Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A odsáté v lahvi by si nevzal? Kolem půl roka nám časté buzení zachránila láhev s vodou, někde poblíž postýlky. Dcera se obsloužila sama.
To je život s miminem, víš? Není to procházka rajskou zahradou. Když chceš něco změnit, tak k tomu musíš udělat radikální kroky. Nebo vydrž. Až mu bude pět let, tak na to ani nevzpomeneš. Třebas ti tu někdo něco poradí. Je to psycho, pořádně se nevyspat.
@Sadman píše: Více
Ale vzpomene. Mam to i po tech letech v zivych vzpominkach a osypala jsem se ![]()
Plinku v noci bych nemenila, jen kdyby protekla. Taky jsem kojila ve spanku u sebe v posteli. U jednoho ditete jsem pak strcila dudlik a spalo se dal. U druheho jsem byla tak vyrizena, ze jsem to opravdu nevnimala. Zkusila bych si zvyknout. Me by vic budilo to prendavani ditete do postylky.
Takto mi vstává i 1,5letá, občas usne bez prsa, třeba 2 probuzení z 8
![]()
Já kojila v noci i 2,5 letou třeba 10×, spala pochopitelně se mnou, abych nemusela vstát.
Je to úděl kojení, neznám nikoho, kdo by v noci někojil. Já měla štěstí u druhé dcery, že protinte první spala v noci vkusem asi 8h, ale jen tak do 5-6 měsíců, pak se to rozjelo.
Já bych prso takhle často nedala, nechtěla jsem nikdy být dudlík
Pokud mě dítě potřebovalo u sebe, klidně jsem si ho vzala do postele a mazlila, ale kojila jsem vždy na hlad. Nejdříve po těch 3 hodinách, v půl roce spíš už po 5. Nabídla bych vodu, dudlík, pomazlení. Ale je mi jasný, že kojofanatičky by se mnou nesouhlasily ![]()
@lucynka25 já v noci nekojim od devíti měsíců. Dceru jsem nekojila v noci snad ještě dřív.
Já tedy kojila měsíc, neměla jsem mléko a pokaždé jsem přešla na mlíčko a byl klid, mám 4 děti všechny zdravé vyrostlé na umělém mlíčku a můžu poradit, aby mimi spinkalo celou noc od 3 měsíců:-)
@Blacinka33 píše: Více
Tak za takovou radu bych byla v době synova batolecího období fakt vděčná. Odstav nepomohl vůbec a ani žádná z asi miliardy rad, co jsem vyzkoušela
Měla jsi spíš kliku ![]()
Mně to připadá jako normální šestiměsíční mimino. Prostě to vydrž. ![]()
A koupila bych lepší pleny, protože přebalovat v noci opravdu často je divné ![]()
K tomu odstavu. Mně se děti budily i po odstavu třeba 10× za noc. Ten poslední ani ve 4 letech ještě nespal noc v kuse. Samozřejmě v noci se dávno nekojí a UM nikdy neměl ![]()
Mám 4 děti - kluky tak jsem to vychytala, každý kluk je jiný a také pomohla rada mojí mamky..
@Blacinka33 píše: Více
To bude opium do medíku
Fakt neexistuje žádná univerzální rada jak donutit dítě spát celou noc, pokud nemá dozrálou nervovou soustavu, musela bys ho jedině nafetovat ![]()
To ne, malý usne někdy v 9 někdy v 10 a spí do 5, dneska to 6 hodin ráno a celou noc, jsou mu 3 měsíce a 12 dní..Pořád říkám, že dítě brečí a budí se, protože má hlad, nebo má prdíky - to bývá ale většinou nebo skoro pokaždé stravou…
Ahoj,

takže se vzbudí na 100%, takže uspávám pořád zas a znovu
Syn šest měsíců. Budu se každou hodinu až dvě, kojim a přes den jsem zavedla příkrm. Zkoušela jsem si ho vzít do postele a kojit ho tam, ale neodtrhne se už vůbec a furt jede a žužlá, mám z toho nervy a nespím vůbec. Cítím každý jeho potah, takže naprosto nechápu, jak některé píšou, že vyndají prso a ve spánku kojí a spí dál. Jak pomoct tomu, aby se to zlepšilo?
Postýlku jsem si dala co nejblíž, abych ho zkusila třeba pohladit nebo utěšit dudlíkem, ale to mi zabralo tak dvakrát. Jsem z toho už zoufalá
Samozřejmě si cucne a spí dál, když s ním jdu vedle do místnosti a to ho ještě musím přebalit, protože jak pije po hodině, tak plenka úplně naducaná
Zkoušela jsem jen chovat, ale mele sebou hrozně a otáčí hlavu k prsu. V postýlce se budí, otírá si očička, kope nohama a buši rukama