Neschopenka v těhotenství - ruční práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neschopenka v těhotenství - ruční práce?
Ahoj,
bohužel jsem od začátku těhotenství na neschopence a ještě asi bohužel budu. Někdy je mi lépe, že se jdu třeba projít, ale některé dny stojí prostě za prd. Doma se trochu nudím, tak mě napadlo, že bych zkusila nějaké ruční práce.
1. háčkování hraček, oblečků na barbíny (čekáme holčičku…
)
2. pletení - nenapadá mě nic jiného, než svetřík na mimi a ty mám už dva…
3. šití - vůbec mě nenapadá čeho, oblečky na mimi mi přijde lepší koupit, už jenom ten materiál vyjde draho
4. vyšívání - na vystavovaní polštářků nejsem, takže leda zase něco pro mimi?
Z výše uvedeného umím plést (dle návodu, ne od oka), z toho usuzuji, že se naučím i háčkovat. Šít téměř neumím, ale mám šicí stroj a umím ho ovládat. Vyšívání, no jako dítě jsem něco málo dělala. Zručná moc nejsem, ale času mám dost. ![]()
Hrozně ráda bych vyrobila něco pro malou, ale má se narodit v únoru a pak než si začne s něčím hrát… ale zase některé háčkované hračky vypadaly božsky! Nebo jsem viděla překrásné háčkované šaty na barbíny, ale na to mám asi opravdu ještě čas
Pleteného jsem nenašla skoro nic, což je škoda, protože to jediné ovládám, zbytků vlny mám hromadu a jehlic plný šuplík
.
Poradíte prosím, čím jste se zabavily doma vy? Ideálně, pokud jste to dopředu také moc neovládaly a začaly až v těhotenství? Případně kam chodíte na návody/materiál. Budu ráda za jakékoli názory, odkazy. Něco jsem tu už prošla, ale málo co bylo zameřené přimo pro miminka
. ![]()
A ještě jeden takový dotaz - jak se spotřebovaným materiálem? Já bych si třeba dokázala uplést svetr i na sebe, ale nikdy jsem to neudělala, protože vlna by mě přišla tak na 4× tolik, co koupit nový svetr. Tady si říkám, že tolik materiálu nespotřebuji (ať na oblečky nebo na hračky), ale i tak. Asi to je celkem „drahá sranda“, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdybych měla tolik času jako jsem měla jako prvotěhotná… hele, pokud máš fejsbuk, pak doporučuju tématické skupiny jako šikulíci, šití pro začátečníky, tvoření, háčkování a podobně. Holky si tam vyměňují postupy, návody, kdyby to pro tebe měla být jen inspirace, co se dá všechno vytvořit. A řadu inspirací z ruční tvorby najdeš taky na webu www.pinterest.cz. Zrovna co se týče miminek, zrovna frčí šití „hnízdeček pro miminka“. Na youtube si najdeš spoustu videonávodů zdarma ![]()
Edit - jinak ano, pokud doma nemáš vysloveně zásoby třeba po babičce, jsou ruční práce poněkud ehm dražší koníček - ostatně jako jakýkoli jiný. Proto já doslova miluju patchwork - tam se dá zužitkovat opravdu každičký zbyteček látky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elis6 ja jsem pletla. Deku pro mimco, trojcipy krajkovy šátek pro mne, dále na mimco svetriky a jeden úžasný overal, misto kombinezy na ven - ideální na podzim a jaro. Na holčičky jsou krasne treba tuniky, pletené kabatky…zadej do googlu a hledej podle obrázku, inspirace je plný internet. Dále mam v plánu udělat pletené potahy na gaucove polštářky. Moc se mi i líbí bambulkovy kobereček, ideální na zpracování zbytku vln atd, taky najdeš pres Google.
- Citovat
- Upravit
@Elis6 Nuda? To slovo neznám. Jak já ti závidím. Celé dny bych proležela a jen si četla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Te´d jsem zkusmo zadala na fejsbuk pletení na děti - a hned první fotografie, nádherný setík právě pro mimčo
Následuje fusáček, botičky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Icestar píše:
@Elis6 Nuda? To slovo neznám. Jak já ti závidím. Celé dny bych proležela a jen si četla
Ono to možná zní záviděníhodně, ale jsem doma už 4. měsíc, knížky mám vybrané, potřebuji něco jiného. Já zase závidím všem, které mají bezproblémové těhotenství a mohou chodit do práce. Měla bych peníze, kontakt s lidmi a ubíhalo by mi to rychleji. Takhle sedím doma ve své „zlaté kleci“ a nemůžu pořádně nic. A pak přijde někdo, jako vy a napíše mi, že se hrozně mám, co by za to dal být celé dny doma… Věřte, že není o co stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marie432875 píše:
@Elis6 ja jsem pletla. Deku pro mimco, trojcipy krajkovy šátek pro mne, dále na mimco svetriky a jeden úžasný overal, misto kombinezy na ven - ideální na podzim a jaro. Na holčičky jsou krasne treba tuniky, pletené kabatky…zadej do googlu a hledej podle obrázku, inspirace je plný internet. Dále mam v plánu udělat pletené potahy na gaucove polštářky. Moc se mi i líbí bambulkovy kobereček, ideální na zpracování zbytku vln atd, taky najdeš pres Google.
Prosím tě, nemáš nějaký vzor na krajkový pletený trojcípý šátek? nechce se mi moc hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za tipy, určitě mrknu. Popravdě mě ten Facebook ani nenapadl, tam toho musí být hromady
. Na pinterest jsem koukala, ale málokdy jsou u toho i podrobné návody. Navíc u háčkování ještě neznám terminologii, ale to se poddá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych uháčkovala nějakého jemného muchlíka na spaní.
A uplela deku na zakrytí, pěknou jemnou teplou poddajnou. Třeba Ganella galanterka nabízí nádherné příze - čistá alpaka anebo merino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elis6 Já jsem celé dny doma
Malé dítě a mimino, furt se točím kolem nich. Když se zrovna nevěnuju přímo jim, je to kolotoč praní, žehlení, převlékání, uklízení, luxování… večer jsem ráda za chvíli klidu ve sprše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze je to bezvadny napad, do neceho takoveho se pustit. Ja hackovala podle navodu na internetu nebo v casopisech, jsou i knizky s navody.. spousta toho je i pro uplne zacatecniky- sobe satek
svetrik na plysaka, ruzne vlocky jako dekoraci.. jsou to blbiny a fakt jednoduche, ale ja z toho mam vzdycky strasnou radost
Ted pletu salku pro dceru. Temer vse ze zbytkove vlny, co jsme meli po babicce. Kupovat to nove je urcite drazsi, ale treba nejake zbytky-klubicka bys sehnala i na netu od nekoho.. Sit se daji ruzne hracky, ze zbytku latek, to bys sehnala urcite i levne. Tak hodne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na https://www.garnstudio.com/search.php?… je tam spousta krásných návodů.
A co se týče šití, tak já začínala na závěsech, mantinelech do postýlky, zavinovačka, všechno jednoduchý a můžeš si to krásně sladit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák dělala jsem tento http://www.pleteni-navody.eu/?… v horcicove žluté, je fantasticky.
- Citovat
- Upravit
Háčkovala jsem čepičky, deku ze čtverečků, šila jsem kapsář, v ruce pak úchopové míčky (to může pomalu od narození). Jo a háčkovala jsem kraječkové šatičky na svatbu. A ano, materiál vyjde dráž, než si to koupit hotové. Ale ten pocit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit