Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bmimino píše:
@Len-til-kah
Nežijeme na Sibiři
Proč jsem přesně tuhle diskuzi čekala? ![]()
Zakladatelko, nemyslím si, že jsi to myslela tak zle, jak to tu ostatní přibarvují. Nicméně je pravda, že byste se měli v první řadě uživit vy sami. Jak změnit postoj k tchánovcům ti neporadím, ale povím ti pohled z druhé strany, kdy rodiče dávají.
Můj táta je dobrák od kosti a mí sourozenci toho značně zneužívají, neustále si chodí půjčovat, ale nikdy nevrátí ani korunu. Vnoučatům platí zájmy a švagrové třeba nebylo blbé si přijít pro peníze na kroužky dvakrát za sebou, myslela si, že taťka už zapomněl, že jim něco dával. Apod. Takže místo aby si konečně užíval důchod a peníze dával za dovolené, nová auta apod., tak živí svoje 40leté děti… Každá mince má dvě strany ![]()
@Len-til-kah píše:Je Ti to líto?
Možná si chtějí vzít malou, aby jí bylo teplo, a doufají, že mezitím umrzne jenom snacha![]()
.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale potřebuju poradit. S manželem to řešit nechci, vidím, že je mu to nepříjemné a navíc je to pořád dokola
V hodně velké zkratce jde o to, že manželovi rodiče jsou dle mého hrozní sobci a lakomci.Jde o to, že manžel ani děti od nich nic nedostali. Kromě pár oblečení. Nejde mi ale ani tak o to co, pokud by na to neměli, spíš mi jde o to, že nám se vším -máme starý domek na hypotéku pomáhá pouze moje rodina. Já jsem na mateřské ale chlap samozřejmě vydělává. Jenže pořád jsou nečekané výdaje a moje rodina už nemá kde brát a manžel od nich nedostal nic. A teď nám skončil kotel a on je požádal o pomoc, máme 2 měsíční miminko a oni že nemají -tak by nás tu nechali zmznout! Ale na plastické operace a nové auta a dovolené pro sebe mají! No a ze si zítra vezmou dcerku - upřímně se mi jim ji dát nechce, ale zase nevím, jestli to ode mně není sobecké
Je Teda pravda, že malé občas něco malého koupí, třeba z Lidlu, kde.oni by si nic nekoupili, protože musí mít vše značkové. Prostě se mi nelíbí jejich přístup…Poradíte?
Běž do práce! Vydělej nějaké Kč a pak tady kňourej ![]()
@Len-til-kah píše:Je Ti to líto?
Možná si chtějí vzít malou, aby jí bylo teplo, a doufají, že mezitím umrzne jenom snacha![]()
.
To je dobrý model, s tím souhlaím ![]()
@Anonymní píše:
Proč jsem přesně tuhle diskuzi čekala?![]()
Zakladatelko, nemyslím si, že jsi to myslela tak zle, jak to tu ostatní přibarvují. Nicméně je pravda, že byste se měli v první řadě uživit vy sami. Jak změnit postoj k tchánovcům ti neporadím, ale povím ti pohled z druhé strany, kdy rodiče dávají.
Můj táta je dobrák od kosti a mí sourozenci toho značně zneužívají, neustále si chodí půjčovat, ale nikdy nevrátí ani korunu. Vnoučatům platí zájmy a švagrové třeba nebylo blbé si přijít pro peníze na kroužky dvakrát za sebou, myslela si, že taťka už zapomněl, že jim něco dával. Apod. Takže místo aby si konečně užíval důchod a peníze dával za dovolené, nová auta apod., tak živí svoje 40leté děti… Každá mince má dvě strany
Tady někdo něco pribarvuje? Hrdinský anonyme zakladatelka ma hypotéku, male dítě, jeden plat a nemají žádnou rezervu?? Rodice nejsou povinni ji něco dávat a to ze si stěžuje ze ji tchyně koupila pro mali oblečení z lidlu a ze ji nesnáší? To je trochu pribarveny
Zakladatelko, opravdu krásný. Ty nesnášíš tchýni proto, že ti nedala peníze? Ale to přece není její povinost. S tím se musíš smířit.
@AndreaS92 hrdinský anonym?
jako promiň, ale myslíš si, že se schovávám kvůli vám? ne, anonym jsem proto, že píšu o své rodině a nepotřebuju to mít připsáno u svého nicku. u zbytku co jsem napsala nevím, proč bych se měla nějak schovávat
přibarvené mi to přijde, ze zakladatelky se opět udělala vyžírka, jako vždy, když se tady podobná diskuze objeví. A jak píšu dál, já s tím ale více méně souhlasím, jen si nemyslím, že je to až žhavé, neznáme okolnosti ![]()
@Anonymní píše:
@AndreaS92 hrdinský anonym?jako promiň, ale myslíš si, že se schovávám kvůli vám? ne, anonym jsem proto, že píšu o své rodině a nepotřebuju to mít připsáno u svého nicku. u zbytku co jsem napsala nevím, proč bych se měla nějak schovávat
přibarvené mi to přijde, ze zakladatelky se opět udělala vyžírka, jako vždy, když se tady podobná diskuze objeví. A jak píšu dál, já s tím ale více méně souhlasím, jen si nemyslím, že je to až žhavé, neznáme okolnosti
zakladatelka si žije nad své finanční možnosti, a její rodiče už taky nemají kde brát, tak proč se nesnaží jinak, ano pokud by měla rodiče, co mají peněz dost, tak proč by nepřispěli své dceři a nepomohli jí. A ještě se cítit ukřivděně, že od tchýně nic nedostávají, to mi přijde ubohé. Je dospělá má svojí rodinu, tak se se svým mužem má postarat a né čekat, že něco spadne do klína. A osočovat je že jsou tchánovci sobci - naopak mi přijde sobecká zakladatelka
Četla jsem jen úvodní příspěvek…A nějak mi hlava nebere, proc by vam meli něco dávat???
Pokud jste si vzali starší barák na hypotéku, tak jste museli počítat s tim, že to bude never ending story s nečekanými vydaji. Vy jste zodpovědní za sebe a Vaše dite, ne oni. Je skvělé pokud jsou v rodině dobré vztahy a mas se na koho obrátit s případnou finanční pomoci, ale přece to nejde brát jako samozrejmost ![]()
A co je vlastně tobě do toho, za co oni utrácí JEJICH peníze???
Zakladatelko nezlob se na mne, ale myslím, že máš na to velmi špatný názor. Pomoc rodičů není samozřejmost, ale bonus!
@Anonymní píše:
@AndreaS92 hrdinský anonym?jako promiň, ale myslíš si, že se schovávám kvůli vám? ne, anonym jsem proto, že píšu o své rodině a nepotřebuju to mít připsáno u svého nicku. u zbytku co jsem napsala nevím, proč bych se měla nějak schovávat
přibarvené mi to přijde, ze zakladatelky se opět udělala vyžírka, jako vždy, když se tady podobná diskuze objeví. A jak píšu dál, já s tím ale více méně souhlasím, jen si nemyslím, že je to až žhavé, neznáme okolnosti
Ja jsem ten anonym pochopila a vesmes souhlasim
Zakladatelko, ty znáš stav jejich konta? Víš jak dlouho šetřili na to auto? Nemluví z tebe jen závist? Co když jen vidí, jak jste vysáli tvoji rodinu a nechtějí dopadnout stejně? Co když si chrání svou zálohu právě pro případ výpadku přijmu?
A moje tchyně mě taky někdy žere, ale že bych ji kvůli tomu neukazovala vnučku? ![]()
@hanka.br. píše:
Nesnášíš tchýni, ale její peníze bys ráda. Vy budete takové ty bezedné studnice, do kterých padají peníze všech okolo a pořád to není dost. Pořídíte si starý dům, hypotéku, miminko a museli jste předem vědět, že na to nemáte. Upřímně se tchánovcům nedivím, že si chtějí na stará kolena užít života a nechtějí cpát někomu, kdo si neumí dostatečně spočítat na co má a nemá. Ono to totiž nemá konce. Nakonec - když něco tvé dceři koupí, stejně i to nevoní, tak co by se snažili.
Vic psat netreba, naprosto souhlasim.
Nam se tedy take obcas stane, ze poprosime rodice o pomoc.Ale nebereme to jako jejich povinnost.Kdyz pujci, jsme vdecní. Kdyz ne, v poradku.Je potreba to poresit jinak.
@bmimino píše:
Běž do práce! Vydělej nějaké Kč a pak tady kňourej
s dvouměsíčním miminkem? zas bud trochu soudná než něco poradíš ![]()
Oni nejsou povinni vám pomáhat, Ty nemáš povinnost jim předávat na hlídání dvouměsíční mimino. To si nedovedu představit ani při sebelepším vztahu a při nekojení, ani při tom, že by mi případně vypomáhali jinak
To, že nemáte dostatečné finanční rezervy a sami nezvládáte řešit svoje problémy, je jen a jen váš problém ![]()
Oblečení z Lidlu podle mě pro dvouměsíční mimino stačí, stejně z toho za chvíli vyroste. Já sama tam oblečení pro děti kupuju a považuju ho za poměrně kvalitní.