Neštovice a výlet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
16.5.18 18:49
@Oplatečka píše:
Já se bavím o tom že když člověk ví že má infekční dítě že by neměl riziku vystavovat veřejnost, když to neví, např. když je to v inkubacni době tak za to samozřejmě nemůže..ale když už teda doktor řekne že je dítě stále infekční tak mě přijde sobecké posadit ho do plného autobusu

Pokud má dítě už jen suché strupy, tak už ale infekční není

• Citovat
  • Upravit
1850
16.5.18 18:52
@Anonymní píše:
@Oplatečka mimo téma, to bych se snad radši nechala očkovat. Vidím to kolem sebe, děti padají jak mouchy z jara na neštovice. Infekční může být úplně kdokoliv.. doktoři navíc děti posílají po týdnu do školky. Bych si bala

Bohužel očkování pro mě nemá význam, byla jsem kvůli tomu na konzultaci na infekčním, chtěla jsem se nechat naockovat, vzali my krev a poslali do IVCORu a za dva měsíce my sdelili že očkování mně zajistí pouze lehčí průběh nemoci ale vzhledem k nulovým protilatkam mě neochrání před nakazou..taky jsem myslela že prostě přijdu a naockuji mě ale vyšetřují se před tím nějaké hodnoty které ukáží zda to má u konkrétní osoby význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.18 18:53
@nozu píše:
hele, jánevím, jak tvůj lékař, ale naše poslala do školky (nebo tedy dovolila aktivity v kolektivu, protože byly prázdniny) až po vyloupání strupů. Dcera bylo doma cca 10 dní (i s tím vyloupáním…)

Tak to jste měli super rychlý průběh… Nám 10.den zaschla poslední neštovice… A ta která se vytvořila 2. den, tak se vyloupla až po těch dvou měsících. Ale stejný názor jako klukova doktorka, mělo víc lékařů v dané oblasti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 18:57

@lucynka25 to je právě ono. Jak jsem psala, jede i kamarádky holka, která dostala neštovice na stejnou s námi a mají to od Dr. Dovolené, infekční prý nejsou, tak proč my bychom měli být? A kde je pravda, si vyber :mrgreen: jeden řekne to, druhý ono. To jestli to to dítě ustojí je věc druhá a taky silně individuální

• Citovat
  • Upravit
1850
16.5.18 18:59
@lucenka píše:
Pokud má dítě už jen suché strupy, tak už ale infekční není

Zakladatelka píše že jí doktorka řekla že je stále infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.18 19:00

@Oplatečka to by nepomohli ani dvě dávky? tohle je dost o pusu… :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 19:03

@Oplatečka a další dva že už není :lol: si vyber, že :mrgreen: :mrgreen: vzhledem k předchozí nemoci a naší plánované dovolené jak jsem psala, nikam nepojede, ale je fakt hustý, že doktor dítě pošle po 10dnech do školky

• Citovat
  • Upravit
lucenka
16.5.18 19:03
@Oplatečka píše:
Zakladatelka píše že jí doktorka řekla že je stále infekční.

Tak ale pokud má zaschlé všechny neštovice, tak už infekční není. Kdybys četla pozorně, tak jiné díte které onemocnělo ve stejnou dobu podle jiné lékařky již infekční není

• Citovat
  • Upravit
1850
16.5.18 19:09
@Anonymní píše:
@Oplatečka to by nepomohli ani dvě dávky? tohle je dost o pusu… :?

Dávají se tři…řekli, že mě to klidne dají ale že to nemá smysl..doufala jsem že otěhotnim alespoň v zimě než nastane doba nestovic ale bohužel :( udelala jsem pro to co jsem mohla, tak musím doufat že se nám epidemie letos vyhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.5.18 19:09
@lucenka píše:
Tak ale pokud má zaschlé všechny neštovice, tak už infekční není. Kdybys četla pozorně, tak jiné díte které onemocnělo ve stejnou dobu podle jiné lékařky již infekční není

To že dvě děti onemocní ve stejnou dobu, přece neznamená, že mají i stejný průběh a onemocnění jim stejně skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
16.5.18 19:10
@lucenka píše:
Tak ale pokud má zaschlé všechny neštovice, tak už infekční není. Kdybys četla pozorně, tak jiné díte které onemocnělo ve stejnou dobu podle jiné lékařky již infekční není

Tak to by ta její měla vrátit diplom pokud má špatné informace o tak běžné dětské nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
16.5.18 19:12
@P4ja píše:
To že dvě děti onemocní ve stejnou dobu, přece neznamená, že mají i stejný průběh a onemocnění jim stejně skončí.

Taky si myslím..že každý by se měl řídit podle svého lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.18 19:13
@P4ja píše:

Jistě.. Ale každá z těch doktorek říká něco dost jiného ohledně doby, kdy je dítě infekční. A jak píšeš, každé dítě je jiné, takže je nesmysl se řídit počtem dnů nemoci.

• Citovat
  • Upravit
21091
16.5.18 19:14
@Oplatečka píše:
Dávají se tři…řekli, že mě to klidne dají ale že to nemá smysl..doufala jsem že otěhotnim alespoň v zimě než nastane doba nestovic ale bohužel :( udelala jsem pro to co jsem mohla, tak musím doufat že se nám epidemie letos vyhne

Vidíš a já neštovice dostala v dospělosti týden před Vánocemi a děti ve školce, kam jsem chodila začaly marodit v půlce září. Jen to dost dlouho trvalo, než se všichni vystřídaly a já to asi chytila od těch posledních. Myslím, že je to jedno. Neštovice můžou přijít kdykoliv, jen myslím, že jich asi může být míň o prázdninách, protože si je tolik nepredaji, když nechodí do školy a do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
16.5.18 19:14

@smurfka fakt, tak to zírám. Dcera to právě měla vyloupané strašně rychle… U syna si to moc nevybavuju, ale tam nám i dlouho trvalo, než nám došlo, že ty příšerné pupínky jsou neštovice :mrgreen: Pořád jsem hledala, na co mi to sedmiměsíční mimino alergicky reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí