Neštovice v těhotenství. Mám jít preventivně do izolace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3213
7.6.25 16:15

Budu drsná - nevyšiluj! Opravdu se chystáš reagovat hystericky a jako všechny ostatní tady ti radím - hoď se do klidu, ty to nechytíš, malá ať si to odbyde co nejdřív a hotovo. Potvrzuji, že nejlehčí průběh měl můj 2-letý a nejhorší 7-letá, všechny tři mé děti to tehdy prodělaly v jeden čas, zdroj byl ve škole v 1. třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.25 16:26
@ugluk píše: Více

Já to chápu. Víš co, když bych o zdroji nevěděla a najednou by to byly neštovice - řekla bych si dobře, je to osud a paradoxně bych byla víc v klidu než teď, když vím, že bych nákaze mohla zabránit. Že bych prostě proti tomu mohla aktivně něco udělat, víš? Ale ono je to asi stejně osud, protože dcera dnes odpoledne najednou teplota 38, nic jí není, takže možná se jí tak projevují ty neštovice… Uvidíme, co bude do rána a v dalších dnech :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5753
7.6.25 22:08

Chápu tě, ale neplaš. Neštovice jsi měla, a pokud jsi ve 4. měsíci, nejhorší období z hlediska prodělání viróz a poškození plodu, máš za sebou. Nikdo ti ani neřekne, zda se dítě nakazí. Teď aktuálně máme neštovice za sebou, taky vse školce a třeba chlapeček, kde se maminka snažila dítě nakazit teď (kvůli dovolené), tak to nechytl. Můj syn prošel 3 roky školkou, kde se vyskytly neštovice několikrát a nechytil je. Měl je až ve druhé třídě, kdy nikdo kolem neštovice neměl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.25 11:21

U nás to bylo s neštovicemi ještě vtipnejsi. Zjistili jsme je těsně před odjezdem do porodnice s druhým. Já je prokazatelně neměla, jen jsem si nechala zjistit, že mám protilátky. V porodnici se to řešilo. Doporučeno, aby se nakazene dítko izolovalo a víc nic. Já je nechytila, novorozeně taky ne. Chytil je klucik známých, kteří u nás byli v den porodu na návštěvě. Upřímně si dokážu představit jiné nemoci ze školky pro těhotnou nebezpečné než neštovice, když jsi je prodělala. Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.6.25 11:28

Tak ten kontakt ani nemusí být prokázaný a dítě je může chytit. Já vůbec netuším, kde se první dítě nakazilo. Zřejmě v obchodě (bylo po nemoci a nikde jinde jsme nebyli).

Jako pokud nechceš, aby neonemocněla stáhni ji okamžitě do konce školního roku. Nečekala bych na první potvrzení ve třídě - to je pozdě.
Ta inkubační je až 21 dnů, takže to máte na dlouho a ne každý rodič je zodpovědný (zažila jsem dítě s neštovicemi ve školce), nebo může být infekční doprovázející sourozenec, rodič.
Z mé zkušenosti neštovice každoročně projedou celou školkou.
Děje se to roky, třídy se neuchrání, ani to nejde. :kytka:

Já jako dítě jsem projela několik vln neštovic od jeslí, po školku a poprvé jsem je chytila jako dospělá od svých dětí.

Otázka je jak moc plašit.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.6.25 11:34
@Anonymní píše: Více

Tak pak asi by bylo fajn řešit nemoce dřív než přijdou (třeba ty neštovice).

A pokud to tak máš se všemi nemocemi, tak bych asi vyhledala odborníka.
Já tedy si nemyslím, že zrovna neštovice jsou super pro dítě, tak ale nebýt těhotenství, tak Ti asi tak nevadily.
Proč šílíš kvůli angíně netuším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 12:21
@Snopy123 píše: Více

Tak neštovice jsem do té doby neřešila, protože jsem žila v tom, že když jsem je v dětství měla, tak už je nemůžu znovu dostat. Navíc druhé těhotenství bylo neplánované a dost mě zaskočilo. Když se ke mně dostalo, že se ve školce objevily neštovice, začala jsem se o ně víc zajímat a začala jsem plašit - udělala jsem to nejhorší, co člověk může v takové situaci udělat - podívala jsem se na diskuse na netu a tam jsem se dočetla, že ta imunita vůči neštovicím nemusí být celoživotní, záleží na výši protilátek. A začala jsem to víc řešit a bát se. Jsem ráda, že tady vesměs čtu, že jsem cvok a zbytečně panikařím - to mě celkem uklidňuje :D

Angínu jsem uváděla jako příklad další nemoci, kterou bych nechtěla chytnout. Protože antibiotika v těhotenství dobrá nejsou, to je každému jasné… samozřejmě když se musí nasadit, taky se nedá nic dělat, nasadí se ta, která jsou v těhotenství nejvíc vhodná..ale dobré to pro to miminko v bříšku prostě není… V prvním těhotenství jsem se dokázala udržet zdravá až na nějakou rýmu a kašel, byla jsem za to vděčná…jenže teď je situace jiná, mame už dceru a ta je prostě často nemocná a bacily domů nosí a mě to trápí kvůli tomu těhotenství. Ale snažím se s tím smířit, že to tak prostě je… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.6.25 12:29
@Anonymní píše: Více

Tak pak si musíte doma srovnat co chcete. Malé dítě nemocí ze školky nosí. Tak to u většiny dětí bývá.
Pokud máš s nemocemi v těhotenství problém, stáhla bych dítě ze školky do porodu.

Mně v 36tt praskla PV po prodělané střevní viróze - stačilo mi na to 12 hodin - ani žádná mega brutálka - od dětí, které ji chytly od dětí kamarádky, která údajně už byla bez příznaků.

To píšu proto, že to kolikrát neovlivníš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.25 15:45
@Snopy123 píše: Více

Jasně, je možnost stáhnout dceru ze školky do porodu, jenže to je záležitost na několik měsíců a nechci jí to udělat, protože je ve školce moc ráda. Navíc manžel by byl zásadně proti. Proto chci takovy nějaký kompromis - snažit se uhlídat nebo zabránit těm nejhorším nemocem, aby se k nám nedostaly - jenže to je dost těžké. Takže mezi tím tak nějak lavíruju a doufám… Třeba nedávno tam řádily rotaviry, takže dcera byla pár dnů doma… ale snadné to neni uhlídat to, máš pravdu, že člověk všechno neovlivní. Naštěstí červenec srpen bude dcera bez školky, tak doufám, že budeme řešit maximálně nějakou rýmu a kašel…snad…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA