Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Oni jsou sobecti a Tobe neni hloupe zatezovat vlastni rodice natolik, ze uz " nemaji kde brat "
![]()
Ty si žiješ v domku a tvoje rodina už nemá kde brát? To jako fakt? A to se nestydíš, že tvoje rodina je na tom tip top jen proto, že ty s mužem si žijete nad poměry, nad svoje finanční síly? A ještě budeš žbrblat, že si jeho rodiče svoje peníze utrácí za sebe a své potřeby.. Jsou to jejich peníze. A ještě pak uvažovat, že když oni nedají peníze, zda jim půjčovat malou? Trochu rozmazlená, ne? Odpovědnost za tvůj život a tvou rodinu neseš ty a tvůj muž..a to i tu finanční. Když tě tak poslouchám, mám pocit, že mají svůj důvod, proč vám odmítli pomoc.. Třeba že, dle jejich názoru, moc utrácíš za něco zbytečného a nad vaše poměry..nevím. Třeba se pletu.. Oblečení z lidlu vadí tobě nebo jim? Zamysli se..
Jak to dopadlo s kotlem, zakladatelko? Vyresili jste to nejak, abyste s miminkem nemuseli mrznout? Mate nejakou rezervu pro dalsi pripady? Ve starem baraku se muze leccos kdykoliv podelat.
@kjhui V tvé interpretaci už nepoznávám svou původní myšlenku (co taky v tuto hodinu), tak snad nemám nějakou poruchu v myšlení
.
Obleceni pro deti z Lidlu je nahodou super. Taky vam nemuseli dat nic. Osobne by se me dotklo, kdyby snacha kritizovala mkoje darky. To bych ji priste nakaslala ![]()
@Samamama
njn.. v tuhle hodinu
černý humor je ještě černější a břitvy ostřejší.. né vážně, to je jen nadhled a sarkazmus někoho, komu když před dvěma dny útočila ledovka a výpadky proudu široko daleko, tak rodina volala a přemlouvala ať se přijedeme ohřát k nim a nemrzneme s malým děckem když nešlo topení.. to pak tohle téma člověk vidí jinak, když se jim vys*al kotel v téhle zimě a mají doma novorozence a rodina je pošle do kelu.. a zakladaleka je pipi že si dovolila chtít v tak závažné chvíli pomoct od nejbližších a je pipi že ji to naštvalo a je pipi že nemá jen tak v kapse na nový kotel, což je trošku větší než běžný výdaj.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale potřebuju poradit. S manželem to řešit nechci, vidím, že je mu to nepříjemné a navíc je to pořád dokola
V hodně velké zkratce jde o to, že manželovi rodiče jsou dle mého hrozní sobci a lakomci.Jde o to, že manžel ani děti od nich nic nedostali. Kromě pár oblečení. Nejde mi ale ani tak o to co, pokud by na to neměli, spíš mi jde o to, že nám se vším -máme starý domek na hypotéku pomáhá pouze moje rodina. Já jsem na mateřské ale chlap samozřejmě vydělává. Jenže pořád jsou nečekané výdaje a moje rodina už nemá kde brát a manžel od nich nedostal nic. A teď nám skončil kotel a on je požádal o pomoc, máme 2 měsíční miminko a oni že nemají -tak by nás tu nechali zmznout! Ale na plastické operace a nové auta a dovolené pro sebe mají! No a ze si zítra vezmou dcerku - upřímně se mi jim ji dát nechce, ale zase nevím, jestli to ode mně není sobecké
Je Teda pravda, že malé občas něco malého koupí, třeba z Lidlu, kde.oni by si nic nekoupili, protože musí mít vše značkové. Prostě se mi nelíbí jejich přístup…Poradíte?
Co vlastně chceš?
Nikdo není povinen Ti pomáhat jak finančně tak s dítětem.
Rodiče mají právo na svůj život, jít na plastiku, jet na dovolenou, proč by Ti měli dávat peníze na kotel?
Jsi svéprávná, tak se starej sama o své dítě.
Rozbitý kotel považuju za zásadní problém… tam bych - pokud bych měla půjčila.. jde o zdraví miminka.. pokud mají a nepůjčí, pak tomu nerozumím..ale ty ostatní věci co píšeš..no do toho ti fakt nic není.. je to jejich věc co si koupí.. a mmch oblečení z Lídlu je kvalitní.. miminka rychle rostou k čemu dávat za předražené značkové hadříky?
Jinak mi přijde že bydlíte v domku ale nad své poměry…
@kjhui píše:
kdyby sem „mladá“ napsala že tchýni/mámě se podělal kotel a chce půjčit, ale nic jí nedá ať si zmrzne, bo si chce koupit nové auto nebo udělat plastiku, to by byl hned fičák..
A co takhle kdyby sem napsala, že tchyně si pořídila na hypotéku zříceninu, ačkoliv jí to všichni rozmlouvali, že to neutáhne, což se potvrdilo, a proto teď chodí po rodině, už vycucala koho mohla, nikdo už jí nedá, takže teď chce peníze od mladých, ačkoliv snachu nesnáší a žádný vděk se od ní nedá očekávat, protože to bere jako samozřejmost?
Jinak plastika nebo dovolená s tím vůbec nesouvisí. Prostě jim ty peníze nechtějí dát. Možná je to jejich sobectví, anebo možná vědí proč. Mně postoj „když nám nenasypou, bude to jejich vina, že tady umrzneme“, něco výrazně připomíná
.
@kjhui No jo - jednu rodinu už vyždímali, tak je na řadě druhá. Ale to není pipi, to je normální.
Jsem ráda, že naši tcháni se druhou částí rodiny vycucávat nenechají.
dítě určitě neumrzne. Nežijeme na Sibiři ![]()
Rodiče mají právo na vlastní život, když chtějí pomoct dobrý, ale považovat vše za samozřejmé? Jsou rádi, že se mohou někam zajet podívat, užít si života. Mají nato právo.
Myslím, že když budete hledat, seženete z druhé ruky za levno kotel nebo kamínka, kterých se chce někdo zbavit, abyste nezmrzli. Pak jsou i elektrická topidla. Žila jsem bez kotle 8 let i s dítkem a dalo se to v pohodě, akorát to znamenalo víc práce s topením a původní stará darovaná kamna fungují do dnes.
On už jenom název diskuze nesnáším tchyni
co je to za název proboha? Nesnášís ji za to, ze si může dovolit plastiku a koupit nové auto a ze miminku kupuje věci v Lidlu?
tvůj pristup rozhodne není správný. Vyšťavila jsi z peněz svou rodinu a ted chceš udělat to same s manželovo rodinou?
co takle vlastni zdroje? Rezervy apod.mate hypotéku a jen jeden plat a žádnou rezervu?? Co kdyby manžel přišel o práci? Jste nezodpovedni nezlob se, ale to jak tady pomlouvas tchyni není fer. Ona není povinna ti nic dávat a ty ji za to snad nemusis hned nesnaset ![]()