Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@janca84 Pokud nemáš tekutý med, tak asi ohřát ve vodní lázni. Ale opatrně, ať ho neuvaříš, med pak ztrácí ty zdravé látky.
Nevím, jestli to tu už nepadlo…já dávala několikrát pečený čaj, co jsem dělala. Dala do skleničky. Na PC udělala pěknou cedulku, přilepila na skleničku tavnou pistolí, převázala, taky to mělo úspěch ![]()
Tak ja delavam peceny caj, nakladany hermelin…od kamaradky jsem loni dostala cokoladovou marmeladu to byla mnamka..
letos chci delat nejake bombony cokoladove…
@Sylvaa treba cokoladove truffle s konakem, nebo raffaello kulicky, nebo ferrero treba http://www.toprecepty.cz/…-v-cokolade/
Narazila jsem na tohle, tak třeba pro příznivce pečení a cheescaku by se to jako dárek taky mohlo hodit. http://www.thehappierhomemaker.com/…ft-idea.html
@LaalaB To vypadá mooc pěkně
Jen škoda, že těm stránkám vůbec nerozumím
Kdyby měl někdo návod v češtině uvítám ![]()
@wena8621 píše:
@LaalaB To vypadá mooc pěkněJen škoda, že těm stránkám vůbec nerozumím
Kdyby měl někdo návod v češtině uvítám
@terinka4444 no, vanilka se jako lusky kupuje normálně jako koření… Nebo alespon u nás ji mají… a použití vidím při pečení ![]()
@wena8621 @terinka4444 V angloamerických zemích nemají vanilkový cukr a místo toho používají tenhle extrakt. Mezi náma - vanilkový cukr je vlastně vanilinový cukr a vedle vanilky ani neležel, takže tohle mi přijde takové poctivější. Já to dávám fakt do všeho, kde je v receptu vanilkový cukr.
A překlad je hrozně jednoduchý - koupit vanilkové lusky, naříznout je podél, dát do flaštičky, zalít vodkou a nechat aspon 6 týdnu stát.
Prosím tě, ata vodka v tom pak není cítit, asi je, to je blbý dotaz, dělám malé vanilkový tvaroh, ten miluje, samozřejmě s vanilínovým cukrem, ale nalít jí tam vodku s vanilkou asi nebude košér, že? ![]()
@terinka4444 Místo vanilinového cukru kupuju vanilkový, buď alnatura (v DM drogerii) nebo Amylon. Je to s pravou vanilkou. Sice je dražší než vanilinový, ale nedávám ho celý, většinou jen tak sypnu ![]()
Děkuju, já už koupila vanilku v mlýnku, jenže to mele nahrubo, to jí do tvarohu nemůžu dát.
@terinka4444 Já jsem to zatím doma nezkoušela, ale z kupovaného ten alkohol taky je cítit. Ale pro mimino to samozřejmě není
Takhle jako ty bych to do tvarohu pro decka nedala, ale nějaké buchty a tak, které s tím peču, deckám klidne dám. Dává se tam toho po kapkách ne na deci, takže v pohode.
Mozna to tu padlo. Domaci vajecnak nebo jiny chlast (typu baileys).