Nesnáším tchyni, jsem sobec?

Anonymní
5.12.14 22:59

nesnáším tchyni, jsem sobec?

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale potřebuju poradit. S manželem to řešit nechci, vidím, že je mu to nepříjemné a navíc je to pořád dokola :-(
V hodně velké zkratce jde o to, že manželovi rodiče jsou dle mého hrozní sobci a lakomci.Jde o to, že manžel ani děti od nich nic nedostali. Kromě pár oblečení. Nejde mi ale ani tak o to co, pokud by na to neměli, spíš mi jde o to, že nám se vším -máme starý domek na hypotéku pomáhá pouze moje rodina. Já jsem na mateřské ale chlap samozřejmě vydělává. Jenže pořád jsou nečekané výdaje a moje rodina už nemá kde brát a manžel od nich nedostal nic. A teď nám skončil kotel a on je požádal o pomoc, máme 2 měsíční miminko a oni že nemají -tak by nás tu nechali zmznout! Ale na plastické operace a nové auta a dovolené pro sebe mají! No a ze si zítra vezmou dcerku - upřímně se mi jim ji dát nechce, ale zase nevím, jestli to ode mně není sobecké :think:
Je Teda pravda, že malé občas něco malého koupí, třeba z Lidlu, kde.oni by si nic nekoupili, protože musí mít vše značkové. Prostě se mi nelíbí jejich přístup…Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
5.12.14 23:02

S cim chces radit? Oni nejsou povinni ti neco davat nebo pomahat, Vy jste rodina. Je to smutne, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
5.12.14 23:04

Ja tyhle diskuze nechapu, jak kdyby vzdycky rodina byla vzdy povinna platit vydaje svych deti :roll: At si nakupuji auta a plasticky operace, kdyz na to maji, jsou to snad jejich penize ne? tak at si s nima delaji, co uvazi za vhodne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
5.12.14 23:06

Jak píše @pikola oni nejsou povinni Vám pomáhat. To, že Vám pomáhá tvá rodina, není ale zavazující, že Vám musí pomáhat i rodina manžela…a to, že si platí plastiky nebo nová auta, to je pouze jejich věc, platí si to ze svého…je mi líto tvé situace, ale asi s tím nic neuděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.12.14 23:07

Je to blbé, ale není to jejich povinnost vám nějak přispívat, i když na to mají. Já vím, mrzí tě to hlavně kvůli dětem, ale nenaděláš s tím nic. Třeba vám to jednou vynahradí dědictvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
5.12.14 23:08

No co čekáš za odpověď? Není to pěkné, ale rodina jste vy tři, oni už nemají vůči vám žádné povinnosti. Na druhou stranu ty nemáš povinnost jim dávat dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
5.12.14 23:09

Hele, ja od tchanovcu pro dceru dostala dve knizky krtka, dvoje boty a nazdar. Ono je lepsi nic od nikoho necekat, pak nejsi zklamana a muzes byt kdyztak jen prekvapena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.12.14 23:10

Promin zakladatelko ale jako to ze nemate rezervy dostatecne je Vas problém ne rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
5.12.14 23:14

Svoje děti si vychovali, nyní jsou velké a soběstačné. Je skvělé, když rodiče pomáhají, ale absolutně to není jejich povinnost. Máš obrovské štěstí, ze máte pomoc alespoň z jedné strany (někteří nemají ani to!). I když, jak píšeš, hlídá vám malou a kupuje pro ní věci, takže zase úplně sobecká nebude, jen tobě to nestačí. Bohužel bych spíš řekla, dost často čekáš s nataženou rukou a běda, pokud do ní nic nespadne. Ale kdo ví, třeba se mýlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
5.12.14 23:14

No ať je v rodině zvykem si pomáhat nebo ne, o povinnostech či jak to kdo chápe nemluvě, tak ale kdyby sem „mladá“ napsala že tchýni/mámě se podělal kotel a chce půjčit, ale nic jí nedá ať si zmrzne, bo si chce koupit nové auto nebo udělat plastiku, to by byl hned fičák.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
5.12.14 23:17
@Anonymní píše:
Prostě se mi nelíbí jejich přístup…Poradíte?

Neporadím, protože se mi nelíbí tvůj přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
5.12.14 23:19
@kjhui píše:
No ať je v rodině zvykem si pomáhat nebo ne, o povinnostech či jak to kdo chápe nemluvě, tak ale kdyby sem „mladá“ napsala že tchýni/mámě se podělal kotel a chce půjčit, ale nic jí nedá ať si zmrzne, bo si chce koupit nové auto nebo udělat plastiku, to by byl hned fičák.. :mrgreen:

Ale oni asi nemaji na stole prachy a nerozhoduji zda auto nebo kotel, ne? Ze si nekdo koupil auto a jel na dovolenou prece neznamena, ze porad doma plavou v prachach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.12.14 23:21

Jak píší ostatní, nemají vůči vám žádnou povinnost, a to ani proto, že tví rodiče pomáhají. Ohledně té pomoci na kotel by mě zajímalo, jestli vám odmítli ty peníze půjčit nebo dát? Jak zněla žádost? Protože jestli odmítli půjčit (v případě, že mají peněz dostatek), tak je to asi dost sobecké, i když to taky není povinnost, jestli odmítli dát, to bych se ani nedivila, jste dospělí, samostatní lidé. Podmiňovat půjčení vnoučete tím, jestli vám dají nebo nedají peníze/dárky mi přijde zvláštní, pokud v tom není jiná averze nebo pocit, že se k dítěti špatně chovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
5.12.14 23:22

Nesnášíš tchýni, ale její peníze bys ráda. Vy budete takové ty bezedné studnice, do kterých padají peníze všech okolo a pořád to není dost. Pořídíte si starý dům, hypotéku, miminko a museli jste předem vědět, že na to nemáte. Upřímně se tchánovcům nedivím, že si chtějí na stará kolena užít života a nechtějí cpát někomu, kdo si neumí dostatečně spočítat na co má a nemá. Ono to totiž nemá konce. Nakonec - když něco tvé dceři koupí, stejně i to nevoní, tak co by se snažili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
5.12.14 23:25

@Samamama
jé tys to hezky napsala, staří nemají žádnou povinnost jim půjčit, leda že je to sobecké pokud mají.. a ona je sobecká že nechce půjčit dítě když ji nas*ali, ale není to její povinnost, to sedí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová