Nespavé dítě = zoufalá matka

29.11.12 16:08

Nespavé dítě = zoufalá matka

Zdravím.
Je mi jasný, že toto téma tu bylo už hodněkrát, ale já se potřebuju z velké části i vypsat :( Naši dceři jsou 4 měsíce a je to extrémní nespavec. Do svých dvou měsíců usínala ukázkově ve 20hod každý večer a po 4 hodinách se budila na jídlo. Po dvouch měsících najednou ze den na den změna a začala usínat až ve 22hod. Řekla jsem si, že to ještě není tak strašný a zvykla si. Ovšem za pár dní neusnula ani v těch 22 hod a její usnutí se přesunulo až mezi 23hod a půlnoc, což je fakt na palici. V pokojíčku má zhasnuto, ticho a ona stejně nespí - je plná energie, hraje si a povídá si a spánek prostě nikde. Tak to skončilo tak, že prostě musím čekat než usne, protože ospalá začíná být opravdu až kolem té 23hod. A poslední tak týden třešinka na dortu - když už konečně usne, tak se třeba za půl hodiny vzbudí a je na další dvě hodiny vyspalá. A než znova konečně usne tak klidně hodinu fňuká, brečí, kroutí se, prostě nemůže usnout, tak nevím jestli jí něco není, nebo je prostě tak přetažená, že už nemůže usnout. Přitom ke spánku má dobré podmínky. A přes den nespí taky skoro vůbec, buďto v kočárku a nebo si dává 10minutovky což je „paráda“. S manželem na ni vidíme, že je ospalá, pořád si mne očička, tak ji jdeme uspat a to je prostě nadlidskej výkon! Ona neusne, ani když je vyloženě ospalá. Já už jsem fakt zoufalá, protože jsme s manželem přišli kompletně o svůj partnerský život, protože od malý nemáme ani na chvilku klid ve formě jejího spánku a večer už jsme spolu nešli spát ani nepamatuju. Co mám dělat, poraďte prosím, už jsem opravdu zoufalá! A nejhorší na tom je, že už pořádně nespí ani v kočárku a denně jí stačí spánek tak 8 hod klidně :( :( Doma neudělám skoro nic, protože vyžaduje neusátlou pozornost a když ji nemá tak řve, řve a řve! Sama v postýlce vydrží tak 20 minut maximálně… Ach jo, kdyby spala aspoň hodinu nebo dvě v kuse, ale to fakt nehrozí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
29.11.12 16:27

Bohužel neporadím, nemám to lepší. První 3 měsíce moje malá nespala přes den vůbec, celé dny řvala. Ale spala v noci. Teď, sice přes den spí 1,5-2,5 hodiny dohromady na 3 x, ale zase mi poslední dny začíná vstávat mezi 4-5 hodinpou ráno. Jde na ni vidět jak je unavená, přetažená, ale kolikrát ji uložím, a zase musím vyzáhnout, když už řve třeba 1/2 hodiny. Ale krásně teda usíná ráno, kdy dospává to brzké vstávání, a večer, kolem 18 h, kdy chodí spát. Později to nejde, to už jsme se snažila, ale prostě to nedává, padá mi tady od 17 h únavou :zed: :zed: :zed: Některé děti prostě moc nespí, bohužel, taky už jsem pochopila, že to mám prostě jinak, než moje kamarádky, kterým spí dítě dohromady 4-5 hodin denně. Pak se občas stane, že spí i 1,5 hodiny v kuse, ale to je tak na otevření šampáňa :roll: :roll: :roll: Těším se, až vyroste, nic víc k tomu nemůžu dodat. Aspoň do té velikosti, že nebudu muset tyhle obstrukce se spánkem řešit :zed: :zed: :zed:
Držím pěsti, jestli ti to pomůže, jsem taky zoufalá a vyčerpaná, ale aspoň že denně máme od těch 18 h klid. Až na ty zuby teď zase, takže vlastně nemáme :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Sunarka1
29.11.12 16:45

nespavost

Ahojky,

tak to vítej v klubu. Tak jak píšeš, i mně malá spala do dvou měsíců krásně. Teď už několik nocí vstáváme do půlnoci po půl hodině( a to usne kolem deváté), pak po necelých dvou hoďkách, a tak to jde až do rána. Jsem vyplivnutá, ale je fakt, že přes den i když moc nespí, se dovede zabavit sama i hoďku, takže zatím si stíhám aspoň uvařit :) Vidím to tak, že může být i hůř. Sama nevím co s tím, může to být růstový spurt, zuby, hlad, dudlík, žízeň, horko, zima… ale u vás je to asi stará známá pravda - nedostatek spánku = zvýšená aktivita dítěte. Jak ale docílit toho, aby dítě víc spalo, toť otázka. Pokud nekojíš, zkus si malou vzít k sobě do postele, třeba u tebe usne dřív. Ale zase už se blížíte věkem k půlroku života a jak píšou v chytrých knihách - každé dítě může spát.

• Citovat
  • Upravit
1310
29.11.12 17:11

Ahoj
taky nemám radu, ale jdu tě podpořit, že v tom nejsi sama… Naše malá taky není žádný spavec, od nějakých tří měsíců jí stačí tak dvě dvacetimunovky za den, když je to déle, vyvěšuju prapor :dance: O nocích ani nemluvím :roll: včera to bylo tak, že o půl osmé šla spát a o půl desáté vyspáno… Vyřvávala a vyváděla do jedný… Když usnula vzbudila se hned ve dvě. Pak naštěstí vytuhla do 5:45, dostala mléko a vstávala o půl osmé :roll: Takže vyloženě paráda… Když má lepší noc, tak vstává co 1-2 hoďky 8o Taky už si jen říkám, že musím vydržet než bude větší, jestli do té doby nepadnu… Ale zvládli to jiní, tak musíme nějak taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.11.12 17:18

Jako a není to lepší ani s věkem, naše šestiletá taky blbě usínala, ta tedy naštěstí spala v noci, ale usínání hrůza, uspávali jsem klidně 3 hodiny, dneska jde v osm do postele, musí mít zhasnuto a být potich a klidně v půl jedenácté ještě nespí, že jí nejde usnout :zed: druhá usíná rychle, ale zase nespí v noci, takže než usne první, druhá najede na svůj vstávací režim co půl hodiny až do rána, takže paráda :zed: dětičky jsou radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.11.12 17:22

A co dělá přes den, když nespí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
29.11.12 17:34

To znám, syn je taky nespavec. V tomhle věku mu stačilo 8-9 hodin a „na noc“ chodil spát až po půlnoci. Rada na to asi žádná není, jen vydržet. Většinou se to upraví. Osobně mám teda za to, že nespavci zůstanou nespavcema, ale až se začnou víc hýbat, budou spát trochu víc. Přes den doporučuji šátek nebo manducu, aby se dalo udělat aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.11.12 17:39

Můj syn spal krásně tak od 3.měsíce do 8.měsíce, od 20:00 do 7:00,to byla parádička a to sem si stěžovala, že se ještě budí 1× na pití v noci. A od toho 8.měsíce děs, usne jak kdy, přes den spinká tak 2× asi hodku a chodí spát kolem 21:00-23:00,každou hodinu se budí a brečí, takže znovu uspávání, někdy je vzhůru i 2 hodiny v noci :zed: tak si vždycky říkám, aspon bude dýl spát ráno…a sme vzhůru v 6,někdy v 7…teď mu bude 14 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.11.12 17:42

Nepotěším tě, k synovi vstávám klidně i každou půlhodinu celou noc, když je dobrej den jen 8krát :-DDD a to mu je už přes rok!!! začínám si asi zvykat spát deně ma6hodin a t ještě tak s 10krátým přerušením..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
29.11.12 17:50

Já řešila malou(mám dvojčátka, páreček 11měsíců)přes noc mi spala jakš tak ale přes den nica po 4 hodině odpoledne šíleně protivná a nebylo s ní k vydržení. Minulý týden jsem byla nemocná, tak se nechodilo ven.Jen po poledni jsem je dávala v kočárku na balkon a tam mi spí klidně i dvě hodiny 8o Když jsme šli dnes ven, tak zase usnula jen na chvilenku a pak jsem je dala na balkon a zase spala skoro 2 hodiny :dance: Zřejmě jí vyhovuje čerstý vzduch a je tam klid, jinak nevím jak si to vysvětlit :*
Vím jak se cítíš :hug:,protože jsem neměla chvilu klidu.Zato ted si to užívám ve vší parádě a jsem konečně schopná i fungovat v domácnosti.
Zkrátka vyzkoušet co člověka napadne a co kdo poradí. Nebo to příjde časem samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
29.11.12 17:51

Bohužel to maj některý děcka takhle brutálně nastavený - např. neteř spí od šestinedělí od osmi do šesti do sedmi do rána (nechápu) - a to ještě nevíš, co tě čeká, já jsem si myslela, že ten boj se kolem půl roku uklidní a houbeles - teď je mu 14 měsíců a režim mění snad co pár týdnů - v létě jsme vstávali pravidelně ve 4 ráno s tím, že je ráno a spát se už nebude - pak přišla změna a vydrží aspoň do pěti do půl šesté, ale i tak je to masakr. Za celej den usne na 20 minut - přesně, jak píšeš - paráda - nestihnu uklidit ani největší bordel a už je zase vzhůru :zed: Když měl pár měsíců tak mi usínal u flašky s čajem (fenylkovej), ale žádná zázračná metoda to taky nebyla - někdy jo někdy ne - můžeš to zkusit, třeba to bude mít úspěch :nevim: Ale zase mi pak musel spát v náručí, protože jen jsem se pohla, hned byl vzhůru :zed:

• Citovat
  • Upravit
29.11.12 18:40

No většinou usne tak kolem té půlnoci a spí do 7 někdy je vzhůru už v 5. Tak ji nakrmím, nechám ji tak hodinu vyblbnout, když vidím, že se jí nechce znovu spát a pak si ji vezmu k sobě do postele, kde spávala klidně až do oběda, ale pozor! To už poslední dny taky neplatí, většinou se vzbudí už v 9 a spát už se jí moc nechce. Když přes den nespí tak pořád střídám hraní si s ní, nošení, dávání jí do postýlky aby si hrála sama, nebo hrací deku, lehátko a pořád dokola… Kolem 13hod chodíme tak na 2 až 3 hodiny ven a pak usíná zase tak v 18 až 19 hod tak na 20 minut a pak opět tak kolem 21 hod znova na 20 minut… A když konečně usne na noční spaní tak je zas za půl hodiny vzhůru :pocitac: :pocitac: Nechápu prostě, jak se jí to mohlo tak najednou úplně přetočit to usínání :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.11.12 19:39

Já nevím, jestli to zabere, ale : zkoušela jsi ji někdy rozbalit, dát pod hrazdičku rozbalenou, aby se otáčela, hrála si, pohybovala? Ono to dětátko taky dost vyčerpá…
Takhle dopoledne po probuzení, nakrmit, jít ven, at´spí v kočárku, 2-3 hodiny VENKU, doma jídlo, zase rozbalit, nechat se pohybovat bez plín… Nejen, že ji hodně posuneš motoricky, ale ona si najde svoji hru, svůj zájem.
Snažit se nastolit režim a rituály…
Postýlku přemýstit, možná jí něco vadí, nemá svůj klid…
Mám 3 děti, každé je jiné, ale tohle mi vždy zaručeně zabralo, neznám, co to je „nespavé“ dítě.
Nejspíš díky tomu, že jsem od začátku vždy nastolila režim, pravidelnost, zažité věci a do nich komponovala nové…
Není to almanach, jen návod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.11.12 20:00
@Gabrielaaa píše:
Nepotěším tě, k synovi vstávám klidně i každou půlhodinu celou noc, když je dobrej den jen 8krát :-DDD a to mu je už přes rok!!! začínám si asi zvykat spát deně ma6hodin a t ještě tak s 10krátým přerušením..

Jsme na tom úplně stejně s tim vstáváním :zed: mám syna bude mu 14 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.11.12 20:40

@Ani.nnka je podporující vědít že v tom nejsem sama… :hug:

@berry4 režim máme, dítě mi večer únavou a utaháním padá na hubu a stejně není schopen v noci spát ani 3hodiny v kuse a v klidu..

mě pořád cestuje po postýlce, i v pytli… pak se sešoupe upe nahoru a řev, bouchání hlavou o špršle, nebo si klekne chytne špršlí a vstává a pak až se vzbudí a takhle pořád dokola, nechce pí ani jíst, nic.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí