Neschopenka v těhotenství ve zkušební době
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neschopenka v těhotenství ve zkušební době
Ahoj holky, chtela bych se na neco jen zeptat ohledne neschopenky v tehotenstvi. Jsem tehotna, po statnicich, mam momentalne pouze brigadu. Pritel bude jeste par let studovat, takze jeho prijem 0. Mamka mi tvrdi, ze kdybych si ted nasla praci a sla na neschopenku, jelikoz mam rizikovy, ze by mi az do porodu chodila nemocenska. Me to teda prijde jako blbost. Nemam odpracovany rok, takze narok pak na materskou nemam. Mohla bych jit na neschopenku, kdyz bych byla teprve ve zkusebni dobe nebo az po zkusebce? Predem moc diky za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na neschopenku můžeš jít hned třeba druhý den co máš uzavřenou pracovní smlouvu. Jen si nejsem jistá jaká bude výše nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si nejsem jistá zase tím, že by se dočkala v práci konce zkušebky. Proč asi každá těhotenství ve zkušební době tutlá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, já si také myslím, že je to blbost, myslim, že ve zkušebce by mě vyrazily… :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny7 Velmi pravděpodobně tě vyhodí, protože na zkušebku se nevztahuje ochranná lhůta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny7
Tak jako jinak by to tu byla vždy rada NO.1 ![]()
Takže asi nažeň tatínka do práce, nebo se budete pást.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny7 Když tě vyrazí ve zkušební lhůtě, tak nárok na nemocenskou budeš mít i po skončení pracovního poměru. Pokud je ale tvoje těhotenství rizikové a ty se chystáš uzavřít pracovní poměr s vědomím, že ihned odejdeš na nemocenskou, může se stát, že po tobě půjde sociálka a následně policie, nebyla bys zdaleka první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny7 Toto je tedy absolutni sprostarna. Ale napr. k nam do prace by ses nedostala pres vstupni lekarskou prohlidku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc většinou při nástupu do zaměstnání chtějí zdravotní prohlídku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Jak na vstupní lékařské prohlídce určí těhotenství, když neodeberou krev? U nás teda HCG neodebírali. Leda by praktik poznal těhotenství pohmatem.
(U nás nastoupila jako sekretářka holčina, záskok za mateřskou. Po necelém půl roce strašný haló, že dotyčná za 14 dní nastupuje na mateřskou. O těhotenství věděla už v době pohovoru. Nikdo to na ni nepoznal, když se s námi loučila, vypadala jako kdyby se přejedla a to vážila 50 kg i s postelí. Porodila čtyřkilový dítě.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vodouska Tak jednak jsem musela davat vypis z karty od praktickeho lekare s vyjadrenim, zda jsem danou praci schopna vykonavat a pak krev odebirali, moc jsem donasela.
A je neco jineho, kdyz nastoupis a planujes az do materske pracovat a nebo kdyz mas diagnozu pro rizikove tehotenstvi a planujes druhy den odejit na nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa píše:
@sunny7 Velmi pravděpodobně tě vyhodí, protože na zkušebku se nevztahuje ochranná lhůta.
To je jedno, i kdyby ji vyhodili, nemocenské jí chodit bude.
- Citovat
- Upravit
@Meha Mas pravdu, standartne patrne ano, na pracoviste, kde je tehotenstvi prekazkou pak ano. Zakladatelka je vysokoskolak, tak je otazka, kam by se hlasila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Můj závodní lékař je i mým praktikem a vstupní do zaměstnání byla i vstupní k němu. Žádné otázky tohoto směru, ani např. na cyklus, nepadly.
Mě teda vědomé utajování těhotenství při nástupu do práce příjde jako sviňárna
I když chce dotyčná do porodu pracovat. Zaučení nějakou dobu trvá, podílí se na něm další člověk. A sotva se zaučí, odchází a vše znova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit