Nesnáším tchyni, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.14 12:36

zakladatelka:

Ahoj holky a ženy,
všem moc děkuji za komentáře, za pozitivní i negativní. V žádném případě se nechci ospravedlnit, ALE přeci jen uvedu věci na pravou míru. Rozhodně tu nechci prát špinavé prádlo a vytahovat staré křivdy - snažím se zapomenout a opravdu by to bylo na dlouho.
Ve zkratce - tchýni nesnáším za její chování (psych. vydírání, vše musí být podle ní, když jsme si dovolili se odstěhovat, tak dělala takové peklo a naschvály, (mimo jiné manžela připravila o peníze z podnikání - utratila je sama, že jí dlužil peníze za dobu, kdy chodil do školy :zed: ) Když zjistila, že jsem těhotná, tak prý co s tím budeme dělat? :pocitac: Když se malá narodila, tak přijela k nám domů a vyřvávala, že pokud jí ji nepůjčíme, bude se soudit :pocitac: atd.
Ale po čase jsem to kvůli dcerce přešla a začali jsme se opět stýkat. Ale prostě se mi její přístup nelíbí. Já pro děti žiju a snažím se jim dopřát vše i na úkor sebe, tak jsem naučená a jsem za to vděčná. To co mi rodina dala, jsem po nich nežádala, dali mi to sami a rádi, zrovna tak jako já jim, když jsem chodila do práce - nejsem žádný sociální případ a práci jsem měla hodně slušně placenou. Navíc se rodina může spolehnout a také občas spoléhá, že mohou kdykoli požádat o cokoli - odvoz, práci atd a my jim vyjdeme vstříc a v tomto duchu chci vychovat i svoje děti (abychom se měli rádi a pomáhali si navzájem) - ne že pokud to nebude přesně podle nás, tak si naserte a táhněte, popř. zmrzněte :poblion:
Jinak se vydržovat nenecháme, manžel podniká a občas prostě přijde faktura až za 2 měsíce a hádám, že spousta z Vás nemá na účtu mimo klas. výdajů uloženo třeba 100tis. na ne spořícím účtu (tedy okamžitě k dispozici)…A co se týká samotného kotle, byla to alegorie - protože kotel jsme samozřejmě pořídili ihned, a malou část, co chyběla jsme si půjčili od babičky a už i vrátili, protože manželovi došla očekávaná platba. Jde mi prostě a jednoduše o jejich přístup - že mají na nás právo, ale pomoc s čímkoli? Nasr. t :evil:
Z nich mám bohužel dojem, že jsou nám nadřazení a my je musíme poslouchat a to i přesto, že jim opravdu nejsme nic dlužni.
PS: V Lidlu nakupuji samozřejmě také, jen ne boty a bundy - protože nevětrají a starší je náchylná na nemoci. Byla to spíš ukázka toho, jak pro sebe všechno nej a pro ostatní jen aby se neřeklo - a to, že si to myslím v žádném případě chudince tchýni nedávám najevo, protože jsem do té míry slušně vychovaná, že za dar poděkuji a nekomentuji.
PSS: Nevím, kdo tu psal, že jsme bezedné studny, ale souhlasím, náš dům, protože je starý je opravdu bezedná studna a vzali jsme jej právě proto, že na nový jsme neměli a nechtěli se zadlužovat víc, než co bychom zvládli.

• Citovat
  • Upravit
869
6.12.14 16:45

Tak proč píšeš o kotli, jako byste bez daru od tchýně měli mrznout, když to není pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:00

Tchýni nesnášíš, ale její peníze by nesmrděly? Udělej si jasno a buď v názorech a postojích konzistentní. Do jejích výdajů Ti nic není. Jste s mužem mladí, zdraví, dospělí a odpovědní, postarejte se sami bez doprošování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.14 17:09

Koukám, že v dnešní době už není,,normální,, si v rodině pomáhat, ale pěkně každý sám za sebe :palec:
Jen doufám, že moje děti budou vychované jako já a pomohou, když je někdo požádá a někdo jim zase pomůže, když požádají ony.
:*

• Citovat
  • Upravit
26337
6.12.14 17:09

Kdo nic nečeká, nebývá zklamán, když nic nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:12
@Anonymní píše:
Koukám, že v dnešní době už není,,normální,, si v rodině pomáhat, ale pěkně každý sám za sebe :palec:
Jen doufám, že moje děti budou vychované jako já a pomohou, když je někdo požádá a někdo jim zase pomůže, když požádají ony. :*

Ale pomáhá se, pomáhá, jenže tomu, kdo mě nepomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
6.12.14 17:13
@Burj Chalifa píše:
Ale pomáhá se, pomáhá, jenže tomu, kdo mě nepomlouvá.

A kdo to nebere jako mojí povinnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
6.12.14 17:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky a ženy,
všem moc děkuji za komentáře, za pozitivní i negativní. V žádném případě se nechci ospravedlnit, ALE přeci jen uvedu věci na pravou míru. Rozhodně tu nechci prát špinavé prádlo a vytahovat staré křivdy - snažím se zapomenout a opravdu by to bylo na dlouho.
Ve zkratce - tchýni nesnáším za její chování (psych. vydírání, vše musí být podle ní, když jsme si dovolili se odstěhovat, tak dělala takové peklo a naschvály, (mimo jiné manžela připravila o peníze z podnikání - utratila je sama, že jí dlužil peníze za dobu, kdy chodil do školy :zed: ) Když zjistila, že jsem těhotná, tak prý co s tím budeme dělat? :pocitac: Když se malá narodila, tak přijela k nám domů a vyřvávala, že pokud jí ji nepůjčíme, bude se soudit :pocitac: atd.
Ale po čase jsem to kvůli dcerce přešla a začali jsme se opět stýkat. Ale prostě se mi její přístup nelíbí. Já pro děti žiju a snažím se jim dopřát vše i na úkor sebe, tak jsem naučená a jsem za to vděčná. To co mi rodina dala, jsem po nich nežádala, dali mi to sami a rádi, zrovna tak jako já jim, když jsem chodila do práce - nejsem žádný sociální případ a práci jsem měla hodně slušně placenou. Navíc se rodina může spolehnout a také občas spoléhá, že mohou kdykoli požádat o cokoli - odvoz, práci atd a my jim vyjdeme vstříc a v tomto duchu chci vychovat i svoje děti (abychom se měli rádi a pomáhali si navzájem) - ne že pokud to nebude přesně podle nás, tak si naserte a táhněte, popř. zmrzněte :poblion:
Jinak se vydržovat nenecháme, manžel podniká a občas prostě přijde faktura až za 2 měsíce a hádám, že spousta z Vás nemá na účtu mimo klas. výdajů uloženo třeba 100tis. na ne spořícím účtu (tedy okamžitě k dispozici)…A co se týká samotného kotle, byla to alegorie - protože kotel jsme samozřejmě pořídili ihned, a malou část, co chyběla jsme si půjčili od babičky a už i vrátili, protože manželovi došla očekávaná platba. Jde mi prostě a jednoduše o jejich přístup - že mají na nás právo, ale pomoc s čímkoli? Nasr. t :evil:
Z nich mám bohužel dojem, že jsou nám nadřazení a my je musíme poslouchat a to i přesto, že jim opravdu nejsme nic dlužni.
PS: V Lidlu nakupuji samozřejmě také, jen ne boty a bundy - protože nevětrají a starší je náchylná na nemoci. Byla to spíš ukázka toho, jak pro sebe všechno nej a pro ostatní jen aby se neřeklo - a to, že si to myslím v žádném případě chudince tchýni nedávám najevo, protože jsem do té míry slušně vychovaná, že za dar poděkuji a nekomentuji.
PSS: Nevím, kdo tu psal, že jsme bezedné studny, ale souhlasím, náš dům, protože je starý je opravdu bezedná studna a vzali jsme jej právě proto, že na nový jsme neměli a nechtěli se zadlužovat víc, než co bychom zvládli.

Zakladatelko, přečti si svůj úvodní příspěvek a porovnej s tímhle. Trochu nebe a dudy, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:18

Kdo ví, jak to bylo.Nic není černobílé. Tchýně jim barabiznu možná rozmlouvala právě z očekávaných finančních nákladů, které na potvoru nastaly..je tu názor jen jedné strany. Možná by tchýnina verze byla poněkud jiná. Nicméně obecně je tento případ odstrašující pro všechny, kteří si berou hypotéky na finanční doraz. Nikdy nevíte, co se potentuje, kdy vypadne příjem atd.
Když nemohu někoho ani cejtit, tak si od něj nemůžu půjčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
6.12.14 17:23

Víš co, zakladatelko? tvůj první a druhý příspěvek se diametrálně liší. U prvního bych možná chvíli uvažovala, jestli nemáš tak trošku důvod k sebelítosti - ale tím druhým jsi mě přesvědčila, že si zasloužíš leda tak nafrat.

nejde mi do hlavy, že když jste se nechtěli zadlužit, tak jste koupili ruinu, do které budete nalívat horem dolem - mimochodem jste kvůli tomu vycucali z peněz tvou rodinu, super. Hlavně, že jste se moc nezadlužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:25
@neumisa píše:
Víš co, zakladatelko? tvůj první a druhý příspěvek se diametrálně liší. U prvního bych možná chvíli uvažovala, jestli nemáš tak trošku důvod k sebelítosti - ale tím druhým jsi mě přesvědčila, že si zasloužíš leda tak nafrat.nejde mi do hlavy, že když jste se nechtěli zadlužit, tak jste koupili ruinu, do které budete nalívat horem dolem - mimochodem jste kvůli tomu vycucali z peněz tvou rodinu, super. Hlavně, že jste se moc nezadlužili.
:,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.14 17:36

Ještě jednou děkuji za názory a odpovědi na moji původní otázku. Asi ano, jsem sobec. Vaši kritiku přijímám. Hezký večer děvčata.

• Citovat
  • Upravit
3140
6.12.14 17:48

Já teda zakladatelku chápu- pokud se jedná o nějaký nečekaný nutný výdaj (nefunkční kotel v zimě v baráku s miminem), tak mi přijde automatické, že si členové rodiny navzájem pomáhají. Pokud bych požádala o půjčku tchyni a věděla, že peníze má, jen je nechce dát, popř. že je ochotná peníze půjčit až… (a klade si milion požadavků, které s půjčkou nesouvisí), tak by mě to taky mrzelo. Zařídila bych se jinak (tak, jako zakladatelka- půjčila si od babičky) ale o tchyni bych si myslela svý. A pak si zase říkám, proč bych třeba někomu takovému měla svěřovat své děti…a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:51
@me2dova píše:
Já teda zakladatelku chápu- pokud se jedná o nějaký nečekaný nutný výdaj (nefunkční kotel v zimě v baráku s miminem), tak mi přijde automatické, že si členové rodiny navzájem pomáhají. Pokud bych požádala o půjčku tchyni a věděla, že peníze má, jen je nechce dát, popř. že je ochotná peníze půjčit až… (a klade si milion požadavků, které s půjčkou nesouvisí), tak by mě to taky mrzelo. Zařídila bych se jinak (tak, jako zakladatelka- půjčila si od babičky) ale o tchyni bych si myslela svý. A pak si zase říkám, proč bych třeba někomu takovému měla svěřovat své děti…a tak…

Zakladatelka si však o tchýni myslela své(špatné) už před půjčkou. Jinými slovy, bába ohavná, ale na půjčení peněz dobrá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.12.14 18:06

Víš co, nepřepočítávej jejich peníze. Jsou jenom jejich a jak s nimi naloží, je opravdu jenom jejich věc. Když víš, jací jsou, tak nechápu, proč se s s tím nějak dopěle nesmíříš. Ulevilo by se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová