Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naprosto nesnasim gratulace a ty opakujici se kecy. Kdyz jsem byla dite, mela jsem z toho snad trauma. Cely den jsem se odhodlavala, nez jsem sla poprat mame nebo tatovi
My se naštěstí v rodině neolíbáváme, max objetí a to jde. Gratulace jsou pro mne peklo, vrcholně trapný okamžik, který chci mít co nejrychleji za sebou.
Moje rodina to naštěstí nedělá, my se pozdravime a stačí a to se fakt upřímně milujeme. Zato u manzelovych rodičů 🙄 tam se kazdej furt musí olíbávat a to je děs. Nejvíc mi to vadí od švagra, minule přišel pozdě na společný oběd u jeho rodičů a nad mým talirem uprostřed meho oběda se tam nade mnou začal naklánět. To už jsem se teda odtáhla, ze to už je jako trochu moc 🤷🏼♀️ Vždycky se snazim tomu vyhnout, jen tak na ně od dveří mávnu a doufám ze to je vyřízený ale tchán a švagr jsou asi nějak moc kontaktní a nutně ke mně pořad spěchají. 🙄 ještě podávají ruku jak leklá ryba a libaji me s vousama a celkově je to cely děsně slizký 🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️ Anonym, nerada bych aby se případně někdo poznal 🤦🏼♀️ 😅
Příspěvek upraven 16.06.22 v 15:58
@Anonymní píše:
Jsem opak. Jako dítě jsem nikdy lásku nezažila, takže ani objímání a líbání už vůbec ne.
Postupně se ke mně začali dostávat lidé, kteří mi lásku chtěli tímto způsobem předat a já nechápala a uhýbala, bylo to pro mě něco šíleného…
Teď jsem za to ráda a veškeré objímaní vítám a mám ráda. Je to pro mě největší projev lásky, že druhému člověkovi na mně zaleží
Je hezké, že si to teď vynahrazuješ, ale nezapomeň, že fyzický kontakt největším projevem lásky u všech rozhodně být u každého nemusí. Jsou lidé, kteří mohou mít velmi rádi, ale na dotýkání nejsou. A zas takoví, kteří po každém lezou a přitom nemyslí upřímně vůbec nic. Já mám některé lidi velice ráda, udělala bych pro ně hodně moc, ale nemění to nic na tom, že objímání je mi nepříjemné, prostě to s tím vůbec nesouvisí. Jak vidíš tady, takových lidí je víc.
@Janli píše:
Ty vo.le! To by mě položilo. Zlatej covid….stačilo zakuckat a nikdo se k tobě nepřiblížil…..
No u mě je to ještě zajímavější v tom, že já jsem velmi společenský člověk, ráda se obklopuji lidmi, pořádám všemožné akce, jsem iniciátor spousty setkání. Ale ten fyzický kontakt od drtivé většiny lidí mi příjemný není no.
@ludmilaadamkova píše:
Asi bych se zdejchla na záchod.. při těch 60 lidech by se jeden ztratil
To nešlo, když se jdeš loučit jako rodina, tak by byl fakt trapas poslat jen muže s dětmi… Tam zase hraje roli ještě i ta společenská povinnost. Navíc já se ráda s každým rozloučím, poděkuji, vyjádřím radost, že jsme se viděli, ale už nesnesu mlask mlask.
A!! Nejvíc mě rozčiluje, že někdo chce jednu pusu, jinej na každou tvář a někteří úchyláci (já vím, Francouzi!) dokonce 3×. Takže takové to trapné ještě? Nebo to je všechno? Nebo co? Z toho rostu ![]()
Teda jsem myslela že jsem divná ale taky to nesnáším
většinou mám v náručí jedno z mých dětí…ty se stydí…tak houknu ahoj malá je stydlinek…se rozkouka…a pak už mi nikdo nelíba…vrchol ted nedávno když se loučíme a svagrova pusinkuje moje děti na pusu
to jsem byla v šoku a vůbec nevěděla co říct ![]()
Jo a přesně, kolik těch pus se dává
jedna dvě tři
covid dobrý na tohle…no víš trochu chraptim radši mě nelibej
@Fonty píše:
Teda jsem myslela že jsem divná ale taky to nesnášímvětšinou mám v náručí jedno z mých dětí…ty se stydí…tak houknu ahoj malá je stydlinek…se rozkouka…a pak už mi nikdo nelíba…vrchol ted nedávno když se loučíme a svagrova pusinkuje moje děti na pusu
to jsem byla v šoku a vůbec nevěděla co říct
To je ideálka s těmi dětmi, škoda, že ty moje už neunesu
![]()
Hele, já teda maličké děti v rodině taky pusinkuju na pusu - nebo třeba když jdou někomu přát, automaticky dávají pusinku na pusinku. Na tom mi nepřijde nic divného, jsou to děti ![]()
@unuděná Taky mám ráda lidi, fesťáky, akce…ale teda bez líbaček. Tulím se jen s tím, s kým spím, tam mi to naštěstí nevadí
![]()
Tahle diskuze mě donutila zamyslet se, u koho mi to vlastně vadí a proč. Jelikož mám spoustu přátel, od kterých snesu třeba i laškovné plácnutí po zadku a objetí na rozloučení si užívám, naopak u někoho třeba i z bližší rodiny mi je to nepříjemné. A vlastně nevím.. Možná mi to vadí tam, kde se to ode mě vyžaduje, aniž bych o to stála já. Nevím. Zajímavé ![]()
@Borrealis píše:
já takymyslela jsem, že jsem jediná.
Hlásím se do klubu.
@unuděná taky miluju kolem sebe lidi, denně se u nás schází večerní potlach. Ale, sakra, nesahejte na mě! ![]()
@Janli píše:
@unuděná taky miluju kolem sebe lidi, denně se u nás schází večerní potlach. Ale, sakra, nesahejte na mě!
Ani se mi věřit nechce, že jsme fakt na stejné vlně
![]()
Mám to stejně. Ráda se pusinkuju jen se svýma dětma (když o to stojí) a občas teda ještě vezmu na milost manžela ![]()
Já lidem vždycky cpu první podání ruky a pak si je nepustím k sobě za (naznačení
použití hrubé síly. Většina mého okolí to pochopila. Ale třeba mojí mámě jsem to musela vysvětlit, mrzelo ji to a brala si to osobně.
Mám teda část rodiny v zemi, kde se lidi pusinkují div ne na úřadech, tak tam to jednou za rok přetrpím.