Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dydynky no tak ptáš se jestli bude moct na slunce, tak ti na to odpovídám… na nějaké tričko se vyprdni a investuj do pořádného oblečení s UV filtrem http://www.malyplavec.cz/…-obleceni/10 něco takového
@paola white vím, ale rozhodně mu nebudu kupovat neoprén s dlouhými rukávy..
@Dydynky to není neoprén
je to normální oblečení, ale dělej si co chceš. ptala ses na názor. ono stejně pokud se tvůj syn nakazil tak máš 14 dní inkubační dobu, minimálně týden léčbu a už si v termínu odletu… a to bych se teda docela rozmýšlela jestli jet s dítětem. neštovice jsou obrovský nápor na imunitu
@Dydynky No rozhodně mu MUSÍŠ koupit ten neoprén!!! A nebo víš co?? Nejlepší by bylo zavřít ho na celé léto do sklepa a dát mu tlustý svetr, aby na něho nemohl ani jeden sluneční paprsek!!!
![]()
@Lenka72
tříčo s UV filtrem mám, ale budu doufat, že se mu to nerozjede, doktorka říkala, že i když se to rozjede, v pohodě to stihneme a mořská voda je na hojení prý nejlepší.. ![]()
@Dydynky nemyslela jsem to nijak zle, jen s tím máme dobrou zkušenost (ségra má alergii na slunko a moc se jí to osvědčilo)
ono se s neštovicema stejně moc dělat nedá
my ho akorát koupali v hypermanganu. já si vždycky myslela, že neštovice jsou prkotina, spíš mě tu nedávno vyděsil jeden deníček.
budu držet palce ať je prcek ok a dovolenou si užijete!
@paola white já jsem tím tríčem myslela to s UV, ale v tom odkaze byly pro děti i neoprény a fakt chci, aby si to užil a né aby byl jako robot, potápím se, takže vím o čem mluvím..
rozhodně to není prkotina a nebudu to podceňovat, nezbývá mi jen doufat, že pokud se to rozjede, zvládne to dobře, přeci jenom je to můj silnej chlapák
a díky!
Zdravím, jsem těhotná (asi 5 týden), neštovice jsem prodělala v dětství. Teď je máme doma, dcera (4 roky) je přinesla ze školky. Neví prosím někdo jaká rizika tím pro mě nebo spíše pro mini mimi v bříšku vznikají? děkuji
Pokud jsi je prodělala, tak by ti žádné riziko hrozit nemělo a ani tvému miminku
@Verunka.T @Pipet já tedy nevím ale manžel neštovice v dětství neměl, nebo tedy nevíme jestli měl a když je chytly děti tak jsem se na to ptala dr. a ta mi řekla že je to prakticky jedno jestli je měl nebo ne, protože po 30-ti letech se ten virus tak změnil že by je klidně mohl chytit znova, tak já bych se šla asi někam poradit
Příspěvek upraven 17.05.13 v 21:15
@anickadomnik píše:
@Verunka.T @Pipet já tedy nevím ale manžel neštovice v dětství neměl, nebo tedy nevíme jestli měl a když je chytly děti tak jsem se na to ptala dr. a ta mi řekla že je to prakticky jedno jestli je měl nebo ne, protože po 30-ti letech se ten virus tak změnil že by je klidně mohl chytit znova, tak já bych se šla asi někam poraditPříspěvek upraven 17.05.13 v 21:15
to jsem teda po pravdě nikde neslyšela ![]()
@Verunka.T já taky dost mě to tenkrát překvapilo, ale nijak víc jsem po tom nepátrala, mám jen tuto informaci od naší OL