Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda, dávám 7. měsíčnímu miminku Nutrilon HA1. Už dávno jsem chtěla přejít na HA2, ale manžel tvrdí, že můžeme dávat stále HA1, že jediný rozdíl je v ceně, že HA2 není tolik kvalitní.
Je to pravda, nevíte někdo o tom něco?
A pak bych se chtěla zeptat, je možné, že by mu přestalo chutnat? Nemám tolik svého mléka, takže ho Nutrilonem dokrmuji. A od včerejška se ho nedotkl.
Dneska teda vůbec, vypije ode mne, co mu odstříkám, a jak mu dám nutrilon, tak si začne hrát s flaškou, chechtat se tomu, jak je savička gumová a jak se ohýbá, ale nenapije se. Přitom mám pocit, že by si ještě dal…
Chtěla bych poprosit o Vaše případné zkušenosti, Díky moc. ![]()
@Zuzca1984 No, 100% bych přešla na 2. Má to trochu jiné složení. Složení pro děti od půl roka výš. Kdyby to bylo stejné, tak přece nečíslujou, ale udělají jen jedno. Manžel ví prd ![]()
Malá byla bohužel od měsíce na UM, také jsem řešila, kdy přejít na HA2, a dr mi vysvětlila, že pokud nevypije najednou víc jak 200ml, není třeba, takže na jedničce jsme byli asi do 8měsíců a úplně v pohodě. Nejlíp poradí nějaký pediatr, jten zná mimi dobře.
@Zuzca1984 píše:
Ahojda, dávám 7. měsíčnímu miminku Nutrilon HA1. Už dávno jsem chtěla přejít na HA2, ale manžel tvrdí, že můžeme dávat stále HA1, že jediný rozdíl je v ceně, že HA2 není tolik kvalitní.Je to pravda, nevíte někdo o tom něco?
A pak bych se chtěla zeptat, je možné, že by mu přestalo chutnat? Nemám tolik svého mléka, takže ho Nutrilonem dokrmuji. A od včerejška se ho nedotkl.
Chtěla bych poprosit o Vaše případné zkušenosti, Díky moc.Dneska teda vůbec, vypije ode mne, co mu odstříkám, a jak mu dám nutrilon, tak si začne hrát s flaškou, chechtat se tomu, jak je savička gumová a jak se ohýbá, ale nenapije se. Přitom mám pocit, že by si ještě dal…
Ahoj, treba mu staci mliko od tebe a UM nechce. Jak vis, ze ho mas malo? Ja bych se vyprdla na UM, kojila bych a misto UM prikrmy
No, ono jde o to, že když ho chci nakojit, tak se posledních pár dnů nechce přisát (což jsem si asi zavinila sama, ale to tu neřeším). Když mu to ale dám z flašky, tak to vypije. Ale je to různý, to bych tu ale nerozebírala, protože to vím, že jsem si asi nějak blbostí zavinila sama… Spíš mě zajímá odpověď na tu první a případně i druhou otázku.
Mléka s vyšším číslem mají jiné složení vitamínů a minerálů a nejsou tak syta, protože se předpokládá, že dítě už ji prikrmy a zasyti se jimi. Takže mu klidně můžeš davat 1, ale pokud už ji i zeleninu a ovoce, tak může víc pribirat.