspěvek upraven 08.12.12 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.12.12 08:36

Tak u nas to vypadalo asi tak…
Vstaly jsme, dala jsem ji mlicko, oblikla a sly jsme ven se psem, mala byla v kocarku, byly jsme venku asi pul hodky, vse jsem ji ukazovala, povidala, sedely jsme na lavicku, klidne jsem ji vytahla z kocaru.
Jak jsme dosly domu, udelala jsem si snidani, zatimco ona byla sama na dece, s hrackami a se psem. okolo desate po svacine sla spinkat… ja navarila, uklidila nebo sedela na pocitaci! :mrgreen:
Kdyz vstala, dostala obed a vyrazely jsme ven - koupaliste, zahradka, hriste, se psem k rece, a az do vecera jsme byly venku, kdyz bylo hnusne klidne detske herny nebo navstevy u kamosek. To jsme jeste bydleli na byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.12.12 08:37

Holky v tomle věku byly většinu času na zemi, plazily se takže furt prudily psa nebo s emi motaly pod nohama v kuchyni :mrgreen: když jsme chodily venku tak čumákovaly ven z kočáru a přes den jsme si lehala k nim an zem a podávala ruzny hračky, když jsem ji nosila tak jsme ji u toho něco říkala/zpívala a doma komentovala vše co dělám. taky jsme měla tenle pocit, ale ono toho asi s mimčem moc nejde dělat, to přijde až se bude víc hýbat. jinak občas jsem jim dělala vařila myška kašičku, když si nechaly držet ruce tak paci paci, nebo jsme s nima poskakovala v náručí a u toho říkala nějakou říkanku. mladší pak měla přemíru podnětů od starší :mrgreen: takže s tou jsme dělaly kolo mlýnský od miminka, držela jsme ji an ruce nebo měla v klokance když byla větší a dělala blbiny se starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.12.12 08:54

Dělala sem to jak @micelinka dítě půl dne na zemi a rozvoj probíhal v přikopnutí hračky :mrgreen:
jako můj názor je ten, že dítko se nejlíp rozvíjí tak, že se mu dá prostor, aby vše zkoumalo samo :nevim: dělala to tak i kamarádka zdravotní sestra, několikrát se mi zmínila, že s malou nechodila do žádných MC, plavání atd a většinu dne trávily tak, že si malá něco mudlala na hrací dečce a ona vařila/uklízela/odpočívala a malá je normální holčička.

S tím zpíváním, hele já na to taky nejsem, nejde mi to přes pusu, před lidma se i stydím hejkat skákal pes (a to jsem zpívala ve sboru, takže o tom, že to neumím to není), ale prostě na to nejsem.
Takže sem to dělala tak, že když sem vařila, a malýho měla v židličce nebo u sebe na zemi, tak sem sem tam něco zazpívala, spíš lidovku nebo trampskou, na dětské fakt nejsem, ale že bych to dělala cíleně, to ne.

A jinak v 7M má opravdu ještě čas, náš malej se rozhýbal až po 9M. Paci paci mi bojkotuje dodneška a pápá dělá jen na hračky, na blinkání a pod. ale na lidi prdí, jen se poťouchle usmívá :mrgreen: a přitom je naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
8.12.12 08:57

My na sebe celý den žvatláme :mrgreen: pouštíme si dětské melodie a k nim zpíváme, ikdyž Anička zatím jáá jááá jááá. Taky děláme tanyny, když vařim má misku a vařečku a míchá třeba křupku :lol: stavíme komín a vůbec si hodně hrajem na koberci.Taky čtem dětské knížky-prohlížíme obrázky většinou zvířátek a říkáme co dělají. Anička od 6 měsíce leze, takže za mnou šmejdila po bytě, při věšení prádla mi pomáhá tím, že vyhazuje prádlo z koše :mrgreen: Ale dokáže si i vyhrát sama, většinou najde něco zajímavého-časopis, letáky :nevim: sedí, žvatlá a čte :lol: @agulla myslím,že je dobré malou zapojovat do věcí, které zrovna děláš, taky si na ni udělat čas a hrát si :palec: děti se učí tím, že opakují co vidí :pankac: Aktivity samozřejmě přizpůsobuješ náladě, věku a dovednosti mimča :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.12.12 09:00

Mám to skoro stejně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
8.12.12 09:18

No jasně, hlavně NEPŘEMOTIVOVAT, že :mrgreen:

Taky jsem přikopávala, hračku dítěti nebo dítě k hračce ;)

Jinak z pocitu viny jsem si určila cca 3 všeobecně vzdělávací pásma:

• na posteli v ložnici: zastýlat, padá bomba (=dítě) do peřin nebo polštář na dítě, koulet atd.
  • u hraček: podávat, chrastit, pouštět ty hrací
  • „řachanda“ - co mě většinou napadlo jako největší blbost, to se mu líbilo, takže zpívám a držím dítě, aby „baletilo“, mazlopraní, standardní tance, teď si dál nevzpomenu

Jinak je to takový celkem blbý období, dítě už není ležák, ale zároveň se nemůže dostat, kam chce, tak prudí ;) Nic si nevyčítej - nic, co jsem se do něj snažila vložit, se mi nevrátilo, to až za pár měsíců :jazyk:

A i teď - snažím se se mu „věnovat“, ale většinu času trávíme tím, že já něco dělám a on mi POMÁHÁ :zed:

• Citovat
  • Upravit
2183
8.12.12 09:21
@ANEBjája píše:
Mám podobný výčitky s 4,5měsíčním :( tak kdyby se našel někdo „studovaný“, jak by to mělo ideálně s dítětem určitýho věku během dne vypadat, budu ráda, když pošle radu i měvšade můžu najít jen režim jídla nebo spánku, ale jaký „režim“ běžně mají přes den děti tohoto věku (ať už je jakýkoliv) vůbec netuším. nevím co s ním mám dělat, je nakrmený, přebalený, to samozřejmě jo, ale přece nejsem mechanický přebalovač, ale máma… no a máma neví, jak má být mámou :(

koukni na www.mamaaja.cz jsou tam. deticky po mesicich co umi a co s nimi muzes v tom veku trenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
8.12.12 09:26

Souhlasím s @Mar__tanka1983, taky mi to zpívání atd. nejde přes pusu. Našemu klukovi je skoro rok a paci, paci, jak je velikej apod. nedělá, protože ho to nebaví. Zkoušela jsem to, ale pár sekund kouká a jde si po svým, event. začne loupat lak z topení, vedle kterýho má jídelní židli :roll:. Leze a stojí už od 8. měsíců, kolem nábytku začal chodit cca o 14 dní dýl. Naučili jsme ho na to, aby se zabavil sám, šaška mu dělat nebudu, takže on ani žádný společný hraní nevyžaduje, nebaví ho to. Prostě se promenáduje po bytě a krámuje nebo roznáší prádlo ze skříně, někdy kouká na pohádku, prohlíží knížku, tancuje u písniček.
Být tebou bych se neznepokojovala ;).

Příspěvek upraven 08.12.12 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
8.12.12 09:27

Taky jsem jednu chvili mela pocit, ze ho zanedbavam.Tak jsem se naucila rano rychle poklidit a pak si udelam kafe a pul hod.se venuju jen malymu. A to same delam i odpoledne. Mezitim se samozrejme staram o domacnost a chodime na prochazky.Je pravda, ze u toho nezavreme pusu. Takze basnicky a pisnicky zvladame i pri praci.
Kazde dite je jine, ale vetsina trochu stimulovat potrebuje. Malej se narodil driv a tezko dohanel sve vrstevniky. Museli jsme mu pri hre ukazat jak se pretacet, jak lezt a vsechno krasne dohnal.
Zkuste si pro ty sve lasky udelat denne aspon chvilicku. Vzdyt ten cas tak hrozne leti a za chvili budou velky a nasi pozornosti budou chtit co nejmene.

Příspěvek upraven 15.03.14 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky