Nespí v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
31.8.11 21:15

já bych se s malou taky nevyspala, na úplném začátku se mnou ležela třeba 2 hodiny a já měla kyčle na rozpadnutí, jak jsem ležela v té samé poloze, abych malou nevzbudila. Nebála bych se, že ji zalehnu, ale prostě bych se nevyspala, z těch dob jsem byla rozlámaná jak starý dřevo.
Takže já taky hlasuji za postýlku. Fígle, jak mimi naučit do postýlky neporadím, ale snažila bych se to miminko naučit. Nakonec se tak nejlíp vyspí ne jen miminko, ale i maminka! Postýlka není za trest, každý má svou postýlku…
Malá, když plakala, že nechce být sama, mazlila jsem se s ní a vrátila zpět. Klidně jsem to za večer udělala ikskrát, ale malá to pochopila a ted je max. spokojená a ví, že ráno maminka přijde a veme si jí a budeme spolu celý den… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pjajaj
31.8.11 21:26

my smě měli to samé, přes den spala jen na mě nebo na manželovi, když nebyl manžel doma, taklen sem musela taky vydržet třeba 2 hodiny nehnutě sedět, jen aby se malá vyspala… takže sme ji kolem 2 měsíce trochu očurali a když taklen zase vytuhla, tak jsme ji rychle šoupli na velkej polštař, kterej byl hned vedle nás na gauči připravenej, položili jsme ji na bok a tam hezky spala, měla pořád pocit, že leží na „měkké“ mámě nebo taťkoj :palec: :-D …taklen to bylo pár týdnu a pak ve 3 měsících už zase začla spát v postýlce

• Citovat
  • Upravit
21978
31.8.11 21:28
zanetka2712 píše:
takže za mě, dát do postýlky a nechat vybrečet,samozřejmě pokud víš že dítko je v pořádku, napapaný a nic mu nechybí, sice to jsou nervy ale já sem za to ráda

DVOUMĚSÍČNÍ miminko? 8-o 8-o

Já jsem velkým zastáncem Estivillovy metody (a důslednosti obecně), ale takovéhle mimino, co se ještě na světě nestačilo ani rozkoukat, natož pochopit nějaký režim a pravidla, tímhle způsobem „cepovat“? To mi opravdu hlava nebere.

Jani: a nebylo by možné odstranit bočnici z dětské postýlky? Mohla by sis postýlku přistavit těsně vedle své, čímž by malá ležela ve svém hnízdečku, cítila Tě vedle sebe a přesto byste byla každá ve svém. A muž by nemusel mít strach ze zalehnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
31.8.11 21:47

Tak to přesně bylo u nás, nespal jinak než s náma v posteli nebo na gauči na nás…taky jsem tady měla diskusi…všichni radili ať vydržím do 3 měsíců, že to pak bude dobrý :-) když mu byli 3 měsíce tak jsem musela na operaci a po návratu spal normálně v postýlce a celou noc…manžel ho tam dal první den, seděl vedle něco, ale nebral ho když syn začal brečet (první den prý brečel asi 20 min, pak se to zkracovalo) a po pár dnech už se malej po uložení podíval na manžu, zavřel oči a bylo…
Teď mu bude 11 měsíců a se spaním nemáme problém.
Vím, že to zní blbě, ale vydrž :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
1.9.11 09:01
BohunkaP píše:
zanetka2712 píše:
takže za mě, dát do postýlky a nechat vybrečet,samozřejmě pokud víš že dítko je v pořádku, napapaný a nic mu nechybí, sice to jsou nervy ale já sem za to ráda

DVOUMĚSÍČNÍ miminko? 8-o 8-o

Já jsem velkým zastáncem Estivillovy metody (a důslednosti obecně), ale takovéhle mimino, co se ještě na světě nestačilo ani rozkoukat, natož pochopit nějaký režim a pravidla, tímhle způsobem „cepovat“? To mi opravdu hlava nebere.

Jani: a nebylo by možné odstranit bočnici z dětské postýlky? Mohla by sis postýlku přistavit těsně vedle své, čímž by malá ležela ve svém hnízdečku, cítila Tě vedle sebe a přesto byste byla každá ve svém. A muž by nemusel mít strach ze zalehnutí.

já neříkám ted ale časem, my jsme ho takhle malého taky chovali a vybrečet jsem ho nechala většího, kde to píšu v předešlým příspěvku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
1.9.11 09:01

Já mám malého v postýlce přiražené bez bočnice k naší posteli. Když se probudí, přilehnu, nakojím, usne, „beztrestně“ odejdu. Ale není to řešení napořád - už nějakou dobu válí sudy, tak mu tam dělám různé zábrany, ty ale nepomůžou, až začne lézt nebo si stoupat :think: Asi už bych ho taky měla pomalu učit usínat v „zavřené“ postýlce (ale tím nemyslím nechat vyřvat, byla bych tam s ním, dokud neusne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
1.9.11 12:01

tak mala sice v postylce spi ale vzdy se probudi a pak uz spi s nama v posteli..manzel ji nezalehne vi o ni, sice to neni uplne pohodlne..pro me ale aspon se vyspim v kuse vi jak 4 hodky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
1.9.11 12:14

Jani - každé dítě je jiné, mě kluci taky nechtěli spát v postýlce, Jiřík tam sám usnul až když byl větší a ted mu nedělá problém spát sám v pokojíku. Tobísek tam zatim sám neusne , takže večer mi bud´odpadne u kojení, kdy po krkanu mi usne na ruce a pak ho dám do postýlky nebo si s nim musim lehnout do naší velký postele - ale když usne, tak ho přenesu do jeho a většinou spí až do rána a když občas začne hulákat, tak ho pohoupu, zazpívám mu a usne, tak cca kolem 5 hod.se budí na kojení a to už si ho nechávám u nás v posteli a spíme tak všichni ......mě to teda neomezuje, naopak si tohle naše spaní k ránu vychutnávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.9.11 13:17

Bohužel postýlku máme napevno. No budu věřit, že se to zlepší. Přijde mi, že má v sobě nějaký radar. Hned ví, že je v postýlce. Estvilovu metodu bych vyzkoušela až pokud se to nezlepší a byla by starší. Ale doufám, že to nebude potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.9.11 13:34
-Jana- píše: … Hopsání na balonu nebo nošení v ruce ji uklidní, ale neusne u toho. …

U tohoto mě napadá, že pokud jí to uklidní, ale neuspí, tak prostě není dostatečně unavená. Samozřejmě může být i přetažená, ale to poznáš nejlépe ty. My po internetu těžko.

Co jinak neporadím, hodně toho tady už napsaly holky. Já se s malým v posteli spát v noci naučila. Ale je fakt, že usíná ve své. Přes den, když se rozhodl, že v postýlce už ne, tak v šátku nebo v kočáru. Mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
františka789922
1.9.11 18:20

Ahoj,řešili jsme stejný problém s dcerou, spala jen na nás a dlouhý čas jsme trávili jen tím,že jsme ji drželi,nemohli nic a ona na nás spala, taky nespala v postýlce,spala na mě i v posteli a po třech měsících jsme ji šoupli na polštářek,malý,i když se to nesmí,protože jsem byla příšerně vyřízená.Taky jsme ji nosili a pohupovali,aby spala,pak z toho byla spousta zlozvyků,že třeba ji manžel nosil ještě ve dvou letech,aby usnula, nebo já ji do 2 let chovala,aby usnula,abych ji mohla uložit,jak jinak než mezi nás:-), dnes zpětně si říkám,že jsem asi byla pěkně vynervovaná z porodu,bylo málo mlíka,nervovala jsem ji, tak jsme se nervovali všichni a holka byla vyřvaná, je jí pět let a je to prima holka…,radím vydržet, já osobně na žádnou metodu nepřišla, máme ještě kluka,taky hůř spal,ale spal v postýlce,byť teď pro změnu spí s náma:-) večer ale taky usínal na nás a já ho položila na gauč,v 11 opět vstal,nakojila a šel do postýlky, každé dítě je jiné!!!!!!!!vydržte,opravdu bude líp :-)

• Citovat
  • Upravit
25123
1.9.11 18:30

přesně každé dítě je jiné a zlozvyky z toho být nemusí, náš Jiřík vyžadoval v Tobískovo věku to samé a zlozvyk z toho do budoucna fakt žádnej nemá .....je to holt jen takový období …vydržte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
2.9.11 13:00

jo jo na se spalo dnes kranse, od 21h spinkala v postylce, od 1 u nas, ale vrtela se a nez usnula mohli byt dve hodiny a chrenli jsme az do 10 do rana!!! tak to ji radeji budu it v posteli nez v postylce a stavat kazde dve hodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí