(Ne)scházení

9023
20.11.17 09:25
@Anonymní píše:
Dobrý den.Je tu nějaká maminka, co má děti, ale neschází se s druhýma maminkami na procházky, návštěvy? Svou kamarádku mám dál, přestěhovali jsme se, ale i tak mě to moc neláká, vidím tu druhý maminky jak spolu kočárkují, ale já nemam moc chuť, ani čas, mam náročné miminko a starší dcerku(školkovou) a než se vypravíme, když je starší doma, ale i když jsem sama s mimčem, tak to dá zabrat a občas (teď to nemyslím ve zlém) mě nebaví řešit tolik věcí co druhý maminky řeší. Máte to taky některá tak? Jste maminky samotářky? :kytka:

Já taky chodila sama s kočárek i na ostatní kroužky. Do herny, na písek. Holky jsou malé jen jednou a chci být u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
20.11.17 09:27

Taky chodím všude sama. Jsem taková od přírody. Na dětském hřišti mam vždy knížku, aby nikdo neměl potřebu mne zachraňovat z opustenosti a začínat se mnou hovor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
20.11.17 09:31

Taky jsem byla taková, změnilo se to vlastně až ve věku, kdy dcera chtěla chodit ven s kamarády ze školky. Musela jsem se přizpůsobit a taky kamarádit s maminkama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15314
20.11.17 09:31

Já jsem o společné procházky s kočárkem nikdy nestála, dítě všechno rušilo a kecení u kočárku budilo, raději jsem si nasadila sluchátka do uší, brala jsem to jako relax kdy chci mít klid… Až později kolem 1,5 roku jsem v případě obou dcer začala chodit na cvičení pro maminky a děti, hrátky s batolátky apod. ale to jen kvůli tomu, že byly společenské a vyhledávaly kolektiv dětí, mě osobně to nedávalo nic. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.11.17 09:40

Kamarádky mám a přátelství vzniklo za různých okolností. Rozhodně se NEpotřebuji s někým kamarádit a chodit na kávičky, návštěvy jen proto, že má někdo také dítě (ve stejném věku). Též mám kamarádky dál a vážně mi to nijak nepřijde divné. Moje malá (5) se začala začleňovat do kolektivu děti někdy před rokem. Ve školce si jich užije. Teď měla oslavu a přišly i maminky (děti vyzvednout) no a asi by se i kamaradily, ale mě to prostě nejde :mrgreen:
Obvykle se s maminkami pozdravime (ve školce, na hřišti,…) a to mi stačí.
Pracuji ve školství a nějak to mám asi tak nastavené - rodičům sdělím to nejdůležitější a jaké pak vybavování :mrgreen: :nevim: V soukromí to mám stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
20.11.17 09:50

Jsem jednoznačně nescházecí. :) Když potkám někoho dospělého, dám se s ním ráda do řeči, nakonec za těch pár let je známých maminek u nás na sídlišti více než dost a je to poměrně příjemná změna oproti odpovídání na dětské otázky. Občas se teda sejdem s pár mému srdci blízkými přáteli u někoho doma nebo v hospůdce (pokud mám opušťák :)). Ale fakt to cíleně nevyhledávám a spíš se divím, co si ty maminky každý den povídají. Někdy se teda cítím blbě, protože jsem pořád prakticky jen s těma svýma „andílkama“, jenomže jsem prostě taková - od přírody introvertního založení a je mi tak víceméně dobře. Spíš by mě fakt upřímně zajímalo, co na tom ty houfující se maminky vidí? To nemyslím rýpavě, naopak, jsou dny, kdy si říkám, že to musí být hrozně fajn, stýkat se s ostatními, jezdit na výlety, chodit na kafíčka, mít spřízněnou duši, jít si zacvičit, jenomže lámat přes koleno se to nedá a já taková prostě nikdy nebudu. :nevim: Co mě trošičku mrzí, je to, že děti budou nejspíš po mně a myslím, že extrovertnější a trochu povrchnější lidi (v dobrém slova smyslu) to mají v životě jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.11.17 10:30
@Anonymní píše:
Dobrý den.Je tu nějaká maminka, co má děti, ale neschází se s druhýma maminkami na procházky, návštěvy? Svou kamarádku mám dál, přestěhovali jsme se, ale i tak mě to moc neláká, vidím tu druhý maminky jak spolu kočárkují, ale já nemam moc chuť, ani čas, mam náročné miminko a starší dcerku(školkovou) a než se vypravíme, když je starší doma, ale i když jsem sama s mimčem, tak to dá zabrat a občas (teď to nemyslím ve zlém) mě nebaví řešit tolik věcí co druhý maminky řeší. Máte to taky některá tak? Jste maminky samotářky? :kytka:

„Scházení“ mi zachránilo na mateřské příčetnost. :mrgreen: Ale s mými kamarádkami, občas se na mě nalepila maminka, která mi nesedla, to nebylo příjemné. :think:

Pokud jsi vyloženě samotářka, tak se do toho nenuť. Není to nic povinného. ovšem, podle mých zkušeností, člověk který se s nikým nestýká, začne po čase blbnout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.11.17 12:37

Jsem zatím jen těhotná, ale jsem první ve svém okolí, musím říct, že občas mi to chybí občas naopak jsu ráda, že nemám ty kamarádky co dělají chytré atd.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí