Neštovice a výlet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
16.5.18 15:17
@Anonymní píše:
@vertunka dvouletá je nemá, zatím :mrgreen: má je starší, 6ti letá a ta se těšila :roll: celou zimu sedíme na zadku a nic… a sotva je nějaká akce, tak musejí omarodit… jak na just, fakt :mrgreen: :mrgreen:

Zatím a pokud se vysejou, tak už teď je infekční. Nejela bych, když to máte tak z ruky, netahala bych dítě takovou dálku, může být ještě oslabené a bude unavené, infekční může být ta mladší. Jako pražská Zoo není něco, co musí zrovna teď bezpodmínečně vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
16.5.18 15:28
@Anonymní píše:
@smurfka tak nejsem rozhodnutá, ale nemám to kde probrat, tak se ptám tady. Obětovat nikoho nechci, to bych se neptala a jela rovnou :kytka:

A pojednou tím autobusem i jiné maminky s dětmi? protože ač ta starší už infekční nebude, ta mladší by mohla a takto v uzavřeném prostoru s jinými dětmi :think: a to nemluvím o oslabené imunitě té první, pojedete x hodin v buse s lidmi, co mají kdo ví co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21629
16.5.18 16:06

Teda ja bych to neabsolvovala ani s jednim ditetem. starsi bude oslabene, infekcni jsou deti do vyloupani stroupku. a mladsi muze byt s velkou pravdepodobnosti infekcni pred vysevem. takze bych si vylet odpustila a jela jindy.
pravda je, ze jsme s dcerou leteli na dovolenou k mori tesne po vyloupani nestovic a taky jsem se o ni trochu bala. byla ale po kontrole u lekarky a mela tam klidovycrezim. slana voda navic pomohla k lepsimu hojeni jizev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
16.5.18 16:11

Přijde mi to dost neohleduplne…např. já ještě nestovice neměla, snažím se o druhé miminko a kdybych je dostala mohla by to být pro mě tragédie..očkovat se nechat nemohu..takže kdyby někdo kdo nemusí bral ke mě do kolektivu infekční dítě asi by mě to naštvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
16.5.18 16:26

Tak třeba se vám mladší v sobotu osype a bude vyřešeno. Jinak já bych si takový výlet hodně rozmyslela i se zdravými dětmi, natož oslabené nemocí. Samozřejmě s ohledem na ostatní, kdy starší už infekční nebude, ale mladší třeba jo. My jsme takhle minulý rok kvůli neštovicím museli přesunout dovolenou do Rakouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.18 16:41

@Oplatečka mimo téma, to bych se snad radši nechala očkovat. Vidím to kolem sebe, děti padají jak mouchy z jara na neštovice. Infekční může být úplně kdokoliv.. doktoři navíc děti posílají po týdnu do školky. Bych si bala

• Citovat
  • Upravit
smurfka
16.5.18 16:55

@Oplatečka
no ale bohužel napsané na čele to nemáte, že se snažíte o druhé a aby od vás infekční lidi chodili co nejdál.. člověk nakažený neštovicema ani první dny poznat nejde, neví o tom ani on, ani rodiče ani nikdo jiný a normálně chodí do společnosti.
a očkovaná proti spalničkám jste? tedy ted v dospělosti - ne jako ditě? ty pro vás nejsou riziko?

• Citovat
  • Upravit
9880
16.5.18 17:01

Prozácházka a nebo třebas hodinkový výlet ano, ale celodenní bych nejela.. A nám dokonce doktorka říkala, že když jsou nešotivei po neštovíicích, tak se nedoporučuje na sluníčko, že z toho zůstavají z toho fleky.. Myslím z toho zaschlého pupínku..
Může být pod mrakem a nebo pěkně dusno a slunečno a na celý den fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.5.18 17:09

Zoo bych odlozila. Ale skolacka byla doma zavrena dvanact dni, pak sla do skoly, ze mohla jit.
Ale potirala jsem ji pravidelne ViraSoothe gelem na nestovice a fenistil kapky, rychle toho moc a vsude naskakalo a prislo mi, ze rychle se delaji strupy a jde to fuc.
Nevim co by tri tydny doma lecila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
16.5.18 18:00

Já bych tedy taky nejela, mám dítě s velmi slabou imunitou a určitě bych se na vás dívala skrz prsty a byla bych pěkně naštvaná, že jste tak neohleduplní jak k vlastnímu dítěti, tak k ostatním dětem. Opravdu po neštovicích je imunita velmi špatná a i když se dítě zdá v pořádku, tak je velmi lehce unavitelné. Pokud máš nervy nejen na své rozmrzelé dítě, ale i na pohledy ostatních, tak jeďte. Ale za mě, ZOO tam bude i příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
16.5.18 18:05

Ja ted s detmi prodelala nestovice.
Kazdopadne nesmi na slunce, udrzis dite ve stinu? A za druhe infekcni je, dokud ty stroupky se nevyloupou. Takze ne, nejela bych.Vis kolik deti by jste tam mohli nakazit?? 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.5.18 18:33
@lucynka25 píše:
Ja ted s detmi prodelala nestovice.
Kazdopadne nesmi na slunce, udrzis dite ve stinu? A za druhe infekcni je, dokud ty stroupky se nevyloupou. Takze ne, nejela bych.Vis kolik deti by jste tam mohli nakazit?? 8o :cert:

A proč tedy lékaři běžně posílají do školky děti ve chvíli, kdy mají neštovice zaschlé? Kdybychom doma měli čekat, než se vyloupne poslední struo, tak bychom byli doma přes 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
21629
16.5.18 18:39
@lucenka píše:
A proč tedy lékaři běžně posílají do školky děti ve chvíli, kdy mají neštovice zaschlé? Kdybychom doma měli čekat, než se vyloupne poslední struo, tak bychom byli doma přes 2 měsíce.

hele, jánevím, jak tvůj lékař, ale naše poslala do školky (nebo tedy dovolila aktivity v kolektivu, protože byly prázdniny) až po vyloupání strupů. Dcera bylo doma cca 10 dní (i s tím vyloupáním…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.5.18 18:40

@nozu no synovi poslední strup odpadl za dva měsíce od výsevu..suché strupy opravdu infekční nejsou..infekční je ta tekutina uvnitř, takže pokud už jsou suché, tak infekční nejsou

• Citovat
  • Upravit
1850
16.5.18 18:47
@smurfka píše:
@Oplatečka
no ale bohužel napsané na čele to nemáte, že se snažíte o druhé a aby od vás infekční lidi chodili co nejdál.. člověk nakažený neštovicema ani první dny poznat nejde, neví o tom ani on, ani rodiče ani nikdo jiný a normálně chodí do společnosti.
a očkovaná proti spalničkám jste? tedy ted v dospělosti - ne jako ditě? ty pro vás nejsou riziko?

Já se bavím o tom že když člověk ví že má infekční dítě že by neměl riziku vystavovat veřejnost, když to neví, např. když je to v inkubacni době tak za to samozřejmě nemůže..ale když už teda doktor řekne že je dítě stále infekční tak mě přijde sobecké posadit ho do plného autobusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí