Neštovice u syna (6let), styk s dětma po pár dnech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
162
16.6.10 19:53

Neštovice

Ahoj prosím o radu.Syn (6let) má od pátku 11.6.neštovice :cry: .Dnes už tam puchýřky nemá.Teď v sobotu u nás máme dětský den,myslíte že už by tam mohl jít s námi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.6.10 19:56

Neštovice jsou infekční, dokud nezaschnou všechny puchýřky. Ale 5 dní mi přijde málo :nevim: . Každopádně se nedoporučuje na sluníčko, jinak zůstane kropenatý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
16.6.10 20:05

Rozhodně bych nechodila, všechny děti, které je ještě neměly, by je chytly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
16.6.10 20:17

Dceři se vysypaly před čtrnácti dny v sobotu, za týden v sobotu už byla venku, neštovice už měla zaschlý, ale ta jich moc neměla, za to syn je osypanej teď a je jeden velkej puchýř :-(
Uvidíš jak na tom tvůj syn bude, pokud už bude mít jen stroupky, šla bych :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
16.6.10 20:44

Snad nevadí, když se přidám s dotaze. Malému se první neštovice vyrazila před 14 dni, teď už má všechny strupy slouplé, ale zůstaly po nich červené fleky. Vypadá to teda dost nehezky. Měl jich hodně. Za jak dlouho zmizí? A taky se bojím, pokud bede vedro, může s tím jít na sluníčko? Samozřejmě hodně namažu, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
16.6.10 20:47
ave píše:
Snad nevadí, když se přidám s dotaze. Malému se první neštovice vyrazila před 14 dni, teď už má všechny strupy slouplé, ale zůstaly po nich červené fleky. Vypadá to teda dost nehezky. Měl jich hodně. Za jak dlouho zmizí? A taky se bojím, pokud bede vedro, může s tím jít na sluníčko? Samozřejmě hodně namažu, ale i tak.

Emička tyto fleky měla ještě asi 3 měsíce.Už jí převážně zmizly, ale ještě teď po 5 měsících nějaké flíčky má.
Nám dr.říkala,že žádné omezení k vůli těmto flíčkům mít nemusí.Na přímé sluníčko ji samozdřejmě nevystavuji,někdy se tomu nejde vyhnout,je namazaná a má klobouček.Ty flíčky má ještě na bříšku a zádech - pod oděvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
16.6.10 20:50
Stokova píše:
Ahoj prosím o radu.Syn (6let) má od pátku 11.6.neštovice :cry: .Dnes už tam puchýřky nemá.Teď v sobotu u nás máme dětský den,myslíte že už by tam mohl jít s námi? :think:

Nebrala bych ho.Už ze solidarity k ostatním.Nejde jen o děti.Mohou tam být i osoby se sníženou imunitou nebo těhotné ženy,které plané neštovice ještě neprodělaly..Nejde myslet jen na sebe..

Nešla bych ani k vůli vlastnímu dítěti. Ten klidový režim má určitý význam. Nám dr.říkala,že asi jedno dítě ze sta má komplikace - zápal plic,zánět mozkových blan. Může to být způsobeno nedodržením klidového režimu.

Nám říkala dr.,že s dětmi můžu ven,až se vyloupou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
16.6.10 21:03

Infekcni je 10 dni, takze bohuzel ne. Nezalezi na puchyrkach, nekdo jich ma hodne a dlouho, nekdo nema skoro vubec, nic to nemeni na tom, jak dlouho je infekcni. A i kdyby uz nebyl, tak bych ho moc mezi lidi nebrala, mel by pak jeste aspon dalsich 10 dni zustat spis doma nebo ne byt moc mezi lidma (rozhodne ne skola), protoze bude organismus oslabeny a bude nachylny k tomu, chytit kde co (ja po 10 silenych dnech sla s detma na prochazku a vratili jsme se s nejakou virozou).
Tak je mi lito, ze prijde o detsky den, pujde priste - my kvuli nestovicim museli zrusit tyden v chorvatsku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
16.6.10 21:17

Taky bych nešla. A Vojtovi ty jizva zmizely třeba za půl roku, měl to fakt hoodně. A na sluníčko bacha, hodně mazat opalovákama. Je snědej a to jsme fakt mazali jako blázni, aby nebyly jizvy. Ale fakt zázračně z toho vyvázl dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
16.6.10 21:22

Tak to jste mě moc nepotěšili. Já s nim takhle na koupák jít nemůžu. Ono to totiž fakt vypadá, jako-by se mu právě vyrazily a né, že už je to, co zbylo po strupech. No snad jich většina zmizí co nejdřív a i my si užijeme koupání, když v tom největším parnu jsme museli být zavřeni doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.6.10 21:26

Ahoj,
na 100% bych nikam nešla. Pokud nezaschnou, tak je ještě infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
16.6.10 21:28

Nám doktorka v pondělí řekla, že infekční je po dobu, co má puchýřky.

Nikol po týdnu na kontrole řekla, že může ven, ale nesmí do kolektivu (školka), takže jsme normálně ven do parku chodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
16.6.10 21:33

Určitě bych nešla i kdyby infekční nebyl, neštovice hodně nabourávají imunitu a mohl by chytit obratem něco dalšího, zvlášť mězi tolika dětmi. Navíc těch 14 dní klidového režimu není jen tak pro srandu, ono jim to dá fakt zabrat a musí se z toho pořádně vzpamatovat. Mladší syn měl doporučeno vynechat kolektiv 4 týdny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.6.10 21:53

S dcerou-5let- jsem šla s neštovicemi k dr.v pátek a ta mi řekla, že to další pondělí-jedenáctý den může jít do školky, tak šla. Žádná kontrola puchýřků :nevim: Bylo to v zimě a ještě byla dost opupínkovaná. :nevim:
Ale je fakt, že nám říkala, že bysme se měli vyhýbat nákupním centrům apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
16.6.10 22:55

tak moje doktorka mi řekla, že jakmile zaschnou pupínky, dítě infekční není a může do kolektivu. takže jako vždy, co doktor, to názor. Já osobně bych pořádně zkontrolovala, jestli jsou ještě někde puchýřky a pokud ne, tak klidně vyrazila. Riziko je jenom to, že organismus bude oslabený, takže byste mohli chytit něco jiného. pro okolí už nebezpeční nebudete.
a jinak se sluníčkem, Klárka má neštovice od minulé středy, ještě dneska 2 puchýřky a za týden letíme k moři. holt počítám s tím, že jí zůstanou trošku fleky, ale zase slaná voda to vyhojí a na případné dotazy budu tvrdit, že má ekzem a vyrážku… dětská doktorka nám to moře vyloženě schválila a hlavně to je už od ledna zaplacené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí