Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@catchthem Moje dcera nesnesla ani zavinovačku. Jen jsem ji jí přikrývala, ale jak říkáš, hned se odkopala. Spací pytel, to neexistovalo.
Už jsem se s tím smířila. Jsme v činžáku, takže je tu teplo (když byla malá, byli jsme v zatepleném domě a i když jsme v zimě netopili, bylo tam 22 stupňů) - tak se holt odkope, no.
Pamatuju si, když já jsem byla malá a jezdili jsme na chlupu (kamenný barák, v zimě vymrzlý, večer po příjezdu se vůbec nezahřál), že jsme s bráchou leželi pod peřinami a ani se nehnuli, i když normálně jsem se taky byla zvyklá do přkrývky motat… Tak se tím uklidňuju, že kdyby jí byla zima, tak se přikreje (dneska, když má noční košile třeba; jako mimino měla pížo, takže jsem věděla, že ji neofoukne).
A proč nezkusíte spacák? Dcera ho má cca od 3M a nedám na něj dopustit… Teď ve 2,5 letech ho stále vyžaduje. Když na ní hodím deku a nedej Bože peřinu, tak jí ihned odkope…
Dcera 18 měsíců spí v noční košili a hned se v noci odkope, nesnáší když je jí teplo ani přiobléct na noc jí nemůžu, prostě má ráda chladno.
@Pocahonta No třeba moje dítě spací pytel absolutně nesneslo.
@Slečna Ferka To tak někdy bývá… Mám doma 3M synátora a jsem zvědavá, jak spacák přijme.
@Slečna Ferka píše:
@Pocahonta No třeba moje dítě spací pytel absolutně nesneslo.
náš taky
Jak jsme ho do toho dali neusnul a když jo, pořád se budil
No dát synka do spacáku to by bylo
když se ale zamyslím tak můj muž taky spí bez peřiny
já spím pod peřinou jenom proto, že mě tata vystrasil jako dítě takže já jsem pod peřinou ikdyz je hic a potim se.
@catchthem já třeba na sobě něco mít musím, spí se mi líp. Ale když je hic, spím pod povlakem nebo jen prostěradlem.
@Ornwen píše:
@catchthem já třeba na sobě něco mít musím, spí se mi líp. Ale když je hic, spím pod povlakem nebo jen prostěradlem.
Já bych nemusela no kdybych se nebála… Ale musím mít něco mezi kolenama, nesnáším je kit o sebe oprene
a něco potrebuju objimat takže mám. Peřinu jako objimaciho panáka ![]()
Rok a půl a je to stejné, jako vy. Někdy si říkám, že ho moc oblékám, ale pak je v noci chladno a jsem ráda, že má dvě vrstvy. Já se přikreju, on přikrývku zatím nesnese, vzbudila by ho.
To jsem ráda, že v tom nejsme sami
zavinovačku nesnášel, jakmile přikryju, do 30 vteřin je deka zase nahňácaná pod ním
náš šoumen spí totiž s nohama nahoře, když je nemá zaražený mezi šprušlema až u hlavy, tak aspoň na té dece
ještě jsem to úplně nevzdala, vstávám za noc fakt hodněkrát, abych ho přikryla. Jsem jako chodící zombie. Ale je fakt, že se zimou nebudí a ještě kolikrát mívá spocenou hlavičku. To je mi taky pořád divné, nejdřív jsem myslela, že slintá ze spaní, ale on se vážně tak potí na hlavě, že má pod sebou pořád kolečko ![]()
Syn, 27M taky od mala nesnese žádné přikrytí. Dekou ho sice večer přehodím, ale za chvíli už je pod ním - používá ji jako takový polštář či tulítko. Dávám mu klasické pyžamo a pro klid v duši mu často přikrývám alespoň chodidla, třeba polštářem nebo hračkou. Než si lehnu, letí to do opačného kouta postýlky. Nemocný nebývá, alespoň bude otužilý. A spacák? spal v něm asi 3× a vyváděl tak, že jsem myslela, že se uškrtí. Pak přišly tropické dny a noci 2015 a bylo po spaní ve spacáku ![]()
Ani jedno dítě mi nespí přikryté, já to nechápu, protože bez zachumlání do peřiny bych neusnula ![]()
Fakt díky za komentáře, normálně mě to uklidnilo. Takže se jistě všechny těšíte na zimu jako já ![]()
![]()