Neshody společného bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.7.22 13:41

Děkuji všem za komentáře. Účet jsem založil pouze za účelem tohoto dotazu, protože jsem zde byl nejednou pro radu pouze coby návštěvník :) Ale tím moje aktivita zde asi ustane :nevim:

Každopádně pár podnětů a zkušeností mě zde zaujalo a zkusím to nějak zpracovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
26.7.22 13:54
@Novynick89 píše:
Máš pravdu. To v podstatě říká i ona. Jenže to byla její volba, že se ke mně nastehuje. Je už bych se k ní se svými věcmi jaksi nevešel ale… všechny skříně má plné. A to ještě x krámu dává do pronajaté garáže

Další skrin se už fakt nevejde? :mrgreen:
Ale i kdyby, ovsem pokud je to vášnivá nakupovatelka všemožných bebech, že si kvůli nim i musí pronajímat garaz, tak tam bych s takovým člověkem ani nechtěla žít pid jednou střechou, takovou fakt jen pro potěchu a pak každý pěkně do svého. A přitom se dívat po normální partnerce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.22 23:59

@Novynick89
Brouku, nedá mi to, ale tys asi moc vztahů neměl, co… Trošku ti to rozeberu. Protože chci.

• Bytová situace, v níž se nacházíte, je neudržitelná. Otázkou není, zda se rozejdete, ale kdy. Jestli to chceš změnit, musíte si sednout a pohovořit o vašem vztahu a jak to oba vidíte dál.
  • A propos - miluješ ji? Co na ní miluješ? Víš to? Protože to není z tvých příspěvků patrné. Pochopila jsem, že se s ní dobře sexuje a je pěkná a dobře vydělává. Ty ji totiž popisuješ jako nějakou chovnou klisnu, která se nechová dle tvých představ. S tímhle přístupem brzy narazíš. Případně už jsi narazil v minulosti a teď si opět připravuj airbag.
  • „Ona se mi nastěhovala do bytu“ - aha, takže to skoro zní jako proti tvé vůli. To jste si snad spolu někdy mezi jednotlivými čísly mezi polštáři řekli, ne? Zlato, je nám spolu fajn, pojďme zkusit spolu bydlet. Hádám, že tak jednoznačné to nebylo, protože…
  • Spolu neumíte komunikovat. Respektive, ty neumíš se svou ženou komunikovat. Jejímu nastěhování měla předcházet jasná domluva o základních parametrech sdílení obytné plochy, jako například zda se šábnete o energie, zda nákupy jídla stylem „jednou já, jednou ty“, zda jeden či druhý tíhne k chovatelství dog v bytě. Nyní sklízíš, co jsi jaksi nezasel.
  • Zpět k bytové situaci. Pokud při promluvě z bodu jedna zjistíte, že se žerete (láskou, nikoliv nenávistí), pak budete muset nutně dojít ke kompromisu. Jelikož jste oba dva zaseklí ve svých nemovitostech, je vhodné popřemýšlet o třetí nemovitosti, kterou si oba dva rovným dílem pronajmete. Nemovitost by neměla být vůbec zařízená (kromě klasiky - kuch. linka, toaleta, koupelna), jelikož vy dva si ji zařídíte spolu a po svém, dost možná můžete dovézt vybrané kousky nábytku ze stávajících nemovitostí. Jak naložíte s nimi ať si každý majitel rozmyslí sám. Zda pronajmout, platit si z toho hypo či společný podnájem anebo ponechat jako „pojistku“ kdyby se soužití zhnojilo.

Jakékoliv jiné řešení ti situaci nevyřeší, protože stále budete jako dva berani přetláčet jeden druhého, že zrovna to vaše řešení je přece jediné správné. A ano - chováš se tak ty i ona. :lol:

Ještě zbyl popcorn, vážení? Takže…

• Přestaň s ní nakládat jako s chovnou klisnou. Zmiňuješ mateřskou, uskromňování, její rozhazování. Její peníze jsou její. Jak s nimi nakládá je její věc.
  • Věkem ženy (většinou) trochu moudří a prostě patnáctá designová karafa, italské svítidla za desetitisíce, dvacátá sada vobrázků z westwingu a šedesáté páté šatičky ztrácí dosti na lesku. Ženská se ani nenaděje a najednou řeší, zda po prvotní fungl nové designové výbavičce pro mimino nekoupit později přece jenom balík dětskejch hader na marketplejsu za pětikilo, zvlášť když je to skoro nový a na instagramu to nikdo nepozná.
  • Pokud to spolu myslíte vážně (po 2 letech byste odpověď na tuto otázku znát měli), promluvte si a dohodněte se na kompromisu. Jediný schůdný popsán výše.
  • Ty se zbavíš vracejících se hádek ohledně tvého bytu, ona si do nového bejváku může natahat nejoblíbenější rozmarnosti ze svého hnízda a řekněme solidní polovinu hadýrek a bot a je to zkrátka win-win. Ani jeden z vás nebude mít v novém bytě „navrch“ jelikož co? Jelikož to nebude ani tvůj byt, ani její byt, ale byt vás obou.

Ave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
27.7.22 13:20

@Ahep proč nemáš nick opozice? Ze všeho jsi na větvi. Samozřejmě, že je možná cesta, aby si změny zaplatila. Neoaušalizuj, že většina nic nedodělá. Očividně ten typ není a lze to zaplatit předem, to jsou fiktivni problemy :roll:

• Citovat
  • Upravit
12884
27.7.22 14:29
@Novynick89 píše:
Souhlasím s první částí. Ale nesouhlasím s tím že bych se k ní nenastěhoval. Klidně, kdyby to bylo možné. Právě naopak. Kdyby u ní bylo dodatek místa, tak klidně bydlím u ní, svůj byt pronajímám, přispívám jí na nájem a bylo by to výhodné pro oba.

Jojo, ty jsi skromný a super přizpůsobivý, jen máš tu nekonečnou smůlu, že zrovínka to, co chceš ty, je náhodou VŽDYCKY ta racionální a objektivně lepší možnost, a proto nemůžeš ustoupit, i když bys chtěl, viď :D

Hele napadlo tě někdy, že nezáleží na tom, co je (podle tebe) ta „objektivně“ a „racionálně“ lepší možnost? Prostě nezáleží. Není žádný důvod na tom trvat, kromě tvého ega a potřeby kontroly.

A nemyslím to ani nějak extra zle, myslím že můžeš ve finále být fajn chlap s kopou dobrých vlastností, ale tohle ti fakt úplně komicky nedochází, jak se chováš úplně stejně, jako to, co sám kritizuješ (ona neustoupí, vše chce podle sebe…).

Jinak taky bacha na to shazování partnerky jako „materialistické“. Úplně z toho čiší opovržení jak mluvíš o jejích „krámech“, a opovržení je zabiják jakéhokoliv vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
27.7.22 15:11

Jako situaci Vám nezávidím. Já sama bych se nechtěla stěhovat " do cizího". Cože podle příspěvků není po chuti ani jednomu z Vás. Ona v tuhle chvíli ustoupila. Ale necítí se tam dobře a chce to změnit.

Podle mě, jediné řešení je, že se zamyslíte, zda tohle moje/tvoje bydlení je jediná třecí plocha a jinak jste spolu šťastní. Pokud ano, tak bych prostě koupila byt číslo 3, kde budete mít každý 50% podíl. Bude Vás obou a bude podle představ Vás obou…

Člověk v cizím má prostě chtě nechtě pocit nejistoty. A nechtěla bych být v situaci, kdy mi chlap v hádce o blbinu řekne, ať se odstěhuju, jestli mám problém s xy. Protože v tu chvíli s mojí hrdou povahou bych se fakt sbalila a odešla. Tohle se prostě ve společném nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný