Neschválení příspěvku na péči

41882
5.9.14 11:09

Neschválení příspěvku na péči

Ahoj holky, je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jak sepsat odvolání?
Mamka nemůže nic, je na pravou stranu ochrnutá a oba příspěvky nám zamítli.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
5.9.14 11:11

@lyrica právě ho sepisuju pro sebe s čím si nevíš rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.9.14 11:14

@anickadomnik v podstatě se vším. Co tam uvést, jak to formulovat. Jsem z toho teď pěkně labilní, takže neumím ani uvažovat logicky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 11:23

@lyrica normálně napíšeš že se odvoláváš proti rozhodnutí… a že nesouhlasíš z toho důvodu: no a jednotlivě popíšeš jaký všechny body podle tebe mamka nesplňuje posudkový doktor jí je neuznal. Pokud máš nějaké zprávy od doktorů tak to k tomu přilož. Já jsem se domluvila i s obvodní a ona mi taky na kus papíru napsala že syn nezvládá toto a toto a přikládám to k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.9.14 11:24

@anickadomnik :kytka:
a jak dlouho už to u vás trvá? Mě bylo řečeno, že pokud ten stav není déle jak rok ( příhodu měla v březnu ) není šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 11:34

@lyrica jo tak to nevím já mám nemocného syna a u něj je to trvalé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.9.14 11:35

@lyrica ale když nad tím přemýšlím tak poprvé jsme žádali asi týden potom co měl stanovenou diagnozu, jen netuším jestli to není u dospělých jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
5.9.14 11:51

„Tímto se odvolám proti rozhodnutí ze dne… č. j… ve věci nároku na příspěvek na péči, a to z následujícího důvodu:…“

Popsat zdravotní stav, popř. přiložit nějaké aktuální lékařské zprávy, zároveň uvést, že vzhledem k diagnóze lze předpokládat, že dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav bude trvat déle než jeden rok (dle právní úpravy se dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem rozumí zdravotní stav, který podle poznatků lékařské vědy trvá nebo má trvat déle než 1 rok, a který omezuje funkční schopnosti nutné pro zvládání základních životních potřeb), jaké úkony maminka nezvládá:

§ 9
(1) Při posuzování stupně závislosti se hodnotí schopnost zvládat tyto základní životní potřeby:
a) mobilita,
b) orientace,
c) komunikace,
d) stravování,
e) oblékání a obouvání,
f) tělesná hygiena,
g) výkon fyziologické potřeby,
h) péče o zdraví,
i) osobní aktivity,
j) péče o domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
5.9.14 11:54

Ještě dodatek: Pokud by bylo rozhodnutí o odvolání zamítavé, je možné se buď soudit, anebo zkusit požádat znovu po roce (např. z důvodu zhoršení zdravotního stavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29744
5.9.14 11:57

Podívej se do zákona o sociálních službách, tam je 10 základních životních potřeb pro posuzování stupně závislosti. Pro lehkou závislost stupeň 1 je zapotřebí minimálně 3 základní životní potřeby, které nezvládá. Pokud jí něco neuznali, o čem si myslíte, že nezvládá, tak je potřeba v odvolání vysvětlit, že jí neuznali např. oblékání, tak vysvětlit, že sama se neobleče, že potřebuje dopomoc v tom a v tom.
Ještě poznámka, že se hodnotí dlouhodobě nepříznivy zdravotní stav, který podle poznatků lékařské vědy trvá nebo má trvat déle než rok, a který omezuje funkční schopnosti nutné pro zvládání základních životních potřeb. Takže pokud lze třeba počítají, že její zdravotní stav se rehalilitací podstatně zlepší, tak to asi neuznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat