Neschválený invalidní důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.4.19 12:56
@Burj Chalifa píše:
S prominutím kecáš. Na zdravotní systém si nestěžuj, ten máme na vysoké úrovni. Pokud máš podezření na neoprávněné pobírání ID jinou osobou za zlomenou nohu, tak podej trestní oznámení na posudkáře. S nájmem nemá ID nic společného. Maminka zkrátka patrně nesplňuje podmínky jeho přidělení.

Vazne? Na vysoke urovni? :D manzelovi pan doktor rekl od dveri ze ma trombozu, bez zadneho vysetreni mu dal sadru na nohu, a injekce na redeni krve, a kdyz jsme sli po dvou mesicich k lekari v nemecku a rekli jsme mu to ptal se nas vysmesne jestli v cr je jina medicina nez vsude jinde na svete :D samozrejme vim ze nejsou vsichni lekari takovi ale bohuzel vysoka uroven to urcite neni ani zdaleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.4.19 13:03

@sarka_lukacova mne kdy se nezdá přístup lékaře tak jdu rovnou jinam ;). Asi si vybíráte špatné lékaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116047
15.4.19 13:12

@sarka_lukacova taky myslím, že lékařská péče v ČR je na vysoké úrovni. Jak ti radily holky, až přijde zamítnutí, napsat námitku.
Koukni na tenhle odkaz
Je tam tabulka diagnóz a bodové ohodnocení. Takže to chce mít všechna vyšetření, lékařské zprávy. Posudkový doktor pak podle toho spočítá o kolik procent se snížila pracovní schopnost. Podle mě se to nedá nijak ovlivnit, prostě musí splňovat určitou diagnózu. Tak se tam podívej, je to tam dost podrobně rozepsané.
A jinak nechápu ten přístup, pokud nejsi spokojená s lékařem, tak jdu jinam ne? A jestli teda v nemocnici operaci zkazili, tak jsme to nějak řešili? Pokud je to skutečně jak píšeš, tak nechápu, že jste to neřešili hned po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
15.4.19 13:19

Odvolat, když to nepomůže, jít k soudu. Toto je bohužel běžná realita u invalidních důchodů. CHráněná místa stát vpodstatě nevytváří. Max. neziskovky soustředící se na určitou skupinu lidí se stejným, nebo podobným problém- např. schizofrenici, lide s downovým syndromem, hluší - ale i tak je takových míst minimum.
Pokud vím, tak žaloba v takovém případě je snad osvobozena od poplatků - kolků. Naštěstí procento kdy člověk dospěje ke kladnému rozhodnutí je většinové.
Ohledně invalidního důchodu to chce: Nedát se, nebát se a moře času - čekání a čekání. Jak to zvládají lidi, kteří nikoho ku pomoci nemají, nevím, asi skončí na ulici. Absurdistán je to u nás v tomto ohledu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 13:31
@aiwwa píše:
@sarka_lukacova taky myslím, že lékařská péče v ČR je na vysoké úrovni. Jak ti radily holky, až přijde zamítnutí, napsat námitku.
Koukni na tenhle odkaz
Je tam tabulka diagnóz a bodové ohodnocení. Takže to chce mít všechna vyšetření, lékařské zprávy. Posudkový doktor pak podle toho spočítá o kolik procent se snížila pracovní schopnost. Podle mě se to nedá nijak ovlivnit, prostě musí splňovat určitou diagnózu. Tak se tam podívej, je to tam dost podrobně rozepsané.
A jinak nechápu ten přístup, pokud nejsi spokojená s lékařem, tak jdu jinam ne? A jestli teda v nemocnici operaci zkazili, tak jsme to nějak řešili? Pokud je to skutečně jak píšeš, tak nechápu, že jste to neřešili hned po operaci.

Urcite podame namitku,
Diky za odkaz:)
Verili jsme v nemocnici lekarum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.4.19 13:35

Ted by mohla poradit silvie1978, jak je to s neschopenkou. Nevím, zda je toto platné, vše se pořád mění. https://www.novinky.cz/…nez-rok.html
 http://ferovanemocnice.cz/…dl-7095.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 13:40
@Jurmar píše:
Ted by mohla poradit silvie1978, jak je to s neschopenkou. Nevím, zda je toto platné, vše se pořád mění. https://www.novinky.cz/…nez-rok.html
http://ferovanemocnice.cz/…dl-7095.html

Tohle uz vim, PN uz bude ukoncena 100% a dale budeme cekat na podani te namitky a odvolani, dekuju za odkazy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 13:42
@Sexynohy píše:
Odvolat, když to nepomůže, jít k soudu. Toto je bohužel běžná realita u invalidních důchodů. CHráněná místa stát vpodstatě nevytváří. Max. neziskovky soustředící se na určitou skupinu lidí se stejným, nebo podobným problém- např. schizofrenici, lide s downovým syndromem, hluší - ale i tak je takových míst minimum.
Pokud vím, tak žaloba v takovém případě je snad osvobozena od poplatků - kolků. Naštěstí procento kdy člověk dospěje ke kladnému rozhodnutí je většinové.
Ohledně invalidního důchodu to chce: Nedát se, nebát se a moře času - čekání a čekání. Jak to zvládají lidi, kteří nikoho ku pomoci nemají, nevím, asi skončí na ulici. Absurdistán je to u nás v tomto ohledu. :kytka:

Ano, bud skonci na ulici nebo se zadluzi ale to je v cr normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.4.19 13:44

Napiš odvolání, když zamítnou, odvolejte se k ministerstvu, už jsem to dělala a uspěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.4.19 13:45
@sarka_lukacova píše:
Urcite podame namitku,
Diky za odkaz:)
Verili jsme v nemocnici lekarum :nevim:

Lékařům v sociálních věcech nevěř, rozumí jim jako koza petrželi, ošéfovat si to musíte sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 13:48
@Enmamma píše:
Lékařům v sociálních věcech nevěř, rozumí jim jako koza petrželi, ošéfovat si to musíte sami.

To uz ted vime, a diky za podporu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.4.19 13:53
@sarka_lukacova píše:
To uz ted vime, a diky za podporu:)

Léta jsem klientům v práci důchody vyřizovala a vím, že lékař netuší, jak to chodí u posudkové komise, jednou jsem raději lékařskou zprávu napsala sama a poslala ji drze lékaři k podpisu, paní důchod vrátili. Samozřejmě, že jsem vycházela z faktů, nic jsem si nevymyslela, ale sesumírovala to tak, aby to bylo použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 14:34
@Enmamma píše:
Léta jsem klientům v práci důchody vyřizovala a vím, že lékař netuší, jak to chodí u posudkové komise, jednou jsem raději lékařskou zprávu napsala sama a poslala ji drze lékaři k podpisu, paní důchod vrátili. Samozřejmě, že jsem vycházela z faktů, nic jsem si nevymyslela, ale sesumírovala to tak, aby to bylo použitelné.

Tak to jste moc hodna ze jste takhle pomohla, takovych lidi neni moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.4.19 16:10

zprávy máte???

Šárko ještě mě napadá, já mám celou svoji zdravotní dokumentaci doma v originále, doktor má kopie. Pokud maminka nemá komplet zprávy, ze kterých se vycházelo pro návrh na ID - t. j. zprávy, nálezy, měla by zajít k obvodnímu a ofotit si je všechny. To jí nemůže odmítnout. a do odvolání to stíhá! Kdyby se tam měla doplazit po čtyřech. Se zprávami se dá velmi dobře čarovat a manipulovat. I když…mám mnoho nemocí, hodně dobrých nálezů a bylo mi to k prdu! Když soudkyně vyřkne ortel, že je pacient zdráv bez ohledu na jeho celkový stav, tak to musí být pravda, i kdyby nebyla. To je pak na zabití jedině /té soudkyně/. Jsou to jen údržbáři našich těl a hrají si na bohy. Bohužel málo slušných lékařů jsem poznala. A pokud někdo píše, jdi k jinému, neví, o čem to je. Doktor doktora nikdy nepodrazí, protože neví, kdy ho bude potřebovat, mi říkají běžně! Nemám obvodnáího už 2 roky. Pojištovna mi vždycky nějaké jakoby najde, ti mě odmítnou.
Jak píše Enmamma to asi tak nebude. Návrh na ID jde na OSSZ okresu, pak kraje, pak OSSZ Praha, ale určitě se nic nevyřizuje na ministerstvu. Pokud podává návrh na soud, poplatky se neplatí. Ale pokud by ji ID soud zamítl, má možnost podat ne odvolání, ale kasační stížnost. Tam ale musí mít advokáta. Můj advokát chtěl zálohu dle stran spisu 50-70 tisíc pro začátek. No a tím to skončilo. Soudně jsem papírově zdravá. Jinak si léčím na xy memocí Jsem ráda, že jsem zdravá :zed: :zed: :zed:
Nedivím se nemocným. Jen ti, co si projdou peklem našeho zdravotnictví či soudnictví pohou posoudit. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.19 16:11

Před hodně lety - ale tenkrát šlo o prodloužený rodičovský příspěvek na nemocné dítě, a stalo se nám, že dětský pediatr jim nedodal nejdůležitější papír s diagnozou. Naštěstí jsem se odvolali, i když nás od toho odrazovali, že prý si máme dát novou žádost (to bychom přišli o peníze za půl roku). Rodičák po odvolání prodloužili.
Když jsem po letech sama žádala o částečný ID (na mou nemoc v nejhorším stadiu je max.1 st), tak jsem po zkušenostech obvodnímu řekla, jak vypadá skutečnost a co by z toho tam měl napsat. Navíc i zprávy od odborných lékařů byly napsány velmi dobře (pravdivě) a tento stav byl dlouholetý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex