Neštovice a těhotná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.4.15 18:06

neštovice a těhotná

Ahoj holky, mám dotaz prosím, jsem těhotná a zítra se máme jít podívat do školky, kde je vylepená cedule, že ve školce jsou neštovice, je to den otevřených dveří, tak nevím, zda tam vůbec chodit. poradí někdo? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
20.4.15 18:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz prosím, jsem těhotná a zítra se máme jít podívat do školky, kde je vylepená cedule, že ve školce jsou neštovice, je to den otevřených dveří, tak nevím, zda tam vůbec chodit. poradí někdo? díky

A ty jsi neštovice prodělala? Pokud ano, není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 18:11

@myskalucka ano prodělala, a nevadí to, ikdyž jsem těhotná?

• Citovat
  • Upravit
20.4.15 18:12

Já jsem se na emiminu dozvěděla, že neštovice můžeš chytit i podruhé :nevim: Já bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.4.15 18:17

Četla jsem, že pokudbys je chytla coby těhotná, na dítě by to mělo spíš pozitivní vliv, že by se už s protilátkama narodil… ale asi tamnebýtdýl než je nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
20.4.15 18:20

Podruhé, jo? Tak to slyším prvně a nikoho takového, kdo by je prodělal podruhé neznám…

• Citovat
  • Upravit
17675
20.4.15 18:25

I když jsem je prodelala, nesla bych. Je to tuším stejný vir jako pata nemoc atd, a kdo ví, v co by mi to zmutovalo, za to to nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.4.15 18:25
@Takyjednasama píše:
Já jsem se na emiminu dozvěděla, že neštovice můžeš chytit i podruhé :nevim: Já bych nešla.

Zrovna jsme na toto téma vedly se švagrovou debatu, jestli lze znova chytit neštovice ( zrovna se učila na nějakou zkoušku z mikrobiologie - atestace, takže toto tam bylo taky ) a prý je nelze 2× chytit ( podle knížek ), pry se max. může virus reaktivovat jako pásový opar :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
20.4.15 18:26

Moje dite prineslo nestovice, kdyz jsem byla v 8. mesici. Mela jsem je v detstvi, nic jsme znovu nechytla. Dvakrat se podle me daji prodelat spis po velmi mirnem prubehu, jinak bych tomu moc neverila.
Takze ja bych klidne sla. Ze jsou ve skolce navic neznamena, ze je tam zrovna nejake dite ma, je dost mala sance, ze bys tam nejake zrovna nahodou infekcni potkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65016
20.4.15 18:27

@myskalucka Nám říkala doktorka, že pokud někdo měl slabé neštovice, nevytvoří si dostatek protilátek a proto je může dostat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
20.4.15 18:28
@Bondatrova píše:
Podruhé, jo? Tak to slyším prvně a nikoho takového, kdo by je prodělal podruhé neznám…

Tak mě těší :kytka: Můj je syn je měl dvakrát, je to potvrzené doktorkou, takže žádná báchorka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.4.15 18:29

@vokishka : :think: mě se ptej, tohle psali v učebnici, ze které se učila na atestaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
20.4.15 18:29
@Catus píše:
Tak mě těší :kytka: Můj je syn je měl dvakrát, je to potvrzené doktorkou, takže žádná báchorka ;)

A jaky mely prubeh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.4.15 18:30

Pokud jsi je už měla, podruhé bys je dostat neměla. Pokud je velmi oslabený organismus, tak jedině formou pásového oparu…Ale to je při velmi oslabené imunitě. Normálně bych se toho nebála…Záleží, jak moc o tu návštěvu stojíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
20.4.15 18:31
@mroe píše:
A jaky mely prubeh?

Poprvé cca 38°C, ale obsypaný byl hodně, od šlapek až po čelo. Podruhé cca za 6 let, horečky 40°C, neštovice obrovské i ve vlasech, očích, tři týdny jen ležel.
Takže tak.
Edit: údajně možná mutace viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí