Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem stahovala cviky mamce tady: http://www.stripky.cz/…tinence.html
Trochu jí to pomohlo. Určitě to vyzkoušej a uvidíš, že se ti to spraví.
Ahojky moc ti neporadím,ale nejsi v tom sama.Já teda moč udržím,ale po druhém porodu lítám na malou pořád.Vyrazím třeba s děckem ven a za půl hodky táhnem domů,protože prostě musím a mám to jen tak tak
.Zatím řešení odkládám,ale cviky myslím jsou ty na posílení pánevního dna(jakoby když chceš zastavit čůrání)a pak jsem na posílení močáku viděla někde reklamu na dýňová semínka ![]()
Ahoj,
zatím tyto problémy nemám (ťuk ťuk ťuk), ale což takhle zajít s tím k lékaři. Dneska už jsou i specializovaná centra, kde se tím zabývají, protože s tím mívá problémy docela dost žen a nejen po porodu.
Ahoj, jak tu někdo píše, stahuj pánevní dno, můžeš to dělat kdykoliv a kdekoliv. Stahuješ ten sval, který bys použila, kdybys chtěla přerušit čůrání. A i při tom čůrání to můžeš dělat, je to sice takový srandovní, ale co. Čury čury a stop. čury čury a stop ![]()
Tak pokud nepomáhá cvičení, a problém neustoupí do jednoho roku od porodu, měla by jsi vyhledat urologa.
zuzouš píše:
Ahoj, jak tu někdo píše, stahuj pánevní dno, můžeš to dělat kdykoliv a kdekoliv. Stahuješ ten sval, který bys použila, kdybys chtěla přerušit čůrání. A i při tom čůrání to můžeš dělat, je to sice takový srandovní, ale co. Čury čury a stop. čury čury a stop
Mě rehabilitační sestra důrazně upozorňovala, že čury čury stop zásadně nemám dělat. Má se stahovat pánevní dno kdykoliv a kdekoliv, kromě při čurání.
jankee píše:zuzouš píše:Mě rehabilitační sestra důrazně upozorňovala, že čury čury stop zásadně nemám dělat. Má se stahovat pánevní dno kdykoliv a kdekoliv, kromě při čurání.
Ahoj, jak tu někdo píše, stahuj pánevní dno, můžeš to dělat kdykoliv a kdekoliv. Stahuješ ten sval, který bys použila, kdybys chtěla přerušit čůrání. A i při tom čůrání to můžeš dělat, je to sice takový srandovní, ale co. Čury čury a stop. čury čury a stop
Aha, no vidíš, jak jde věda dopředu
Todle totiž říkala dr mojí mámě…no je to pochopitelně hoodně dávno ![]()
Ahoj,
omlouvám se za anonym, ale stydím se…
Po prvním porodu jsem měla stejné potíže, ale nějak samy vymizely, ani nevím kdy.
Teď jsem skoro 10 měsíců po druhém a stále to trvá. Vlastně jsem o tom dlouho ani nevěděla- do té doby, než jsem teď dostala kašel
Je to hrůza- musím se několikrát za den převlékat.
Prosím o radu- pomůže na to nějaké cvičení, nebo je nutná operace???
Děkuji