Nespokojená v mateřském centru na malém městě :-(

Anonymní
5.3.12 14:07

Nespokojená v mateřském centru na malém městě :-(

Omlouvám se za anonym, ale ráda bych se zeptala, jak by vlastně měla fungovat hodina v mateřském centru a zda co tady popíšu je normální. Myslím, že není, ale nevím jak se bránit. Jsem totiž z velmi malého města a nedávno se tady znovuotevřelo Mateřské centrum. Hodně mi vadí, že cvičitelka vodí své cca 15měsíční již chodící a značně vzteklé dítě sebou na hodiny mezi malé miminka. Děcko je absolutně neřízená střela, padá, vzteká se, mlátí sebou o zem, vrhá hračky značnou silou mezi miminka! Mám pocit, že jen zázrakem se zatím nic nestalo, protože všelijak padá i mezi ty ležící děti. Dnes dokonce jedno z dětí na hodině kousl do ručky. Maminka kousnuté holčičky reagovala stylem „to bylo z lásky“, ale měla jsem pocit, že se u toho hodně přemáhala. Prostě malé město a co by tomu kdo řekl, že… proč si dělat peklo. A tak mám pocit, že to mají i ostatní maminy, vědí, že to není dobře, shovívavě se usmívají a uskakují. Ale tohle přece není možné. Nehledě na to, že se pak pořádně nevěnuje ani cvičení, takže o provádění správnosti asi nemůže být ani řeč. Přijde mi to takové plácání. Nehledě na to, že i ve skupinách je nás jednou 5 dětí a pak třeba 8 dětí, což značně snižuje komfort.

Jak to prosím, řešit? Ráda bych chodila dál, malé se cvičení moc líbí, nicméně já chodím z hodin absolutně utahaná, s očima až na zádech aby malé neublížil.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.12 14:14

A ještě se před hodinou ani nevysává. Plastové hračky nedesinfikují, součástí je i mini školička, takže hračky všelijak olizují a omatlávají další děti. Taky se mi nezdá být úplně normální, že na konci hodiny se rozdávají křupky. To mi nevadí, ale co mi teda hodně vadí, že dítko té cvičitelky se přehrabe v té krabičce (předtím se hrabalo ve své plence na pindíkovi), polovina toho vypadne na zem, cvičitelka po posbírá a dál nabízí dětem. Takto u nás s prominutím ani pes nežere… Jsem přecitlivělá? Fakt si myslím, že to není normální.

AZ

• Citovat
  • Upravit
5.3.12 14:17

Nevím co je to za MC, ale pokud jej vlastní někdo jiný než tato cvičitelka, tak bych se obrátila na tohoto provozovatele, nejlépe třeba aby napsaly i ostatní maminky. Pokud je těžké sehnat jinou cvičitelku, alespoň by této mohl dát instrukce, že dítě má zabavit nebo jej nevodit na hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
5.3.12 14:17

Já bych tam s dítětem nechodila. Normálně bych tam přišla řekla nahlas před všema co se mi tam nelíbí a proč už tam chodit nebudu a nazdar. Že se tam malé líbí je fajn, ale malé se bude líbit i jinde a něco jiného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.3.12 14:18

A co když ta cvičitelka nemá nikoho,kdo by ji pohlídal?Nebo prostě chce,aby se i její dítko učilo být mezi dětma.Já sama mám doma takové „vzteklé“ dítko.Ale co mám jako dělat?Mám ho izolovat od všech?Prostě jsou děti klidné a pak ty živé.Já at dělám co dělám,malý se vzteká,válí po zemi.V 15 m je ještě hodně malý na to,aby ho člověk dokázal nějak kočírovat.Pokud to vadí i ostatním maminkám,tak ji to řekněte :nevim: Já chodila do mateřského centra a bylo tam na 1 „učitelku“ i 20 dětí.Starší syn je hodně klidný,kam jsem ho strčila tam byl.Na „živé“ a „zlobivé“ děti jsem se dívala zkrze prsty :zed: :zed: a říkala si,to sem vůbec lezou.Až když se narodil druhý syn,pěkný vztekloun a „zlobivka“,tak jsem pochopila,jak náročné je mít takové dítko a přestala jsem je vnímat jako nevychovance a spratky,ale jako živé děti,které mají snad taky právo chodit mezi ty klidase a „svatoušky“ :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 14:22

A s těma křupkama už je to docela hustý:) Já teda nejsem nějaká extra přecitlivělá a naše hračky také denně nedesinfikuju, ale křupky které někdo osahá ze země nejíme…

No co na to říct, já bych tam nechodila no, ale jsem z Prahy a mám na výběr. Být Tebou asi bych řádila s dcerou doma a občas vyrazila do jiného města do nějaké herny s volnou zábavou čistě pro kontakt s ostatními dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 14:24

Milu Stodůlky:
provozovatel je jiná paní, ale jsou to kamarádky. Jiné maminky se neozvou, mluvila jsem s jednou zdejší a ta mi řekla, že z důvodu klidu ve vsi, to nechají být. Prostě je to tady všechno hodně provázané. Jsme tady přistěhovaní na nové sídliště z města a celkově koukám na ty poměry.

Lynette:
To jsem si řekla, že bych udělala. Mám zaplaceno a nemalý peníz… co s tím? Ale taky se tím pravděpodobně „odstřelím“.

AZ

• Citovat
  • Upravit
5468

Katko, to jo, jasně že některé děti jsou prostě živé, mlůj syn taky není žádný kliďas, ale prostě pokud dostávám zaplaceno za to, že někde odvádím určitou práci (cvičím s maminkami a jejich miminky), tak to mám dělat pořádně. Pokud cvičitelka nemá hlídání, ať si prostě hlídá svoje dítě a nenechává si platit za práci s dětmi „cizími“ :nevim:
Já jsem učitelka jazyků a taky si teď prostě nenasmlouvám v jazykovkách hodiny s tím, že tm budu tahat svoje děti a tam je hlídat, místo abych se věnovala klientům, nebo by se ti to takhle líbilo? 8o

Zakladatelko, já souhlasím s Milu, pokud to MC má nějakého provozovatele, řešila bych to s ním. Pokud patří cvičitelce, prostě bych tam přestala chodit, miminka zas tak nelpí na cvičení a MC, prostě budeš s malou chodit jinam :)

Ale to dezinfikování hraček, uklízení před každou hodinou a podobně, to mi přehnané přijde ;). Myslím, že se to nedělá nikde, to by každou chvíli museli zavřít a gruntovat, ne? :nevim:

Příspěvek upraven 05.03.12 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489

dítě cvičitelky na hodině mi přijde v pořádku. Jeho chování - ai úměrné věku. Ale nepřijde mi vhodné, aby to provozoval na hodině malými miminky.
Jinak jem nezažila MC, kde by vytírali, luxovali a deinfikovali hračky před hodinou. To by nic jiného nedělali.

Mylím, že nejjednodušší varianta je e poohlídnout jinde. Nebo říct svůj názor před otatními, probrat to cvičitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 14:25

Jo já chápu i tu cvičitelku a že jsou zlobivé děti, ale nemůžu je brát tam, kde jsou malá ležící miminka třeba ne? Tak jestli je to tam pro pidi mimina, nemůžu chtít aby bylo tolerovaný, že tam po nich skáče divoké batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 14:27
Katka86 píše:
A co když ta cvičitelka nemá nikoho,kdo by ji pohlídal?Nebo prostě chce,aby se i její dítko učilo být mezi dětma.Já sama mám doma takové „vzteklé“ dítko.Ale co mám jako dělat?Mám ho izolovat od všech?Prostě jsou děti klidné a pak ty živé.Já at dělám co dělám,malý se vzteká,válí po zemi.V 15 m je ještě hodně malý na to,aby ho člověk dokázal nějak kočírovat.Pokud to vadí i ostatním maminkám,tak ji to řekněte :nevim: Já chodila do mateřského centra a bylo tam na 1 „učitelku“ i 20 dětí.Starší syn je hodně klidný,kam jsem ho strčila tam byl.Na „živé“ a „zlobivé“ děti jsem se dívala zkrze prsty :zed: :zed: a říkala si,to sem vůbec lezou.Až když se narodil druhý syn,pěkný vztekloun a „zlobivka“,tak jsem pochopila,jak náročné je mít takové dítko a přestala jsem je vnímat jako nevychovance a spratky,ale jako živé děti,které mají snad taky právo chodit mezi ty klidase a „svatoušky“ :nevim: .

Vše co píšeš beru, ale nezdá se mi být normální, že zaplatím za hodinu nemalý peníz a budu s hrůzou čekat, co její dítě provede. Přeci se má v prvé řadě věnovat nám. Zda je vše prováděno správně, atd. … Nebo se pletu? To by se nás mohlo takto domluvit 5 matek, jít někam na plac a děj se vůle boží…

AZ

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.12 14:31

Kdyby byla malá na zhruba podobné úrovni, tak mi to až tak hrozné nepřijde. Ale jak by se komu asi líbilo, že se snažíte cvičit, to děcko se z bůhví odkud přiřítí a mrskne hračkou do dětí!?!?!?

AZ

• Citovat
  • Upravit
Makáš02
5.3.12 14:32
Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale ráda bych se zeptala, jak by vlastně měla fungovat hodina v mateřském centru a zda co tady popíšu je normální. Myslím, že není, ale nevím jak se bránit. Jsem totiž z velmi malého města a nedávno se tady znovuotevřelo Mateřské centrum. Hodně mi vadí, že cvičitelka vodí své cca 15měsíční již chodící a značně vzteklé dítě sebou na hodiny mezi malé miminka. Děcko je absolutně neřízená střela, padá, vzteká se, mlátí sebou o zem, vrhá hračky značnou silou mezi miminka! Mám pocit, že jen zázrakem se zatím nic nestalo, protože všelijak padá i mezi ty ležící děti. Dnes dokonce jedno z dětí na hodině kousl do ručky. Maminka kousnuté holčičky reagovala stylem „to bylo z lásky“, ale měla jsem pocit, že se u toho hodně přemáhala. Prostě malé město a co by tomu kdo řekl, že… proč si dělat peklo. A tak mám pocit, že to mají i ostatní maminy, vědí, že to není dobře, shovívavě se usmívají a uskakují. Ale tohle přece není možné. Nehledě na to, že se pak pořádně nevěnuje ani cvičení, takže o provádění správnosti asi nemůže být ani řeč. Přijde mi to takové plácání. Nehledě na to, že i ve skupinách je nás jednou 5 dětí a pak třeba 8 dětí, což značně snižuje komfort.Jak to prosím, řešit? Ráda bych chodila dál, malé se cvičení moc líbí, nicméně já chodím z hodin absolutně utahaná, s očima až na zádech aby malé neublížil.

tak tam nechod a venuj se decku doma sama,co na to rict??
asi mas opravdu male mimco a nevis jeste co te ceka…

• Citovat
  • Upravit
20662

Pokud jsem někde nespokojená a mám pocit,že se mi nedostává toho,za co jsem si zaplatila,tak to budu řešit :nevim: Poprvé slyším o mateřském centru pro mimina :think: :nevim: :lol: :lol: Co z toho mají? :think: Spíš je to pro mámy,ne :lol: :lol: U nás je od roku.Zajdi za nějakým ředitelem nebo vedoucím a prostě řekni,že ti vadí to a to a že chceš popřípadě peníze zpět a chodit tam přestaneš :nevim: Vždycky se najde nějaké řešení ;)Nebo si promluv přímo s tou cvičitelkou :nevim:

Příspěvek upraven 05.03.12 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Já anonymní chápu..
Možná nejde o to, že tam dítě je nejaké zlobiví a živé, ale spíš, jak se k tomu staví paní cvičitelka..
Třeba ukázat pár cviků a říct maminkám zkoušejte sami a mezi tím si jít za batoletem dát mu pár křupek - krábičku mu vzít , ruce od pindíka umyt, aby nikde nešahal.. asi je všechno o přístupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí