Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat jestli jste někdo koupali v hypermanganu i při horečce? Neštůvky máme druhý den a druhý den horečka k 39
,puchýřků kolem stovky. Děkuji za rady
Nekoupali jsme ani bez horečky. Když nějaký pupínek hodně svědil, mázla jsem fenistilem. Jinak nic, vše krásně zahojeno.
Já všeobecně při horečkách nekoupu, jen dupu umýt a hotovo…takže já osobně bych ani v tom hypermanganu nekoupala
ale je to jen můj názor
Děti jsem nekoupala ale na doporučení doktorky jsem je denně sprchovala. Nejen kvůli teplotě ale i na zklidnění.
Já při neštovicích holky sprchovala každý večer čistou vodou, neštovice jsem ničím nepotírala ani nemazala.
Doktorka mi pravě řikala ale při viroze, že na horečky můžu dát vlažnou koupel na sražení teploty, ale u neštovic se nemá koupat kdyžtak jen v tom hypermanganu. Proto se ptám zda to někdo takto dělal a jaký to mělo efekt. Díky
@zabwicka tak dej ponožky namočený v octovým roztoku to stáhne taky
Dej tu vlažnou sprchu a pak opatrně osuš, ať neporušíš pupínky. On ten pot je taky nic moc, může to pak ještě víc svědit.
Já myslím, že koupel nemůže nijak uškodit (pokud není horká).
Naopak si myslím, že to může prospět. Přece jen se člověk při horečce víc potí a to přispívá ke svědění.
Akorát toho hypermanganu jen trošičku…
Brzké zotavení přeji! ![]()
Já jsem syna asi 3.den neštovic na chviličku posadila do vany se slaboučkým hypermanganem. Měl ty neštovice opravdu ošklivý, pupínků k nedopočítání a horecku. Ten 3.den už měl na sobě vrstvu mazání a potu a nebylo to k vydržení, pořád brečel, vůbec nespal. Po koupeli jsem ho jen opatrně oťupkala plenou a musím říct, že se mu tehdá neuvěřitelně ulevilo.
My koupali i při horečkách v hypermangánu, jen krátce a opatrně osušit plenou a hodně to ulevovalo od svědění a krásně se to zahojilo, koupali jsme i víckrát denně ale jen na minutku. Pomáhalo to proti svědění i na lepší hojení.
Tak já jsem teda při neštovičkách opravdu poctivě nekoupala a při jakýchkoliv horečkách taky nekoupu.