Neschválili mi dovolenou, co teď?

Anonymní
23.4.24 13:08

Neschválili mi dovolenou ,co ted?

Ahoj,

V praci jsem si zadala o dovolenou pul roku dopredu, žádáme pres on-line systém a ačkoliv by tam melo byt videt zda-li to bylo schváleno nebo ne, tak to nikdo nevyužívá. Zda-li nam dovolenou schválili se dozvíme az pri vystaveni smen, takze maximalne mesic dopredu. Ja jsem o ni zadala brzy, abych mela jistotu, dovolena se proste neplánuje 14 dni predem. Mam koupené letenky, ubytování a vsechno, stalo to nemalé penize. Kouknu do smen a vidim, ze jsem dovolenou nedostala, ze je malo lidi. Delam běžnou praci a dela nas stejnou praci xy dalsich, nedelam nic speciálního, ze by na me pozici nikdo nebyl. Potrebuji rady co ted s tim? Asi chapu, ze zaměstnavatel ma právo neschválil dovolenou, ale ja o ni zadala pred pul rokem a dozvím se to az ted. Z prace odejit chci, je tam vice problemu, ale nyni nemam jinou nabidku a tak si to nemuzu dovolit. Anonym kvuli praci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
23.4.24 13:13

Říct tohle všechno nadřízenému a doufat, že ti dovolenou schválí? A pokud ne, tak ji zrušit. Co jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
23.4.24 13:15
@Anonymní píše: Více

Nejdříve jsi měla mít schválenou dovolenou od zaměstnavatele, teprve potom kupovat letenky apod.. Teď máš možnost buď dojednat dovolenou se zaměstnavatelem nebo zrušit dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
11846
23.4.24 13:17

Pokud to nevyjde tak pres cestovku zkusit posunout termín…
u nás taky máme věčně málo lidí…pokud má takhle někdo zabudovanou zaplacenou dovolenou někde tak jde za sefovou a nechá si tu dovolenou od ní podepsat hned…takhle schválí dovolené max třeba 3 lidem ve stejném termínu a ostatní mají smůlu..systém kdo dřív přijde ten dřív mele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.4.24 13:19

A proc ses nesla zeptat nejdriv sefa osobne, nez sis kupovala letenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
23.4.24 13:20

Nic s tím… :nevim:
Uprosit zaměstnavatele nebo zrušit plány.

Při vší úctě - kupovat si napevno letenky a ubytování, aniž bys měla od zaměstnavatele schválenou dovolenou, to je velmi prostoduchý postup… a je úplně bezpředmětné, jak dlouho dopředu jsi o to žádala. Dokud není schváleno, jistého nemáš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.24 13:23

Ja jsem to chtela dolozit písmene, ale zadosti přijímají jen on-line a ani po schválení nebo zamítnutí se stav zadosti o dobolenou nezmeni a je tam stale zazadano. Takze podle toho se ridit nemuzu, ptala jsem se jich a bylo mi receno, ze mam pockat jak to vyjde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.24 13:24

@BohunkaP Resit to 14 dni pred dovolenou nejde, v minule praci jsem s tim problem nemela, kdyz se to nahlásilo hodne dopredu

• Citovat
  • Upravit
854
23.4.24 13:25

Pokud zaměstnavatel dodržel zákonnou lhůtu 14 dní, tak neuděláš nic. Zkusila bych poprosit, domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
23.4.24 13:28

Tak pokud ti už tenkrát řekli že máš počkat jak to vyjde tak bych už tenkrát s tou dovolenou úplně nepočítala a nic nekupovala…asi bych šla stylem last minute v případě že by ta dovolená vyšla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
23.4.24 13:30
Řekni že máš koupenou dovolenou a buď jedeš nebo dáváš výpověď. Pokud mají málo lidí a potřebují tě, tak ustoupí. Pokud ne, tak o dovolenou přijdeš ale jednak bych se nepřetrhla a jednak bych byla ráda, že odtamtud vypadnu. :cert: hledej něco normálního.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.4.24 13:31

Rekli ti ze mas pockat jak to vyjde, tak jsi mela pockat no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15550
23.4.24 13:35

Řekla bych jim, že teda ok. A že podávám výpověď. ;) V takové práci bych být nechtěla.

Takovou dobu dopředu si to hlásíš a je s tím problém? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
23.4.24 13:40

No… a tady ten problém máš - a nenaděláš s tím vůbec nic, zaměstnavatel postupoval v souladu se zákonem. Nikdo ti nic nesliboval, naopak tě upozornili, že máš počkat, jestli to vyjde.

Buď se přizpůsobíš nebo budeš muset změnit práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
23.4.24 13:42
@Anna7777 píše: Více

jako do kdy? sehnat za normální cenu letenky a ubytko, zkoordinovat chlapa a děti taky není jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat