Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@vertunka dvouletá je nemá, zatímmá je starší, 6ti letá a ta se těšila
celou zimu sedíme na zadku a nic… a sotva je nějaká akce, tak musejí omarodit… jak na just, fakt
![]()
Zatím a pokud se vysejou, tak už teď je infekční. Nejela bych, když to máte tak z ruky, netahala bych dítě takovou dálku, může být ještě oslabené a bude unavené, infekční může být ta mladší. Jako pražská Zoo není něco, co musí zrovna teď bezpodmínečně vidět…
@Anonymní píše:
@smurfka tak nejsem rozhodnutá, ale nemám to kde probrat, tak se ptám tady. Obětovat nikoho nechci, to bych se neptala a jela rovnou
A pojednou tím autobusem i jiné maminky s dětmi? protože ač ta starší už infekční nebude, ta mladší by mohla a takto v uzavřeném prostoru s jinými dětmi
a to nemluvím o oslabené imunitě té první, pojedete x hodin v buse s lidmi, co mají kdo ví co ![]()
Teda ja bych to neabsolvovala ani s jednim ditetem. starsi bude oslabene, infekcni jsou deti do vyloupani stroupku. a mladsi muze byt s velkou pravdepodobnosti infekcni pred vysevem. takze bych si vylet odpustila a jela jindy.
pravda je, ze jsme s dcerou leteli na dovolenou k mori tesne po vyloupani nestovic a taky jsem se o ni trochu bala. byla ale po kontrole u lekarky a mela tam klidovycrezim. slana voda navic pomohla k lepsimu hojeni jizev.
Přijde mi to dost neohleduplne…např. já ještě nestovice neměla, snažím se o druhé miminko a kdybych je dostala mohla by to být pro mě tragédie..očkovat se nechat nemohu..takže kdyby někdo kdo nemusí bral ke mě do kolektivu infekční dítě asi by mě to naštvalo.
Tak třeba se vám mladší v sobotu osype a bude vyřešeno. Jinak já bych si takový výlet hodně rozmyslela i se zdravými dětmi, natož oslabené nemocí. Samozřejmě s ohledem na ostatní, kdy starší už infekční nebude, ale mladší třeba jo. My jsme takhle minulý rok kvůli neštovicím museli přesunout dovolenou do Rakouska.
@Oplatečka mimo téma, to bych se snad radši nechala očkovat. Vidím to kolem sebe, děti padají jak mouchy z jara na neštovice. Infekční může být úplně kdokoliv.. doktoři navíc děti posílají po týdnu do školky. Bych si bala
@Oplatečka
no ale bohužel napsané na čele to nemáte, že se snažíte o druhé a aby od vás infekční lidi chodili co nejdál.. člověk nakažený neštovicema ani první dny poznat nejde, neví o tom ani on, ani rodiče ani nikdo jiný a normálně chodí do společnosti.
a očkovaná proti spalničkám jste? tedy ted v dospělosti - ne jako ditě? ty pro vás nejsou riziko?
Prozácházka a nebo třebas hodinkový výlet ano, ale celodenní bych nejela.. A nám dokonce doktorka říkala, že když jsou nešotivei po neštovíicích, tak se nedoporučuje na sluníčko, že z toho zůstavají z toho fleky.. Myslím z toho zaschlého pupínku..
Může být pod mrakem a nebo pěkně dusno a slunečno a na celý den fakt ne…
Zoo bych odlozila. Ale skolacka byla doma zavrena dvanact dni, pak sla do skoly, ze mohla jit.
Ale potirala jsem ji pravidelne ViraSoothe gelem na nestovice a fenistil kapky, rychle toho moc a vsude naskakalo a prislo mi, ze rychle se delaji strupy a jde to fuc.
Nevim co by tri tydny doma lecila.
Já bych tedy taky nejela, mám dítě s velmi slabou imunitou a určitě bych se na vás dívala skrz prsty a byla bych pěkně naštvaná, že jste tak neohleduplní jak k vlastnímu dítěti, tak k ostatním dětem. Opravdu po neštovicích je imunita velmi špatná a i když se dítě zdá v pořádku, tak je velmi lehce unavitelné. Pokud máš nervy nejen na své rozmrzelé dítě, ale i na pohledy ostatních, tak jeďte. Ale za mě, ZOO tam bude i příští rok.
Ja ted s detmi prodelala nestovice.
Kazdopadne nesmi na slunce, udrzis dite ve stinu? A za druhe infekcni je, dokud ty stroupky se nevyloupou. Takze ne, nejela bych.Vis kolik deti by jste tam mohli nakazit??
![]()
@lucynka25 píše:
Ja ted s detmi prodelala nestovice.
Kazdopadne nesmi na slunce, udrzis dite ve stinu? A za druhe infekcni je, dokud ty stroupky se nevyloupou. Takze ne, nejela bych.Vis kolik deti by jste tam mohli nakazit??![]()
A proč tedy lékaři běžně posílají do školky děti ve chvíli, kdy mají neštovice zaschlé? Kdybychom doma měli čekat, než se vyloupne poslední struo, tak bychom byli doma přes 2 měsíce.
@lucenka píše:
A proč tedy lékaři běžně posílají do školky děti ve chvíli, kdy mají neštovice zaschlé? Kdybychom doma měli čekat, než se vyloupne poslední struo, tak bychom byli doma přes 2 měsíce.
hele, jánevím, jak tvůj lékař, ale naše poslala do školky (nebo tedy dovolila aktivity v kolektivu, protože byly prázdniny) až po vyloupání strupů. Dcera bylo doma cca 10 dní (i s tím vyloupáním…)
@nozu no synovi poslední strup odpadl za dva měsíce od výsevu..suché strupy opravdu infekční nejsou..infekční je ta tekutina uvnitř, takže pokud už jsou suché, tak infekční nejsou
@smurfka píše:
@Oplatečka
no ale bohužel napsané na čele to nemáte, že se snažíte o druhé a aby od vás infekční lidi chodili co nejdál.. člověk nakažený neštovicema ani první dny poznat nejde, neví o tom ani on, ani rodiče ani nikdo jiný a normálně chodí do společnosti.
a očkovaná proti spalničkám jste? tedy ted v dospělosti - ne jako ditě? ty pro vás nejsou riziko?
Já se bavím o tom že když člověk ví že má infekční dítě že by neměl riziku vystavovat veřejnost, když to neví, např. když je to v inkubacni době tak za to samozřejmě nemůže..ale když už teda doktor řekne že je dítě stále infekční tak mě přijde sobecké posadit ho do plného autobusu