Nesnáším kojení

168
26.5.15 17:24

nesnáším kojení

Ahoj maminky, prosím o naléhavou radu. Jsem v koncích. Mamám ani ne 5ti týdeního syna a on když nespí tak vydrží max půl hodiny např na hrací dece nebo v postýlce či chovaný a pak chce prso. Mám ho třeba hodinu na prsu. On ani nepije jen dudlá. Dudlíka mi plive toho absolutně nechce. Nejhorší je že já už to kojení nemohu vystát, jsem z toho psychicky úplně v háji. Mám pocit že jsem nejhorší máma protože nesnáším kojení a já chci být se svým úzasným synkem štastná protože ho miluju a je to úzasné ho mít ale to kojení mě trápí. Nevím co mám dělat, podepisuje se to na mé celkové náladě a pak nemohu být ani veselá když si se sinkem hraju nebo mu spívám a on to určitě cítí že nemám ráda kojení. A to si hrozně vyčítám. Prosím o radu už nevím kudy kam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
26.5.15 17:31

@beerunda Zkoušela jsi víc druhů dudlíků? Co šátek, když potřebuje být u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437

@beerunda Můžeš zkusit odsávat ;) já to tak dělala půlroku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684

@beerunda Přestaň ze sebe dělat dudlík ;) to mě se. e taky a to mám kojení ráda… jinak já vnutila dudlíka, taky ho moc nechtěl, ale já dudel dělat odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
26.5.15 17:32

Vyzkousela si ruzne typy dudliku? Ne kazdy se jim zalibi. To, ze se ti nelibi kojeni, to se neobvinuj. Ne kazdemu je to prijemne. Mne se to po case zacalo i libit dokonce. Spis nevim, co bys chtela, aby 5 tydenni dite jineho delalo. Jako uz jen to, ze v tomhle veku vydrzi pul hodiny na hraci dece je podle me dost. Treba si byl v brisku zvyklu dudlat palecek, potrebuje tvoji blizkost, uklidnuje ho to, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.5.15 17:35

Pokud v tobě kojení vyvolává takové pocity, tak nekoj. Dej UM a užívej si dítka. A to ti říkám jám, která kojení miluju a kojím už 18m. Ale nemá cenu kojit za každou cenu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.5.15 17:35

@beerunda já kojím 27.měs, takže v tomto směru do pocitu nevole při kojení vcítit nedokážu..ale třeba chce být prckem prostě jen v kontaktu s vámi. Na to je ideální šátek. Na FB je super skupina „Nosíme děti“, kde ti poradí co a jak pro začátky s nošení a nepochybuju o tom, že v tvém okolí bude nějaká zkušená nosička. Zkus ten FB. A s tím kojením obecně…proč ti to vadí?..kvůli domácnosti, že nestíháš? nebo prostě fyzicky je to nepříjemné?…ono je to všechno v hlavě :think: zkus ještě nějakou LP (opět odkazuji na super skupinu https://www.facebook.com/…90100674335/ tam tě určitě nikdo neodsoudí, navíc jsou tam fakt výborné laktační poradkyně. Tohle bych ještě osobně zkusila.. No a když to nepůjde, tak to nepůjde no :nevim: blízkost a kontakt bude vyřešená šátkem a kojení vyřeší lahvička. ALe přeci jen UM není to specielně individuálně namíchané mlíko právě pro Tvého syna, to umí jen Tvá prsa. Jo a ještě mě napadá… mám kamarádku, které se dcerka vůbec nepřisála..nikdy. Tak přes rok odstříkávala a krmila lahvičkou. Takže možnosti kompromisu tu jsou. Ale nezahazuj to ještě, zkus si domů pozvat poradkyni :kytka: :kytka: :hug: a neboj, ono se to usadí :hug:

a ještě…skvělá knížka je Mateřství a setkání s vlastním stínem.. tu dporučuju, kde můžu..kdybych si jí bývala přečetla už před porodem, měla bych mnohem snazší šestinedělí a ty začátky vůbec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
26.5.15 17:42

Můžete zkusit dudlík kytičku, stojí něco přez 20 Kč v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
26.5.15 17:46

Mě se kojení líbilo a líbí ale když už je syn přisátý hodinu a půl tak už nemůžu a pak se mi to nelíbí jinak to mám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
26.5.15 17:48

Koukám, že tady se nakonec nejvíce řeší následek - potřeba sání = vrznout dudlík a je vyhráno :roll: kojení přece neplní jen nutriční funkci, ale spoustu dalších nutných potřeb. Dudlík fakt blízkost mámy nenahradí.. DOufám, že autorka vezme rozum do hrsti a zkusí vypátrat v sobě, kde je příčina bloku a bude to řešit i nějak jinak než skupováním různých tvarů a značek dudlíků :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.5.15 17:49

Náš malý měl dudlíky Babylove z DM. I ten úplně prťavej. Moc nechce větší velikost, tak furt cucá do 6ti měsiců ale ortodontický. Zkus odsávat. Mě kojení hodně trápilo - bolest, trvalo dlouho, dítě hladné, furt nějaká zatvrdlina. Když jsem odsávala bylo to najednou super. Chlapeček se najedl, já neměla zatvrdliny a vůbec jsme byli víc v pohodě. Na UM bych přešla až po ztroskotání odsávání. Ale myslím si, že je furt lepší odsávat nebo dávat UM než skončit na antidepresivech s věčně řvoucím dítětem ;)
A předpokládám, že i když ho bude maminka krmit z lahvičky a dá mu dudlík tak se s ním bude mazlit a možná na to bude mít i větší chuť když nebude malej nevrlej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.5.15 17:53
@j.a.n.i1 píše:
@beerunda Přestaň ze sebe dělat dudlík ;) to mě se. e taky a to mám kojení ráda… jinak já vnutila dudlíka, taky ho moc nechtěl, ale já dudel dělat odmítla.

Jak jsi to dokázala? Holce jsem opakovaně nabídla různé druhy a pokaždé to okamžitě plive a ještě se tváří, že se mi v nejbližším okamžiku pozvrací. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.5.15 17:53

@zolycka V mé blízkosti ještě neznamená, že bude nonstop přisáté na prsu… nevidím důvod a nevím proč bych měla dělat něco, co se mi příčí, jen protože má někdo jiný pocit, že je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.5.15 17:55

Mně poradil pediatr dudlík malému v pusince povytahovat - jako bych mu ho chtěla sebrat, ale samozřejmě opatrně, když ho dudlá tak netahat silou. Za 3 dny už se o něj se mnou rval. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
26.5.15 17:56
@Svistice píše:
Jak jsi to dokázala? Holce jsem opakovaně nabídla různé druhy a pokaždé to okamžitě plive a ještě se tváří, že se mi v nejbližším okamžiku pozvrací. :roll:

Nedonošenecký dudel a jak jsem zjistila, že delší dobu nesaje, tak jsem mu ho zaměnila za prso, ale držela ho stále v kojící pozici a dudel malinko povytahovat a postupně ho vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová