Nesnáším kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
26.5.15 17:59

@j.a.n.i1 Nedonošenecký? To neznám, zkusím zagooglit. Já nemám problém, že by si ze mě chtěla dělat dudel, pros si sama po najedení většinou pustí. Jen bych jí po dvou a více téměř nonstop prořvaných hodinách občas tu klapačku potřebovala něčím zavřít. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.5.15 18:03
@beerunda píše:
Mě se kojení líbilo a líbí ale když už je syn přisátý hodinu a půl tak už nemůžu a pak se mi to nelíbí jinak to mám ráda

proč „nemůžeš“..už to bolí? je to nepříjemné? nevydržíš tak dlouho v jedné poloze?…já jsem první měsíce fakt prokojila, dcerka se často u prsa - s prsem prospala k dalšímu kojení..ale já u toho měla relax..pohodlně opřená v křesle, ruce podložené polštářem, nohy položené na taburetku..u volné ruky uvařený čaj a něco k snědku (a nezbytnou čokoládu), pak knížku nebo notebook… bože, kéž by se takový den aspon jednou ještě vrátil.. takový leháro 8) :mrgreen: ale vím, že zvlášt v šestinedělí to bylo taky náročný, spousta nejistoty v péči o miminko obecně… sama musíš vědět, co chceš.. ale pokud kojení není bolestivý od začátku, tak prostě pořeš šátek, polohu kojení..a ono se bude postupem času snižovat :hug: malá měla na začátku průměrný čas kojení 45min-1hodina a ve 4měs to už bylo sotva 20min a pak? za 5min byla najedená, jen to vrzlo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.5.15 18:04
@beerunda píše:
Ahoj maminky, prosím o naléhavou radu. Jsem v koncích. Mamám ani ne 5ti týdeního syna a on když nespí tak vydrží max půl hodiny např na hrací dece nebo v postýlce či chovaný a pak chce prso. Mám ho třeba hodinu na prsu. On ani nepije jen dudlá. Dudlíka mi plive toho absolutně nechce. Nejhorší je že já už to kojení nemohu vystát, jsem z toho psychicky úplně v háji. Mám pocit že jsem nejhorší máma protože nesnáším kojení a já chci být se svým úzasným synkem štastná protože ho miluju a je to úzasné ho mít ale to kojení mě trápí. Nevím co mám dělat, podepisuje se to na mé celkové náladě a pak nemohu být ani veselá když si se sinkem hraju nebo mu spívám a on to určitě cítí že nemám ráda kojení. A to si hrozně vyčítám. Prosím o radu už nevím kudy kam. :nevim:

Tak se na to kojení vykašli.
Nevadí, když se dítě nekojí a krmí z lahve. Není nutný to lámat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.5.15 18:07

@Svistice já kupovala asi teda ten „nedonošenecký“ v DM asi za 30 Kč a mají ho označený jako 0 -2měsíce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.5.15 18:09
@Unzeitik píše:
@Svistice já kupovala asi teda ten „nedonošenecký“ v DM asi za 30 Kč a mají ho označený jako 0 -2měsíce :-)

Jojo, to bude on :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
26.5.15 18:14

Ajaj, to je prekerka. člověk chce být ten nejlepší jako pro dítě, tak i vůči sobě. já být v tvé kůži, tak bych asi pořídila spíš šátek a na dudlík se vybodla. naše malá taky dudel nechce (jupííí),nikdy ho neměla a ani mít nebude. Dudlík jsem já :-D. ALE: čím je malá větší, tím se její dudlací intervaly zkracují a věřím, že to tak bude i v tvém případě. Nechsi ti vnucovat, aby ses vykašlala na to, že ti není psychicky dobře, mám pro tebe spíš povzbuzení, že je to přechodný stav a zakrátko miminko nebude dudlat hodinu, ale půl h.,poak 15 minut, pak 5 a nakonec bude dudlat jen pár minutek, než usne.
Nejspíš máš trochu víc kontaktní miminko a potřebuje tě cítit. ještě jsem se tě chtela zeptat: co konkrétně ti na tom, že kojíš, vadí?

Příspěvek upraven 26.05.15 v 18:16

• Citovat
  • Upravit
pavlats
26.5.15 18:15

Tak možná, že se to tu někomu nebude líbit, ale já bych byla dost razantní. Přes den vydržet pauzy mezi kojením aspoň dvě hodiny, maximálně 10 minut z každého prsa a pak utnout. Jinak prostě vrazit dudlík a vydržet.
To samozřejmě neznamená miminko nepotulit nebo nepochovat, když chce kontakt, to je jasné. Ale dělat dítěti živého dudlíka je fakt blbost.

• Citovat
  • Upravit
6726
26.5.15 18:16

@brko děkuju, že tu enjsem jediná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.5.15 18:17

@pavlats Tak já bych na minimálním intervalu netrvala - pokud bude dítko pít, stejně tak mi přijde nesmyslné omezovat délku, opět za předpokladu, že dítko pije, jen je pomalé, naopak, když přestane pít po 5 minutách, tak mu prso seberu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.5.15 18:18
@pavlats píše:
Tak možná, že se to tu někomu nebude líbit, ale já bych byla dost razantní. Přes den vydržet pauzy mezi kojením aspoň dvě hodiny, maximálně 10 minut z každého prsa a pak utnout. Jinak prostě vrazit dudlík a vydržet.
To samozřejmě neznamená miminko nepotulit nebo nepochovat, když chce kontakt, to je jasné. Ale dělat dítěti živého dudlíka je fakt blbost.

hezký, jen dodám, že kojení v daném intervalu omezený čas u prsa je takovým začátkem konce kojení obecně… protože nastanou růstové spurty apod. a když si miminko neřídí laktaci samo, tak prsa netvoří odpovídající množství..to jsou takové rady z minulé doby komunismu :nevim: už dávno PŘEKONANÉ rady!!! a kojení fakt nepodporující! jen aby bylo dodáno i to „B“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
26.5.15 18:21

@zolycka No to je možné, ale já takhle v pohodě odkojila tři děti. ;) Nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale jsem máma ne otrok. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1364
26.5.15 18:22
@beerunda píše:
Ahoj maminky, prosím o naléhavou radu. Jsem v koncích. Mamám ani ne 5ti týdeního syna a on když nespí tak vydrží max půl hodiny např na hrací dece nebo v postýlce či chovaný a pak chce prso. Mám ho třeba hodinu na prsu. On ani nepije jen dudlá. Dudlíka mi plive toho absolutně nechce. Nejhorší je že já už to kojení nemohu vystát, jsem z toho psychicky úplně v háji. Mám pocit že jsem nejhorší máma protože nesnáším kojení a já chci být se svým úzasným synkem štastná protože ho miluju a je to úzasné ho mít ale to kojení mě trápí. Nevím co mám dělat, podepisuje se to na mé celkové náladě a pak nemohu být ani veselá když si se sinkem hraju nebo mu spívám a on to určitě cítí že nemám ráda kojení. A to si hrozně vyčítám. Prosím o radu už nevím kudy kam. :nevim:

KOjení mě psychicky deptalo, mám k němu odpor. Nasadila jsem UM u staršího a u druhého miminka jsem kojení ihned odmítla. Na UM prospívali krásně, vždy jsem věděla kolik vypili, kdy bude cca další krmení a že zrovna nepláčou z hladu. Nemohla jsem si to vynachválit. Jen těch peněz :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
26.5.15 18:28

@j.a.n.i1 Jasně, já to myslela spíš tak, že kojit hodinu v kuse je podle mě blbost. Mimčo stejně pije pár minut (jistě, každé jinak) a pak už jen žužlá - a to bych utla.
A časté kojení je vyčerpávající začarovaný kruh - v prsu se málo vytvoří - dítě se málo napije - brzy chce zase. Když vydrží mezi kojením déle, mléka s stihne vytvořit více a mimčo se více zasytí, pak třeba nebude žužlat hodinu. Takže tak.

• Citovat
  • Upravit
6726
26.5.15 18:30
@pavlats píše:
@zolycka No to je možné, ale já takhle v pohodě odkojila tři děti. ;) Nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale jsem máma ne otrok. :nevim:

asi si pod pojmy máma a otrok představujeme každá něco jiného :nevim: jsem máma, neříkám, že mě nikdy „dělání dudlíku“ neomazovalo, ale jako otrok jsem si nikdy nepřipadala :nevim: navíc to „dudlíko-prsové“ období je fakt v poměru s celým tím obdobím mateřství co se délky týče zanedbatelné 8) a i z hlediska období 0-1rok kratoučké :) taky jsem ale měla a mám oporu ve svém okolí, takže v tomto mě nikdo nezrazoval a neznejisťoval, že by dítě už/ještě mělo/nemělo apod. nechala jsem věci včetně kojení na požádání plynout a nelituju toho :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
26.5.15 18:30

@Choupinette Jistěže nechci po tak malém miminku aby dělalo já nevím co. Myslelaj sem to tak že jediné co dělá je že chce být u prsu a to tak často že třeba hodinu a půl kojím a mezitím vydrží max půl hodinky třeba v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová