Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Burj Chalifa
Tak ale pořád je to manželova matka a ten kotel není jen pro zakladatelku- tzn. že i když vztah snacha- tchyně není ideální, tak pořád je to půjčka a pomoc jejímu synovi a vnoučátkům…
Zakladatelko, dnes uz existuji sporici ucty, kde mas moznost kdykoli poslat penize na bezny ucet a vyresit tak problem. Dost casto jsou zdarma. A mivaji jen o trochu nizsi uroky nez napr. terminaky
@Anonymní píše:
Ahoj holky a ženy,
všem moc děkuji za komentáře, za pozitivní i negativní. V žádném případě se nechci ospravedlnit, ALE přeci jen uvedu věci na pravou míru. Rozhodně tu nechci prát špinavé prádlo a vytahovat staré křivdy - snažím se zapomenout a opravdu by to bylo na dlouho.
Ve zkratce - tchýni nesnáším za její chování (psych. vydírání, vše musí být podle ní, když jsme si dovolili se odstěhovat, tak dělala takové peklo a naschvály, (mimo jiné
manžela připravila o peníze z podnikání - utratila je sama, že jí dlužil peníze za dobu, kdy chodil do školy) Když zjistila, že jsem těhotná, tak prý co s tím budeme dělat?
Když se malá narodila, tak přijela k nám domů a vyřvávala, že pokud jí ji nepůjčíme, bude se soudit
atd.
Ale po čase jsem to kvůli dcerce přešla a začali jsme se opět stýkat. Ale prostě se mi její přístup nelíbí. Já pro děti žiju a snažím se jim dopřát vše i na úkor sebe, tak jsem naučená a jsem za to vděčná. To co mi rodina dala, jsem po nich nežádala, dali mi to sami a rádi, zrovna tak jako já jim, když jsem chodila do práce - nejsem žádný sociální případ a práci jsem měla hodně slušně placenou. Navíc se rodina může spolehnout a také občas spoléhá, že mohou kdykoli požádat o cokoli - odvoz, práci atd a my jim vyjdeme vstříc a v tomto duchu chci vychovat i svoje děti (abychom se měli rádi a pomáhali si navzájem) - ne že pokud to nebude přesně podle nás, tak si naserte a táhněte, popř. zmrzněte
Jinak se vydržovat nenecháme, manžel podniká a občas prostě přijde faktura až za 2 měsíce a hádám, že spousta z Vás nemá na účtu mimo klas. výdajů uloženo třeba 100tis. na ne spořícím účtu (tedy okamžitě k dispozici)…A co se týká samotného kotle, byla to alegorie - protože kotel jsme samozřejmě pořídili ihned, a malou část, co chyběla jsme si půjčili od babičky a už i vrátili, protože manželovi došla očekávaná platba. Jde mi prostě a jednoduše o jejich přístup - že mají na nás právo, ale pomoc s čímkoli? Nasr. t
Z nich mám bohužel dojem, že jsou nám nadřazení a my je musíme poslouchat a to i přesto, že jim opravdu nejsme nic dlužni.
PS: V Lidlu nakupuji samozřejmě také, jen ne boty a bundy - protože nevětrají a starší je náchylná na nemoci. Byla to spíš ukázka toho, jak pro sebe všechno nej a pro ostatní jen aby se neřeklo - a to, že si to myslím v žádném případě chudince tchýni nedávám najevo, protože jsem do té míry slušně vychovaná, že za dar poděkuji a nekomentuji.
PSS: Nevím, kdo tu psal, že jsme bezedné studny, ale souhlasím, náš dům, protože je starý je opravdu bezedná studna a vzali jsme jej právě proto, že na nový jsme neměli a nechtěli se zadlužovat víc, než co bychom zvládli.
@Anonymní píše:
Ahoj holky a ženy,
všem moc děkuji za komentáře, za pozitivní i negativní. V žádném případě se nechci ospravedlnit, ALE přeci jen uvedu věci na pravou míru. Rozhodně tu nechci prát špinavé prádlo a vytahovat staré křivdy - snažím se zapomenout a opravdu by to bylo na dlouho.
Ve zkratce - tchýni nesnáším za její chování (psych. vydírání, vše musí být podle ní, když jsme si dovolili se odstěhovat, tak dělala takové peklo a naschvály, (mimo jiné manžela připravila o peníze z podnikání - utratila je sama, že jí dlužil peníze za dobu, kdy chodil do školy) Když zjistila, že jsem těhotná, tak prý co s tím budeme dělat?
Když se malá narodila, tak přijela k nám domů a vyřvávala, že pokud jí ji nepůjčíme, bude se soudit
atd.
Ale po čase jsem to kvůli dcerce přešla a začali jsme se opět stýkat. Ale prostě se mi její přístup nelíbí. Já pro děti žiju a snažím se jim dopřát vše i na úkor sebe, tak jsem naučená a jsem za to vděčná. To co mi rodina dala, jsem po nich nežádala, dali mi to sami a rádi, zrovna tak jako já jim, když jsem chodila do práce - nejsem žádný sociální případ a práci jsem měla hodně slušně placenou. Navíc se rodina může spolehnout a také občas spoléhá, že mohou kdykoli požádat o cokoli - odvoz, práci atd a my jim vyjdeme vstříc a v tomto duchu chci vychovat i svoje děti (abychom se měli rádi a pomáhali si navzájem) - ne že pokud to nebude přesně podle nás, tak si naserte a táhněte, popř. zmrzněte
Jinak se vydržovat nenecháme, manžel podniká a občas prostě přijde faktura až za 2 měsíce a hádám, že spousta z Vás nemá na účtu mimo klas. výdajů uloženo třeba 100tis. na ne spořícím účtu (tedy okamžitě k dispozici)…A co se týká samotného kotle, byla to alegorie - protože kotel jsme samozřejmě pořídili ihned, a malou část, co chyběla jsme si půjčili od babičky a už i vrátili, protože manželovi došla očekávaná platba. Jde mi prostě a jednoduše o jejich přístup - že mají na nás právo, ale pomoc s čímkoli? Nasr. t
Z nich mám bohužel dojem, že jsou nám nadřazení a my je musíme poslouchat a to i přesto, že jim opravdu nejsme nic dlužni.
PS: V Lidlu nakupuji samozřejmě také, jen ne boty a bundy - protože nevětrají a starší je náchylná na nemoci. Byla to spíš ukázka toho, jak pro sebe všechno nej a pro ostatní jen aby se neřeklo - a to, že si to myslím v žádném případě chudince tchýni nedávám najevo, protože jsem do té míry slušně vychovaná, že za dar poděkuji a nekomentuji.
PSS: Nevím, kdo tu psal, že jsme bezedné studny, ale souhlasím, náš dům, protože je starý je opravdu bezedná studna a vzali jsme jej právě proto, že na nový jsme neměli a nechtěli se zadlužovat víc, než co bychom zvládli.
Jo tak já už jsem to pochopila. Máš s tchyní vztahy na bzum odjakživa, ale jelikož jsi samonasírací typ (taky jsem), tak jí ještě připravuješ další situace, aby Tě mohla znova dožrat. Typicky ten kotel (prý alegorie - mně to bylo divné, proč se to jmenuje „nesnáším tchyni“, když akutálním problémem se zdálo být, že mrznete). Vy jste od začátku věděli, že by to šlo vyřešit i jinak, ale stejně jste šli za ní. I když Vám bylo jasné, jak to dopadne… Ty si tu averzi prostě ještě záměrně pěstuješ (ale opakuju, že pro to celkem mám pochopení
).
A nebylo by lepší dělat to naopak? Nic od ní nečekat (a kdyby náhodou sama dávala, tak ještě odmítnout
), tím pádem jí nebudete za nic zavázáni a nedáte jí tak možnost, aby nad Vámi opravdu měla navrch? Protože tak by to dopadlo. O to určitě nestojíte.
PS: Na sloveso „půjčit“ ve spojení s dítětem jsem mimořádně vysazená
a já osobně jsem miminka nikomu „nepůjčovala“. Mně to přinášelo jenom stresy a mimino z toho nic nemá. Přijet na návštěvu, nechat pomuchlat, a pak se zase sbalit a jet domů. Půjčují se panenky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale potřebuju poradit. S manželem to řešit nechci, vidím, že je mu to nepříjemné a navíc je to pořád dokola
V hodně velké zkratce jde o to, že manželovi rodiče jsou dle mého hrozní sobci a lakomci.Jde o to, že manžel ani děti od nich nic nedostali. Kromě pár oblečení. Nejde mi ale ani tak o to co, pokud by na to neměli, spíš mi jde o to, že nám se vším -máme starý domek na hypotéku pomáhá pouze moje rodina. Já jsem na mateřské ale chlap samozřejmě vydělává. Jenže pořád jsou nečekané výdaje a moje rodina už nemá kde brát a manžel od nich nedostal nic. A teď nám skončil kotel a on je požádal o pomoc, máme 2 měsíční miminko a oni že nemají -tak by nás tu nechali zmznout! Ale na plastické operace a nové auta a dovolené pro sebe mají! No a ze si zítra vezmou dcerku - upřímně se mi jim ji dát nechce, ale zase nevím, jestli to ode mně není sobecké
Je Teda pravda, že malé občas něco malého koupí, třeba z Lidlu, kde.oni by si nic nekoupili, protože musí mít vše značkové. Prostě se mi nelíbí jejich přístup…Poradíte?
No a co? jsou to jejich peníze a Tobě může být šumafuk, co s nimi dělají. Vzpamatuj se. Jestliže vám Tvoji rodiče pomáhají, dělají to co chtějí, no a manželovi rodiče na to mají právo taky. Takže podle mého je to z Tvé strany sobecké. Píšeš, že malé semtam něco koupí. Vy jste dospělí, tak asi nevidí důvod, proč by kupovali něco vám A že jste dobře nezvážili svoje finanční možnosti třeba a nevycházíte natolik, že nemáte ani rezervu, je podle nich taky váš problém. Nevidím na tom nic zlého. Já bych pomohla, můj bratr ze zásady ne, ale je to jen naše volba. A někdy si myslím, že má sestra pravdu - chybami se člověk učí.
Omlouvám se za chybu, mělo být bratr má pravdu. Je nás víc, ale v tomhle případě jde o bratra. Sestra by dala první poslední.
Zakladatelko… na jednu stranu bu´d ráda že ti nic nedají, alespoň nemusíš být vděčná.
Ono je to na jednu stranu lepší než to, co s oblibou dělá moje tchýně. Teď naposled jsem řešila brýle pro syna. Oběhla jsem optiky, a optala se matek na zkušenosti s brýlemi pro prcka, abych se rozhodla jestli mu vzít „měkčí“ nebo „tvrdší“… No ona jako prohodila že už mu nic nebude pod stromek dávat a přidá nám na brýle. jenže potom tak jako „naštvaně“ řekla „na, tady máš ty peníze, a koukej v pondělí ty brejle nechat udělat!!!“ a mrskla peníze na kredenc.
Jako co můžeš říct…
inko XXXS ![]()