Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dcera se mi osypala min týden v úterý, prvních pár dní teploty 38,3 C, dnes už má téměř vše zaschlé (strupy). V neděli (tzn.12.den po výsevu) máme jet na plánovaný zájezd do Pražské ZOO s plavbou parníkem. No a jádro pudla. Naše dr. řekla striktně 21 dní doma, na zoo máme zapomenoutže je infekční ještě v době, kdy má strupy
kamarádky holka se ale vysypala stejně jako ta moje a jí dva doktoři (její a na kontrole zastupující) řekli, že do ZOO můžou a příští týden do školky, infekčí je podle nich první max 10 dní. Tak jsem z toho jelen… Jako nic jí není, akorát má dost strupů v obličeji a vůbec po těle, ale hojí se to celkem dobře. Navíc má být pod mrakem. Jeli byste nebo ne?
Já taky slyšela, že je dítě infekční do vyloupnutí posledního strupu. Být doma byl opruz. Ke konci jsem vycházela nevečer ven, ne mezi lidi. Asi bych to taky odložila ![]()
@Marben odložit to právě nelze, je to podnikový zájezd. Jinak máme Prahu dost z ruky a špatně dostupnou. Jinak bych to vůbec neřešila a jeli bychom jindy.
Nejela bych. Na chvilku ven na zahradu ano, ale na takhle náročný celodenní výlet ne. I s ohledem na ostatní.
Taky bych nejela. Mimochodem co to znamena mame Prahu z ruky? Jste z ciziny?
Určitě ne..i kdyby nebyla infekční tak po neštovicích je hodně oslabená imunita, stačí jak na ni někdo zakašle a lehne znova..a ještě mezi zvířata a milion lidí.. ![]()
No infekcni asi byt uz nemusi, ale nestovice jsou dost zahul pro organismus a jde o celkovou rekonvalesenci a oslabenouo imunitu jeste dlouho po nich. Moje deti byly jeste 14 dni po nestovicich daleko unavenejsi nez bezne. ![]()
@vertunka to ne, ale v řádu stovek km, jeli bychom ještě s dvouletou a ta cesta s přestupy vlakem či busem je hrozná, navíc špatné spoje. Autem si to netroufnem, nejsme zdatní řidiči. Tady nás autobus zaveze hezky přímo na náplavku.
Nejela bych v žádném případě, ne kvůli tomu, jestli je nebo není infekční. Ale neštovice, i když to tak nevypadá, jsou velký záhul pro imunitu, to dítě je oslabené a celodenní výlet, kde bude někde lítat a nebude v klidu může způsobit komplikace. Nám řekla dr. 3 týdny doma a další dva bez fyzické námahy.
@renap mě nejvíc zaráží, že ta kamarádky malá to nejenom že má povolené, ale po neděli jde normálně do školky
nechápu, jak každý lékař říká něco jiného
Jinak můj kluk jel hned po neštovicích jakmile mu zaschl poslední strup na lyžák a naprosto v pohodě. Nedovedu si představit ho držet ještě několik týdnů doma v klidu než by se všechny vyloupaly. V zoo bude na čerstvém vzduchu. Jenom bych tam půjčila takový ten vozík, aby nemusela celou dobu chodit.
Dcera se mi osypala min týden v úterý, prvních pár dní teploty 38,3 C, dnes už má téměř vše zaschlé (strupy). V neděli (tzn.12.den po výsevu) máme jet na plánovaný zájezd do Pražské ZOO s plavbou parníkem. No a jádro pudla. Naše dr. řekla striktně 21 dní doma, na zoo máme zapomenout
že je infekční ještě v době, kdy má strupy
kamarádky holka se ale vysypala stejně jako ta moje a jí dva doktoři (její a na kontrole zastupující) řekli, že do ZOO můžou a příští týden do školky, infekčí je podle nich první max 10 dní. Tak jsem z toho jelen… Jako nic jí není, akorát má dost strupů v obličeji a vůbec po těle, ale hojí se to celkem dobře. Navíc má být pod mrakem. Jeli byste nebo ne?