Neštovice u syna (6let), styk s dětma po pár dnech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.14 15:11
@Paradise píše:
Mohlo na něj zapůsobit to vedro, organizmus je oslabený, venku hic, ať hodně pije, odpočívá a zatěžujte postupně.

nijak moc nelítal a ty neštovice nebyly vůbec nějak těžké, ale raději jsem tu dobu 14 dnů dodržela a ted tohle, už se nemohl dočkat až půjde ven

• Citovat
  • Upravit
3761
21.5.14 15:13
@Anonymní píše:
@Gerberka 6 roků, ale raději jsem ho držela aspoň trochu ve stínu, byl namazaný a měl kšiltovku i s chráničem na zatylek proti slunci a byl venku poprvé po 16 dnech :pankac:

uvidíš…podle mě můžeš mít klidné svědomí, žes malého nějak nepřetěžovala, když těch 16 dnů byl jenom doma…každopádně dobře, že si to odbyl už teď - v těch 6ti letech je to „akorát“ - už to nejsou vyloženě maláčci a je to odbytý před školou…moji oba kluci prodělali neštovky svorně v 6ti letech taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.5.14 15:14

Anonymní jo v pohodě, pokud nemá už pupeny, tak ven pohoda.Ale každého ty neštovice jinak oslabí a teď je z ničeho nic fakt vedropřed třema dněma jsme chodili v bundách a dneska se můžem koupat, to je zátěž i pro zdravého jednince. Dneska bych ho nechala odpočívat a zítra bych šla ven tak na půl hodinky, do stínu a uvidíte jak to bude snášet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 15:19

@Paradise @Gerberka Dík za odpovědi já už stresovala, že jsem s ním šla předčasně ven i když už nemá na těle ani jeden pupen :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2231
25.5.14 17:19

Ahoj, syn se v pátek osypal neštovicemi. Zatím mu nic není, o to je to horší, že ho neudržím v klidu. Může být venku aspon na dvoře? On fakt ležet nebude.Je ve stínu, sedí a houpe se na houpačce. Víc mu nedovolím, ale i tak. A chtěla jsem se zeptat.Je jasný že do vody nemůže, ale může do vody když bude mít už zaschlý jen né úplně všechno sloupaný? Máme zaplacenej kurz plavání a jestli to propadne všeechno, nebo se ještě do konce června na nějakou lekci dostane.Taky čekám, že dostanu neštovice já i dcera-18 měs. Má někdo zkušenosti jak zabránit takto malýmu dítěti, aby si to škrabala? Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
25.5.14 17:34

@Edita27 Dva dny po výsevu, jít ven mi příjde trochu brzo :think:,dodržela bych aspoň týden :pankac: no, ale je to každého věc a s tím plaváním bych to riskla nejdřív za 14 dnů a i to se mi zdá brzo, mohl by do těch ranek něco dostat :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
25.5.14 17:38

Tak já osobně bych dítě nenechala být ani ve stínu, buď se prodlouží doba hojení nebo by mohli zůstat jizvičky. Přeci jen sluníčko paří a větřík fouká. :think: Do vody může, ale osobně bych zase měla strach, aby nějaká neštovička nebyla ještě aktivní a nenakazil ostatní a pokud by si vás někdo všiml, tak se blbým kecům taky nevyhneš a asi oprávněně. No a pokud by to chytla malá, tak jediná rada pořádně mazat třeba tím chladivým gelem nebo pudrem a dávat fenistil, aby to nesvědělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.7.14 17:22

Holky, přesunuju se z jiné diskuze o pupínkách, kterou jsem dnes založila :-D Vypadá to totiž na neštovice, takže prosím mám dotazy:

• jít s tím k doktorce?
  • začít mazat hned ted jak se pupínky objevily? popř. čím
  • můžem chodit ven? - tím nemyslím do kolektivu vůbec mezi lidi, jen normálně ven..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.7.14 17:27

@marmelada78 Než půjdete k doktorce, tak nejprve zavolej, ať nenakazíte plnou čekárnu. :-)
Na mazání má každý úplně jiný názor - poslední dobou převládá názor nemazat tekutým pudrem. Mě osobně se hodně osvědčilo pupínky potřít tea tree olejem - zaschnuly strašně rychle.
Ven ano, ale ne na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.7.14 17:51

Doktorka si většinou chce potvrdit diagnózu. Nemazat, koupat v hypermanganu, pak jemně potupat plenou, na svedeni Fenistil. Ven pokud je mu dobře tak jo, ale vyhýbat se sluníčku! A lidem, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.7.14 17:56
@Sibyla0 píše:
Doktorka si většinou chce potvrdit diagnózu. Nemazat, koupat v hypermanganu, pak jemně potupat plenou, na svedeni Fenistil. Ven pokud je mu dobře tak jo, ale vyhýbat se sluníčku! A lidem, samozřejmě.

Jako Fenistil kapky kvůli svědění, ano? A nemazat ničím teda? Tady v diskusích se zmiňuje nějaký Tanno Hermal (?), tea tree.. takže lepší je nemazat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.7.14 18:04

@marmelada78 záleží jak to bude snášet. Ta koupel a Fenistil by mu měl ulevit. Když dýchají, rychleji schnou a rychleji se hojí. A když ven, tak žádný lítaní. Je to velký zahul na imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.7.14 18:13
@Sibyla0 píše:
@marmelada78 záleží jak to bude snášet. Ta koupel a Fenistil by mu měl ulevit. Když dýchají, rychleji schnou a rychleji se hojí. A když ven, tak žádný lítaní. Je to velký zahul na imunitu.

Ok díky, právě jsem tady četla hororové scénáře 10 dní doma apod.. což vím že by jeden z nás dvou nepřežil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
10.7.14 21:43

Ahoj mám čerstvou zkušenost tak popíšu naše zkušenosti. Používala jsem ten teatree olej a tanno hermal na velký puchýře. Také jsem dávala homeopatika, ale to né každý tomu věří, já jsem tak napůl takže jsem dávala s tím, že nemám tím co pokazit ;).K dr. ano, ale nahlásit a jít zadem-mají většinou spec. místnosti pro infekční. U druhhýho dítěte jsem už ani nešla jen jsem zavolala že je máme. Fenistil jsem taky dávala, ale příjde mi že to bylo nanic.to zabíral víc ten krém. A nekupuj ten speciální krém na neštovice. Je průhledný, ted nevím jak se jmenuje.Jsou to vyhozený peníze. aspon u nás. At je máte rychle za sebou, ted v létě je to blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.7.14 21:47

@Edita27 Moc díky za komentář.. Fenistil jsem mu ted dala na noc, koupila jsem ten tanno Hermal, chtěla ho namazat ale masakr, prostě se nenechal. Takže samozřejmě nemohl usnout protože se furt drbal, nakonec vytuhl, a já jsem kolem něj běhala s baterkou a mazala mu pupínky :zed: A ven jste teda normálně chodili, pokud neměl teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí