Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zuza30 šance tam je. Styk s jinymi dětmi kromě novorozencu bych asi neomezovala. Prece jen je inkubační doba měsíc…
@Zuza30 teď budete čekat klidně 2-5tydnů jestli se vysype, nebo ne. My jsme měli štěstí a nechytli jsme je a to už kamarádky malá měla pupínky. Nehrotila bych to a chodila všude normálně.
Až malá bude mít neštovice co s manželem?? On je totiž ještě neměl..někdo říká, že to je nebezpečné dostat ve vyšším věku a jiní že už nemusí poak mít děti..nemáte s tím někdo zkušenost???
@macicek2 tak ať si manžel nechá udělat rozbor krve na protilátky a případně se nechá naočkovat…
@macicek2 náš ředitel (2m 40tiletej, zdravej chlap byl měsíc úplně mimo) říkal, že to byl fakt mazec a že se bál, že to nedá..takže ohledně manžela bych se opravdu poradila s doktorem..
je to totiž fakt dost nebezpečný..
Zajímalo by mě, když jsme se synem potkali venku chlapečka který měl na sobě namazané neštovice, jestli je může od něho chytnout. Těžko říct, jestli už byli zaschlé nebo ne a jak dlouho jen měl. Byl od nás jen cca na 2 metry. Nemluvilo se, nekašlalo nic. Jen jsme prošli kolem.
Těžko, ony jsou infekční jen pár dní na začátku, pak už ne. Taky venku se to hodně rozptýlí, v místnosti je šance nákazy daleko větší.
@Mata132 dost o tom pochybuju.. Infekční jsou nejvíc do výsevu a pak ještě ty úplně čerstvé puchýřky.. Namazaný chlapeček je už asi pár dní, třeba i týden měl. A navíc, jen jste kolem něho prošli 2 metry daleko.. V podstatě nebyl žádný kontakt. Takže na 99,99% NE ![]()
Nozu: ptala jsem se a prej se ten rozbor krve nedělá..že je má chytnout mi bylo řečeno..ještě to zkusím zjistit co se s tím dá dělat..:-))
Ahoj, malý má 16 dnů po vyrašení neštovic, dnes jsme byli poprvé venku, asi 1.5 hodky a malý po návratu naříká, že ho bolí hlava
a to měl slabší průběh, asi 10 pupenů a bez teplot, má s tím někdo zkušenost? Předem dík za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj, malý má 16 dnů po vyrašení neštovic, dnes jsme byli poprvé venku, asi 1.5 hodky a malý po návratu naříká, že ho bolí hlavaa to měl slabší průběh, asi 10 pupenů a bez teplot, má s tím někdo zkušenost? Předem dík za odpovědi.
ahoj,
kolik je malému let?
a těch 16 dnů byl jenom doma, nikam jste nešli? dostatečně si odpočinul?
je možné, že ho i ta hodinka a půl venku unavila
…a dneska je teda skoro tropický hic…uvidíš, jak bude vypadat, pokud by si i dál stěžoval, dala bych dávku Nurofenu - večer, aby měl klid v noci…
Mohlo na něj zapůsobit to vedro, organizmus je oslabený, venku hic, ať hodně pije, odpočívá a zatěžujte postupně.
@Gerberka 6 roků, ale raději jsem ho držela aspoň trochu ve stínu, byl namazaný a měl kšiltovku i s chráničem na zatylek proti slunci a byl venku poprvé po 16 dnech ![]()