Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@vertunka to ne, ale v řádu stovek km, jeli bychom ještě s dvouletou a ta cesta s přestupy vlakem či busem je hrozná, navíc špatné spoje. Autem si to netroufnem, nejsme zdatní řidiči. Tady nás autobus zaveze hezky přímo na náplavku.
Tak zrovna dvouleta tu zoo tak nepotrebuje, aby musela jet s nestovicema.
@vertunka dvouletá je nemá, zatím
má je starší, 6ti letá a ta se těšila
celou zimu sedíme na zadku a nic… a sotva je nějaká akce, tak musejí omarodit… jak na just, fakt
![]()
Nvm, já bych asi nikam nejela. Asi ještě může mít oslabenou imunitu a taky z ohleduplnosti k ostatním v tom zájezdu, kdyby byla ještě infekční, tak to od ní může kdokoli chytit.
@Anonymní píše:
@renap mě nejvíc zaráží, že ta kamarádky malá to nejenom že má povolené, ale po neděli jde normálně do školkynechápu, jak každý lékař říká něco jiného
každý dr říká něco jiného to je normální..jeden je ze staré školy, jeden z nové, oni to toho prezentují i své vlastní názory, někdo řekne nekoupat, jiný sprchovat od prvního dne..je to pak na zvážení matky - rodičů jak se k tomu postaví..
Klidně jeď - ale vem si na triko, že potom může znova onemocnět, vyčerpá jí to, bude protivná atd..Nakažlivá už nebude, pokud už bude mít vše uschlé, ale jak říkám ta imunita po té nemoci je opravdu na prd..
@Anonymní píše:
@vertunka dvouletá je nemá, zatímmá je starší, 6ti letá a ta se těšila
celou zimu sedíme na zadku a nic… a sotva je nějaká akce, tak musejí omarodit… jak na just, fakt
![]()
Hele, my si je přivezli asi z dovolené. Žádné dítě nebylo pupínkovaté. Klasika. Čekám, co bude, až v červnu pojedem na dovolenou
![]()
@Anonymní píše:
![]()
Aha. Tak to pardon. Tak to nevim no. Tezko soudit.
Ja bych ji tam neposlala, tem detem je stejne jedno jestli koukaj na zirafy v zoo nebo na slepice u sousedu
si pak udelate vylet do nejake blizsi zoo, ja bych dite nedava ani do skolky, dokud ma strupy, navic jestli jsi doma s mladsi… ![]()
@Anonymní píše:
![]()
no tak jestli je ještě nemá, může je chytit a dokonce už být i infekční ( protože to je nejvíce před výsevem ) takže můžeš ohrozit další děti, protože nemůžeš vědět jestli dvouletá už není infkeční
Holky už všechno napsaly. Já za sebe můžu říct, že potkat dítě v ZOO plné (zaschlých) neštovicových strupů, tak se straním, jako kdyby měli lepru a nejspíš bych si poťukala na čelo. Jak ostatní můžou vědět (a jak to víte vy?), že už není infekční??? Jsou tam davy maminek s miminkama, které by asi nechtěly to chytit a co zvířata? Kdyby to náhodou některé chytilo, tak asi zdechne (vím, pravděpodobnost 0,0 prd).
To jen k zamyšlení s ohledem na ostatní.
To, že to není dobrý nápad pro vaše dítě je věc druhá.
Edit: jestli je 2letá neměla, tak už 48h před výsevem prvního pupínku je infekční.
@quinsley to právě nevím. Proto mě zarazilo, že té kamarádky holka s posvěcením dvou doktorů jet může. Infekční prý není. Vysypaly se ve stejný den… proto jsem na vážkách.
Jinak si tedy myslím, že spíš bude infekční ta menší, ta to zřejmě chytla a bude v té době těsně před výsevem nebo už se začne osypávat. A budete mít vyřešeno.
@Anonymní píše:
@quinsley to právě nevím. Proto mě zarazilo, že té kamarádky holka s posvěcením dvou doktorů jet může. Infekční prý není. Vysypaly se ve stejný den… proto jsem na vážkách.
A ta znama jede?
@smurfka může bát a nemusí. Neštovice teď tady ve městě řádí a jede několik rodin co je jejich dítě už vyloupané a další v inkubační době. To bych s ní nesměla ani do obchodu.
@vertunka no právě že jede, má to od doktorů dovolené a jedou. Já myslela, že nepojedem, ale teď jsem na pochybách.
Nejela bych, nasi byli 14 dni po poslednim pupinku a proste jsme dovolenou k mori posunuli. Nelazjla bych si to. A je pravda, ze mladsi uz infekcni byt muze. ![]()