Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych ho mezi děti nebrala alespoň dva týdny. Moje dcera měla neštovice taky a doktorka nám doporučila alespoň čtrnáct dnů být doma. Ne že by někoho nakazila, ale má díky nemoci sníženou imunitu a mohla by něco chytit. Jinak infekční jsou neštovice cca 5 dnů po výsevu prvních puchýřků. No, dcera stihla nakazit jediného člověka - mě.
Klidový režim opravdu dodrž. Je hodně důležitý. Vím, o čem mluvím. Syn měl neštovice od 7.6., bohužel to nedopadlo dobře, je v nemocnici se zánětem malého mozku. Je to komplikace, která se vyskytne u jednoho případu z tisíce. Takže za sebe říkám opravdu odpočívat.
Eliška má od začátku neštovic 15 dní.Měla jich hodně,takže ještě dneska má několik stroupků.Venku jsme byli asi 7-8den,kdy měla všechny zaschlé.Do školky půjde až v pondělí.Prý jich měla hodně,tak ještě do kolektivu chodit nemá.
Včera se objevila první neštovička Štěpánkovi,ale má jich zatím tak 10.
Doporučuju nechodit do kolektivu.Pája má 18tý den po neštovicích a má ještě pár stroupků.Ven šla až 11tý den a chytla hned zánět středouší a ještě není v pořádku.Měla ATB a stále musíme kapat kapičky do ouška.Dr. nám doporučila ještě týden klidový režim.Infekční je 10dní.To se dočteš všude.Stroupky prý budou vidět celý letošek.Do příštího roku prý zmizí.Na sluníčko prý nemá vycházet těch 10+7dní.
Renči je mi to líto a držte se pAK MI NAPIŠ JAK JSTE DOPADLI.Chjo blbý neštovice.
Chtěla jsem se zeptat za jak dlouho zmizí strupy z neštovic?
neštovice mám od 24 a 28 se mi začali dělat strupy. ![]()
Dcery meli postupne nestovice od 2.12. a nektere strupy maji doted…ne na tvari, ty se vyloupili do tydne od objeveni-nebyli velke ale bylo jich hodne. Ty velke zustali 14 dnu a ted maji v hlave a dva tri po tele-strupy myslim… Ale zalezi taky jestli jsou namazane tekutym pudrem, nebo necim co neprischne. Ja je mazala jen tea tree olejickem a proto ty malinke byli hned pryc.
Chtěla bych se zeptat, jestli už je dítě infekční dva dny před osypáním?
Holky nevíte jak moc velká je pravděpodobnost, že malý (18m) chytene neštovice, když jsme stáli ve frontě v hypermarketu a paní s dítětem s neštovicemi od nás byla cca 3m a byli jsme tam max 5 minut?
@ivuska22 to záleží, jestli už pupínky byly zaschlé,, nebo byly čerstvě vysypané
VYloženě nalité pupínky to nebyly. Už takové červené rozškrabané.
Ahoj holky, máme 10ti měsíčního prcka a v sobotu jsme měli návštěvu s taky 10ti měsíční holčičkou, která se začínala osypávat, její maminka si myslela, že je to alergie, ale právě mi říkala, že jede od doktorky a má neštovice..
malej už má na tváři malinký pupínky a už se to asi rozjíždí..nejhorší na tom je, že 25.5 odlétáme na vysněnou dovču..bude moct vůbec na slunce? Já se z toho p… ![]()
@Dydynky no to je za měsíc.. Neštovice jsou blbý v tom, že imunitní systém se z nich vzpamatovává dost dlouho.. No uvidíš, doktorka určitě řekne víc.. Jinak jí nejdřív zavolej, asi si vás pozve zvlášť.
@Dydynky tak na slunci nemá ani zdravé 11 měsíční dítě co dělat…
navíc pochybuju, že se nakazil od holčičky v sobotu. inkubační doba neštovic je 10-23 dní.
na tvém místě bych koupila ochranný oblek na slunce a na dovolenou odjela pokud bude nekomplikovaný průběh.
syn měl neštovice ve 13 měsících, 1 den před výsevem horečka a 5 dní pupínky. pak už byl ok
@paola white ježiš nejsem blbá a jasně, že ho nevystavím slunci tak, aby chytal bronz.. ale určitě se slunečním paprskům nevyhne, když se budeme koupat atd..a to, že bude mít tričko je jasný..
volala jsem doktorce a taky říkala, že ty pupínky určitě nejsou neštovice, protože je to moc brzo, tak budu doufat, že to třeba vůbec nechytil.. ![]()