Neschopenka a lékař

Anonymní
19.11.18 00:25

Neschopenka a lékař

Dobrý večer mám dotaz, trošku těžší na vysvětlení :'(. Před třemi týdny jsem si zlomila ruku, takže jsem na neschopence kterou vypsal můj pr. Lékař v době neschopenky jsme se ale odstěhovali cca 100km.muzu si nájit lékaře stim že si i neschopenku nějak vymuze nebo musím ke svému lékaři jed? Kontrola následná nemoc?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1993
19.11.18 00:46

Najdeš si lékaře a on si tě převezme i s neschopenkou. Žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
19.11.18 00:46

Nezapomeň ale nahlásit změnu místa pobytu… Taktéž novému pl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.11.18 03:05

Co nejdřív nahlaš změnu místa pobytu svému PL, on to musí formulářem ohlásit ČSSZ, jinak by ti mohla na starou adresu přijít kontrola a měla bys z toho zbytečné problémy. Jinak si můžeš najít nového PL v novém bydlišti a on si tě převezme i s neschopenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
19.11.18 06:12

No myslim, že k původnímu stejně budeš muset zajet pro ty tiskopisy. tedy asi by to šlo poštou, jestli to chceš riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
19.11.18 06:41
@Pudloslava píše:
No myslim, že k původnímu stejně budeš muset zajet pro ty tiskopisy. tedy asi by to šlo poštou, jestli to chceš riskovat.

Ja si myslim, ze celou dokumentaci poslou postou. Jednou jsem menila nejakeho doktora a ten mi do ruky nic nedal, ale memu novemu dr. to vsechno poslal. Ale uz to je asi 10let a byl to gyndar :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.11.18 07:47

@1mila2 posílají to i dnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.11.18 07:53
@Pudloslava píše:

Normálně by ti žádné papíry do ruky dát neměl ani ten díl neschopenky, který má lékař u sebe … když jsem letos přecházela, tak mě sestřička prosila, jestli bych si tu pn od původní doktorky nevyzvedla, pokud se tam dostanu. Ale říkala, že pokud mně ho nebudou chtít dát a nebo tam nepůjdu, ať si s tím nelámu hlavu, že si to klasicky vyžádají oni sami . Nevím proč by tam zakladatelka měla jezdit 100 km, když třeba ještě ani není domluvená s novým lékařem. A ten starý do toho formuláře píše, komu tu pn předává. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
19.11.18 08:08

No protože je daleko spolehlivější, když to převeze pacient.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 08:42

Moc děkuji všem za rady, už vím.. :) u nového jsem byla tet dostala jsem atb, ošetří mě ale zaregistrovat mě nemůže do doby než ukončím neschopenku u svého lékaře který má prvni dil u sebe. Takže ano mam to přesně 122km z nového bydliště, zjistili mi laryngytydu a i přesto musím jed.

• Citovat
  • Upravit
21091
19.11.18 08:50
@Pudloslava píše:
No protože je daleko spolehlivější, když to převeze pacient.

Tak to si ale musí pořešit doktoři, jak si to posílají. Když si za výpis ze zdravotní dokumentace účtují pálky, pacientovi jí do ruky nedají, když z toho něco potřebuje, pak ať zajistí, aby se to dostalo tam, kam je potřeba v pořádku. V dnešní době kurýrů a ekomunikace mně to přijde jako dost úsměvné tvrzení. Já třeba přecházela x krát a nikdy po mě nikdo nechtěl, abych si řešila karty a převážela je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.11.18 09:18
@Anonymní píše:
Moc děkuji všem za rady, už vím.. :) u nového jsem byla tet dostala jsem atb, ošetří mě ale zaregistrovat mě nemůže do doby než ukončím neschopenku u svého lékaře který má prvni dil u sebe. Takže ano mam to přesně 122km z nového bydliště, zjistili mi laryngytydu a i přesto musím jed.

Aha, tak to ti chce vystavit novou na tu laryngitidu? Mně jí při rizikovém jen převzala a bývalá doktorka tam jen vypsala, že mě předává do péče te a te. Celou dobu jsem měla jen jednu v kuse. Takhle na tom ale proděláš ne? Protože ti zase naběhne nová PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.11.18 09:38
@Anonymní píše:
Takže ano mam to přesně 122km z nového bydliště, zjistili mi laryngytydu a i přesto musím jed.

:mrgreen: promiň, vím, blbý překlep - ale ano, JED by tvoji situaci opravdu nejspíš spolehlivě vyřešil… navždy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
19.11.18 09:38
@P4ja píše:
Tak to si ale musí pořešit doktoři, jak si to posílají. Když si za výpis ze zdravotní dokumentace účtují pálky, pacientovi jí do ruky nedají, když z toho něco potřebuje, pak ať zajistí, aby se to dostalo tam, kam je potřeba v pořádku. V dnešní době kurýrů a ekomunikace mně to přijde jako dost úsměvné tvrzení. Já třeba přecházela x krát a nikdy po mě nikdo nechtěl, abych si řešila karty a převážela je.

no oni si to pořeší, ale když se něco ztratí, tak následky stejně odskáče pacient. Což o dokumentaci, ta existuje všude možně v mnoha kopiích (lidi si to obvykle také doma nechávají) a dost často ani vlastně potřeba není, ale ta neschopenka je dost důležité úřední lejstro. Samozřejmě, že všechno se dá vyřešit, ale trvává to dlouho a mezitím se civil může dostat ne vlastní vinou do svízelných situací, ve kterých mu nikdo nepomůže a ani neexistuje osoba, která by se za to zodpovídala.
jako ten chudák, co mu neumožnili prodloužit si ID zavčasu a když to dělal v nesmyslně krátké zákonné lhůtě před vypršením, tak se nestihlo, protože lejstra putovala někde poštou, takže přišel o spoustu výhod, třeba si musel koupit lítačku… a za to nikdo nemohl.

Ty mluvíš o teorii, já o praxi.
Pacient samozřejmě nemusí nic, ale já osobně bych si pro svou neschopenku raději dojela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.11.18 10:11

@Pudloslava Jako jet 120 km s Laryngitidou to mně nepřijde dost dobrý nápad. Něco jiného to je, když je to v jednom městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty