Neschválený invalidní důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9243
12.4.19 10:15
@kvaček píše:
@Konnny ale já nepsala o pani- mamince zakladatelky!!! je potřeba číst, já jenom uvedla, co mám já, kde pracuju, co třeba zažila máma, a nebo známá z práce se zhády, co řekli ji samotné uřednice! Že neradi dávají na záda a třeb a kolena, že hodně otho lidi zneužívají..

Prosímtě, na který můj příspěvek reaguješ, že jdeš na mě s vykřičníkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.19 10:17
@Konnny píše:
Prosímtě, na který můj příspěvek reaguješ, že jdeš na mě s vykřičníkama?

neber to osobne, vykricniky pouzivam normalne :roll:
To ani neni na me :D :D promin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.4.19 10:31

@Konnny Chtěl ajsem reagovat na někoho jiného, ale v podstaě i v tém psaní jsem vycítla, pokud někdo napíše malinko, že prostě zkuěšenost je jiná, tak už je psané, že kdo nezná nepochopí, a že to pani bolíl..ale chápu, ale prostě je to tak, je hodně lidi co je něco bolí.. a pak co nebolí.. ale ti v tom umí asi chodit..
Ale jinak se omlouvam, tvoje jméno tak nemělo být psané..
Takto..
Já mám omezení na 60 % nevím, jak to kdo určitě, já si ani o nic nežádám,.. mám jenom 0ZZ, ale prostě mám babičku co má záda celý život a má je operované, několikrát, ted je v uiplném předkolonu až na zem, jak je zhrbená.. Celý život pracovala jenom na pár hodin- zkrácený, jeslti se to tak říkalo i dřív..
Prostě ji řekli, že si má najít vhodné zaměstnání. Nevím přesně co pani dělá za práci, ale i oni tak asi přemýšlí, že má jít např. třeba někde jako sedavé zaměstnání něco jednuduchého dělat.
Mě to taky tak řekli, mám napsané v papírech sedavé,, bez zátěže- dvakrát perované koleno, marodění dvakrát rok.. od dětsvtí
Jenom ještě chci napsat, že hodně záleží, řekla bych že je to i líčové co napíšde obdobní, vlastně on tam posílá jak zprávy, tak i vyjádření, vypisuje,. aspoň u nás posudková, má pepíry a vyjádření od něj.. I na to m záleží jaký je lékař..
U nás jsme meli jednoho, co každého hnal do práce, a vyloženě šel proti vyřizování takový věcí…
Pani to přeju, aby vyřídila, jenom píšu, že někdy prostě uřednici jsou hotový hned a prostě to vidím i z okolí..Já to měla vyřizovat taky, ale měla jsem toho lékaře jsem sem psala a ten se mě vylořžene vysmál.. ortoped mě na to hnal.. ted mám OZz aspon mám práci, lehkou a jsme spokojjená sedím, bolí jenom občas..
jinak ta druhá část je už pro zakladatelku.. napsané… že nic proti nikom.. blbě to vyznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.4.19 11:42

Invalidnbí nejsou pro nemocné, ale pro známé !

Zdravím, také mám velmi špatné zkušenosti z komisí na všech úrovních i se soudem, který jsem prohrála, jelikož jsem neměla peníze na kasační stížnost /advokáta/! Vyhrála bych to a s tím počítají, když nemocný dlouhodobě marodí, že nemá miliony! Mě u komise řekli, pro nás jste zdravá, i kdyby jste nám tu teď umřela! Plný ID mi sebralo na udání kamarádky, nechali mě na hranici bídy po celoživotní práci! To je to strašné, jak nemají ti opravdu nemocní lidé téměř šanci na ID! Nejvíce záleží na tom, jak návrh na ID napíše obvodní, co tam dá a co ne, jak se domluví! ID jsou předem domlouvány s dokzory., komu joa komu ne! :roll: :roll: :roll: Jasně, ID musí být poodložen zprávami odborníků. Kdo má známé odborníky, může získat plný ID a nemusí být ani tak vážně nemocný. Mamince prodloužili PN z důvodů, že počítali, že bude OK, což asi není. Doporučuji odvolávat se výš /okres, kraj, ministerstvo…/, pokud ani tam neuspěje, podat kasační stížnost k soudu proti OSSZ! Je sice pravda, že jako hlavní je jedna nemoc, ale na další se přihlíží! Viz https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-359. Nevím, co maminka měla a má za různé nemoci, mrkněte až dolu na Kapitola XV Funkční poruchy. postižení po úrazech, operacích!!! V žádném případě nesmí souhlasit s ukončením PN! Odvolávat se a odvolávat, až dojdou k tomu, že bud je zcela zdravá /simulant/, nebo nemocná!!! Přejitím z PN na úřad práce = hloupost, pokud práce schopná není, tím by si utrpení jen prodlužovala! Nedovolme podvodníkům u komisí ani doktorům, aby takto s nemocnými zacházeli! A pokud ještě navíc něco zprasili, tím hůře pro ně! Poukázat na to. Možná proto se maminky chtějí zbavit. V případě zájmu se ozvěte. Hlavně nepodlehnout, zdraví mamince asi nevrátí a ID by byl jen malou náplastí za bolest a utrpení, co už zažila a zažít ještě může! Pokud byla miminka u komise včera, má lhůtu pro odvolání. Využijte ji! Přeji hodně sil, mamince pevné nervy a vydržet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.4.19 16:07

To jsou takové kecy. Buď nějaký nález na CT, EMG je nebo není, posudkový doktor nemá žádný důvod nepřiznat ID, pokud má člověk objektivní potíže, které jsou patrné z vyšetření. Jestli někdo tvrdí, že ho bolí záda, ale žádný nález prostě vyšetření neprokáže, tak je to jen subjektivní pocit, který může být bolestivý, ale neprokazatelny - medicínsky. Posudky na ID jsou velmi často kontrolovány z MPSV, kdy si vyžadují spisy a nikdo z doktorů na OSSZ si nelajzne přiznat něco, co není podložené nálezy. Chápu rozčilení, ale jsou zákonné možnosti, jak se bránit, pokud s výsledkem nesouhlasíte, jen bych si námitky nechala napsat někým nezaujatým, vykřičníky a nadávky nic nezmůžou. A mmch vím, o čem mluvím, mám po operaci zad, takže bolest jsem si sakra užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.4.19 16:21

@silvie1978 Mýlíš se. Nemusí být nález v páteřním kanále a přesto i po operaci mohou přetrvávat silné bolesti, dlouhodobě, celé roky. Slyšela jsi někdy o syndromu FBSS? Fail back surgery syndrom? - Ne? Buď ráda, jsi mezi šťastnou většinou, které operace pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.4.19 16:37

Těchto lidí ale nejspíš nebude ta většina, která si žádá o ID při bolestech zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.19 16:47
@silvie1978 píše:
Těchto lidí ale nejspíš nebude ta většina, která si žádá o ID při bolestech zad.

No dobre, ale to znamena ze ma takove bolesti ze neni schopny vykonavat nadale svou pracovni cinnost, coz je duvod k ID ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.19 16:49
@silvie1978 píše:
Těchto lidí ale nejspíš nebude ta většina, která si žádá o ID při bolestech zad.

A navic mamka ani tento pripad neni, ma ve zprave jasne napsane ze se ji borti pater, a plotenka ji pomalu tlaci na michu, takze proto jsem rozcilena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.4.19 17:01

@sarka_lukacova A operační řešení není? Nějaké zpevnění toho místa destičkou třeba? V nemocnici už nic dalšího nenavrhují proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
12.4.19 17:04
@sarka_lukacova píše:
No dobre, ale to znamena ze ma takove bolesti ze neni schopny vykonavat nadale svou pracovni cinnost, coz je duvod k ID ne? :roll:

Já mám pocit, že vůbec nechápeš, co je potřeba k tomu, aby člověk dostal invalidní důchod.
Třeba zrovna bolest rozhodně není důvod k tomu, aby někdo dostal invalidní důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
12.4.19 17:16

@sarka_lukacova já naopak toto rozčilení chápu :srdce: je to velká nespravedlnost, když se člověk podívá na naše určité spoluobčany, kteří mají ID často vyřízený už ve věku 20+…
bohužel slušný obyčejný člověk bez známostí, který celý život pracoval, nemá zastání skoro žádné.. je mi to líto..
určitě si nechte odborně sepsat to „odvolání“ a nedejte se.. možná by nebylo od věci oslovit ještě i dalšího jiného lékaře.. opravdu vám přeju, ať to mamince dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.4.19 18:22

Silvie1978. asi jsi měla štěstí na doktory. i léčbu. Ne každý to tak ale má. Ne všichni doktoři jsou slušní, empatičtí. Mě ze všech lidí na světě nejvíce urazili, ponížili, bagatelizovali mé nemoci doktoři. Takže nevíš o tom, jak se kdo ke komu v ordinaci chová vůbec nic. Já jsem se sem nepřišla hádat, ale poradi Šárce, jak by měla postupovat maminka. Neznám její diagnozy ani zdravotní stav. Sama znám mnoho zdravých lidí, kteří mají plné ID jen proto, že mají známé doktory, ani to CT nemusí být! Odborník něco napíše, obvodní doporučí, komise schválí. Vše se předem domlouvá! Toš tak asi…pokud tomu nevěříš, pak nevíš, o čem je tento svět, nebo jsi hodně naivní, či…nejlepší je ID na hlavu dnes!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.4.19 21:04

Nejsem naivní, na LPS pracuju spoustu let a nic se tam nedomlouvá. Paní má možnost podat námitku, takže pokud to omezení je na přiznání ID, tak ho dostane. Nebo i tam se to domlouvá? Sociální dávky a celkově systém sociální pomoci v našem státě je nastaven tak, jak je a vždycky bude mít někdo pocit, že druzí se mají líp, je jim nadržováno. Taky jsem nebyla vždycky s léčbou spokojená, ale nevěřím tomu, že zdravý člověk dostane ID ze známosti nebo ho někdo nedostane, i když má nálezy, jen z trucu posudkáře. Ale nechci se přít, jen máme každá jinou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.19 21:28
@sarka_lukacova píše: …jak dlouho jste se po operaci nemohla posadit? Protoze mamku posadili hned druhy den po operaci a zjistovala jsem si ze nekteri se mesic nemohli posadit.. :nevim:

Posadili mě den po operaci, operatér sed povolil, sestra mi pak mezi 4ma očima řekla, že tam pracuje už x let a že ze své zkušenosti mi radí nesedět. Šlo o ÚVN, tedy špičkové pracoviště, řekla bych. I kdyby mi to sestra neřekla.. bolelo / tlačilo to tak, že jsem to zkusila jen jednou a k jídlu si poprvé opatrně sedla cca dva měsíce po operaci. Chodí maminka na fyzioterapii? Cvičí? Zkoušeli jste rehabilitační pobyty, které nabízí např. v Praze na Malvazinkách, v nemocnici po Petřínem, nebo v Berouně?
Anonym, jde o můj zdrav.stav.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí