Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@sarka_lukacova píše:
No uz jsme premysleli na zmene lekare, no to mate stesti, mamka na tom byla 3× lepe pred operaci nez po ni, a presne tak ti lekari by si to meli zazit, jednu dobu mamka nemohla ani spat od bolesti a ze to urcite vite jak bolest vystreluje az do nohou.. a oni ji chteli jeste naucit zit s temi leky, mimochodem jedna se o libereckou nemocnici, jak dlouho jste se po operaci nemohla posadit? Protoze mamku posadili hned druhy den po operaci a zjistovala jsem si ze nekteri se mesic nemohli posadit..
hele, já chápu, že jste frustrovaní, a sama mám těžce nemocnou maminku ve třetím invalidním stupni, takže jako vím, co to je. Ale možná by stálo za to přestat takhle kopat kolem sebe. jako doktoři jí to udělali, doktoři jí chtěli snad udělat drogově závislou pomalu, neumí mluvit, tak s ní zametli…a podobně. Nikdo s ní nezametl, protože neumí mluvit, ale protože její diagnóza prostě není tak vážná, aby to bylo na invaliditu. Můžete podat tu námitku, bude to posuzovat jiný posudkový, ale tohle obviňování a kopání k ničemu není.
@Šáruší Myslím, že když je paní po třech operacích a má stálé bolesti, tak její stav dobrý není. Kdo tyto bolesti nezažil nepochopí. Mohla by mít přiznaný alespoň částečný důchod - i když teď se to počítá na procenta, vím. Ale nepřiznat jí vůbec nic? Aby se tloukla po pracovních úřadech a žebrala o dávky? Blbé je, že i když se odvolá, řízení se zas měsíce potáhne a peníze žádné.
@Konnny píše:
@Šáruší Myslím, že když je paní po třech operacích a má stálé bolesti, tak její stav dobrý není. Kdo tyto bolesti nezažil nepochopí. Mohla by mít přiznaný alespoň částečný důchod - i když teď se to počítá na procenta, vím. Ale nepřiznat jí vůbec nic? Aby se tloukla po pracovních úřadech a žebrala o dávky? Blbé je, že i když se odvolá, řízení se zas měsíce potáhne a peníze žádné.
Hele, stejně bude žebrat o dávky, co jako myslíš? Pokud jí teď nepřiznali nic, tak jí přiznají maximálně 1. stupeň, pokud to dopadne. Z toho stejně nevyžije, stejně bude muset buď do práce a to nejen na 4 hodiny nebo pro dávky.
A já si nemyslím a nehodnotím žádný stav žádného nemocného. To hodnotí její lékaři a posudkoví lékaři.
Ja mam kamaradku, ktera mela pred vice jak 10 lety plotenku, ale bez operace. Po roce dostala castecny duchod. Od te doby pracuje, nic ji neni, normalne pracuje jako prodavacka, porodila 3 deti a vzdycky ji to prodlouzi. Jako nechapu to. Ani ke komisi nechodi, vzdycky jenom posle papiry co ji napise znamy doktor a kdyz se ji blizi termin posudku tak si necha predepsat rehabilitace, pripadne prasky jakoze ji to boli. Asi tak se to dela
a je smutne, ze ten kdo to opravdu potrebuje to nedostane.
@Šáruší píše:
hele, já chápu, že jste frustrovaní, a sama mám těžce nemocnou maminku ve třetím invalidním stupni, takže jako vím, co to je. Ale možná by stálo za to přestat takhle kopat kolem sebe. jako doktoři jí to udělali, doktoři jí chtěli snad udělat drogově závislou pomalu, neumí mluvit, tak s ní zametli…a podobně. Nikdo s ní nezametl, protože neumí mluvit, ale protože její diagnóza prostě není tak vážná, aby to bylo na invaliditu. Můžete podat tu námitku, bude to posuzovat jiný posudkový, ale tohle obviňování a kopání k ničemu není.
Kdyby si alespon procetl vse co mel za dokumenty, pan posudkar! Madam nekdo nejde ani na operaci muze fungovat a priznaji mu ID bez problemu, a proto jsem nastvana protoze si PAN POSUDKAR vybira nejspise podle nalady, vidi ze prijde zena ktera se pomalu nemuze hybat a on ji rekne bezte do prace, takze urcite to neni kopani k nicemu.
@Konnny ale já nepsala o pani- mamince zakladatelky!!! je potřeba číst, já jenom uvedla, co mám já, kde pracuju, co třeba zažila máma, a nebo známá z práce se zhády, co řekli ji samotné uřednice! Že neradi dávají na záda a třeb a kolena, že hodně otho lidi zneužívají..
@Anonymní píše:
Já ti teda nevím, ale když má takové bolesti a pokud odmítá léčbu lekama, tak si asi řeknou, ze to není tak hrozne. Můj manžel je na tom podobně, byl na těchto lécích 2 roky a neublizily mu. Ať si nechá pomoci. Od toho tu ty léky jsou.
Dobre, ale oni ji chteji naucit zit na tech lecich, to neni pomoc do konce zivota brat tak silne leky? Ktere ji z druhe strany nici ostatni organy?
@sarka_lukacova píše:
Kdyby si alespon procetl vse co mel za dokumenty, pan posudkar! Madam nekdo nejde ani na operaci muze fungovat a priznaji mu ID bez problemu, a proto jsem nastvana protoze si PAN POSUDKAR vybira nejspise podle nalady, vidi ze prijde zena ktera se pomalu nemuze hybat a on ji rekne bezte do prace, takze urcite to neni kopani k nicemu.
ale to je hloupost a ty to víš, jasně že si posudkář pročetl všechny papíry. A je to kopání k ničemu, jsi tady vzteklá, útočíš i na mě. Jasně jsem ti napsala, co máš dělat. Ale vztek a neracionální nadávání a tvrzení, jak si posudkář nepročetl papíry a jak ji doktoři chtějí naučit být závislou na lécích a podobně, to se na mě nezlob ( tedy dle tvého psaní se as zlobit budeš) to prostě zavání hysterickými reakcemi. A s tím ještě nikdo nikam daleko nedošel.
@Šáruší píše:
ale to je hloupost a ty to víš, jasně že si posudkář pročetl všechny papíry. A je to kopání k ničemu, jsi tady vzteklá, útočíš i na mě. Jasně jsem ti napsala, co máš dělat. Ale vztek a neracionální nadávání a tvrzení, jak si posudkář nepročetl papíry a jak ji doktoři chtějí naučit být závislou na lécích a podobně, to se na mě nezlob ( tedy dle tvého psaní se as zlobit budeš) to prostě zavání hysterickými reakcemi. A s tím ještě nikdo nikam daleko nedošel.
Jo a nemam byt rozcilena? V CR vse funguje podle toho koho znas nebo kolik vysolis penez, a to nezlobte se na ne ale je realita bohuzel, a takze pokud je clovek jen nemocny bez znamych a penez na rozdavani, tedy “obycejny clovek” ma smulu!
@sarka_lukacova píše:
Dobre, ale oni ji chteji naucit zit na tech lecich, to neni pomoc do konce zivota brat tak silne leky? Ktere ji z druhe strany nici ostatni organy?
Pomoc do konce života to není, ale pomůže jí to momentálně a získá čas na řešení. Oni jí nechtějí nic naučit, oni se jí snaží ulevit v momentálních bolestech. Takže má dobrovolně bolesti, protože odmítáte léky, které by ty bolesti utlumily. A vztekáš se na celý svět. Ta situace je taková, jaká je. Prostě operace nepomohly. Takže máte možnost hledat další a lepší odborníky, v Motole je třeba vynikající spondylochirurgie. Mezitím ulevit od bolesti lékama. A nevztekat se neustále.
@sarka_lukacova píše:
Jo a nemam byt rozcilena? V CR vse funguje podle toho koho znas nebo kolik vysolis penez, a to nezlobte se na ne ale je realita bohuzel, a takze pokud je clovek jen nemocny bez znamych a penez na rozdavani, tedy “obycejny clovek” ma smulu!
To taky není pravda. Prostě jak píšu, vzteklá neobjektivní hysterická reakce. My nemáme žádné známé, žádné peníze na vysolení, a maminka má nejvyšší invalidní stupeň na první dobrou. Protože je prostě nemocná. A zrovna u nás je posudkář, který prý posuzuje přísně. Takže to není o tom, že obyčejný člověk má smůlu, ale o tom, co obyčejnému člověku je. navíc, teď jí nepřiznali nic, po přezkoumání, pokud přiznají, bude to první stupeň. Jestli ještě odmítá léčbu, tím hůře. Z prvního stupně stehně nevyžije, bavíme se tady o částce třeba jako 3000. Stejně bude muset hledat práci.
@Šáruší píše:
Pomoc do konce života to není, ale pomůže jí to momentálně a získá čas na řešení. Oni jí nechtějí nic naučit, oni se jí snaží ulevit v momentálních bolestech. Takže má dobrovolně bolesti, protože odmítáte léky, které by ty bolesti utlumily. A vztekáš se na celý svět. Ta situace je taková, jaká je. Prostě operace nepomohly. Takže máte možnost hledat další a lepší odborníky, v Motole je třeba vynikající spondylochirurgie. Mezitím ulevit od bolesti lékama. A nevztekat se neustále.
Kdyby ted leky nebrala tak ani nespi, samozrejme ze neco na utlumeni bere… ano to jsme zkouseli kdyz rekla ze uz je po operacich tak nam rekli ze nebudou opravovat praci nekoho jineho, jedna odbornice nam vyslechla a rekla at si mamka poda zadost na nastaveni patere(necim presne co to je) ja se nezlobim na nikoho tady poprosila jsem o rady, zlobim se jen na system ktery v cr funguje a nikomu to nevadi nikdo na to nic nerika
@kvaček píše:
@Konnny ale já nepsala o pani- mamince zakladatelky!!! je potřeba číst, já jenom uvedla, co mám já, kde pracuju, co třeba zažila máma, a nebo známá z práce se zhády, co řekli ji samotné uřednice! Že neradi dávají na záda a třeb a kolena, že hodně otho lidi zneužívají..
Prosímtě, na který můj příspěvek reaguješ, že jdeš na mě s vykřičníkama?