Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ježiš mě by nenapadlo pozastavovat se nad televizí. Já u kojení čtu, koukám na tv, sleduju seriály na notebooku, spousta mamin se u toho věnuje staršímu dítku…
@lleennttiillkkaa píše:
spousta mamin se u toho věnuje staršímu dítku…
Jo a nejenom v sedě
u druhátka jsem si značně osvojila grif, kterak mimino držet jednou rukou za chůze a tou druhou obsloužit batole…
@beerunda Dítě, které jí, saje dlouhými tahy, hýbe se mu čelist a ouška, slyšitelně polyká. Dumlající dítě mlaská, nepolyká, hýbou se mu tvářičky.
Jestli máš dost mlíka poznáš, podle toho, jestli dítě přibírá. Týdně by to v tomhle věku mělo být minimálně tak 100-120g. Od toho se chodí k dr. do poradny na převážení.
@brko píše:
Na co jako espumisan???@lleennttiillkkaa
Aby si miminko vzalo dudlik. Mne to take dr. radila u nejmladsi. Kapicka Esmumisanu nebo Sab simplexu. U ni teda nezabralo ani to, je absolutne bezdudlikova /a prso taky nechce porad, zato nosit by se mohla furt, furt, furt/, zato objevila palecek ![]()
Stoprocentne bych zkusila satek, noseni je lek na vsechno ![]()
@pavlats píše:
@zolycka No to je možné, ale já takhle v pohodě odkojila tři děti.Nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale jsem máma ne otrok.
U nás to teda nazafungovalo, ale taky si myslím, že přece nebudu otrok svého dítěte.
@beerunda Za pár týdnů se to zlepší uvidíš, až malý začne vnímat okolí nebude chtít tolik cumlat, teď ještě nic jiného neumí. První tři měsíce jsem taky prokojila, pak se to najednou změnilo, malá nakojená za pár minut a už chtěla jinou zábavu, až mi to docela chybělo, protože jsem u kojení četla, koukala na tv atd. ![]()
@brko píše:
Na co jako espumisan???@lleennttiillkkaa
tak přesně tak jak napsala @majdula1 . Když jsem ležela na nedonošencích s malým, tak sestřičky třeba přistříkávaly espumisan k prsu, aby se miminko lépe chytlo.
@beerunda ´jasně, že se můžeš koukat na tv
kojení má zpravidla tu výhodu, že „se dělá samo“
prsa dělají svou „práci“, dítě dělá svou „práci“…a ty si u toho můžeš dělat, co je ti libo…btw. kojit se dá i v šátku
během kojení jsem na ivysilani - archivu čt shlédla všechny díly seriálu Vyprávěj atdatd
ježíš, to byl relax… tohle už se nikdy opakovat nebude..kojení prvního a ještě jediného dítěte… chjo
![]()
@zolycka pochopila jsem to spravne, ze si zakladatelka mysli, ze kdyz koji, tak nesmi delat nic u toho? ![]()
@brko já jsem taky všude četla, jak se maminky celé kojení rozplývají a rozněžňují… mě kojení ze začátku hlavně bolelo…
a pak, když to bolet přestalo, vše se usadilo a navíc jedno kojení trvalo tak dlouho, tak mě rozněžnování přestalo bavit a začala jsem si hledat jinou zábavu
ale zakladatelku chápu, tím spíše, že je teprve na konci šestinedělí… to ještě hlava funguje trochu jinak ![]()
@zolycka píše:
@brko já jsem taky všude četla, jak se maminky celé kojení rozplývají a rozněžňují…
Já u toho ze začátku zpívala, něco jko ááááá ještě chvilku a přestane to bolet ![]()
Pro zakladatelku, dcera mi to dělala taky, ale pro mě bylo pohodlnější ji u toho prsa nechat (jak psaly holky, vzít knížku, ntb, tv, mobil nebo cokoliv a dělat si svoje) než abych ji musela nosit - jinak řvala. A to radši ať dělám dudlíka než poslouchat celý den uřvané mimino. Jestli nevíš, zda máš dost mléka tak si zajdi k dr. 1× za týden na převážení, ale to jak dlouho che být mimi u prsu opravdu není směrodatné. To mimčo nic jiného nezná, je jasné že chce být u tebe. U nás se to postupně začalo lepšít po 12. týdnech, po zavedení příkrmů si na prso sama ani nevzpomene a já s láskou vzpomínám na tu pohodu, kdy jsem trávila celé dny na gauči s miminem u prsa ![]()