Stres ze závěrečných zkoušek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonym348
28.5.25 11:45
@Yasmina21 píše: Více

Budu péct. Já jsem tam napsala ke všemu něco, ale jsem si jistá, že jsem si tam nenapsala všechno. Prostě jsem se někde přehlídla. Čokoládu na ozdoby vem čert, ale nejsem si jistá, u modelovací hmoty(potřebuji tam sušené mléko) a hlavně máslo-tady mám úplný výpadek.

Na cheesecake mám 100g, ale na druhý výrobek dělám máslový krém na obmaz dortu a tam toho padne opravdu hodně. Ještě jsem přemýšlela, že do cheecaku to máslo nedám a do těch rozdrobených sušenek dám vodu/zbytek krému a alespoň ten trošek dám do „máslového krému“ a naplním ten dort. Obmaz bych tím pádem udělala z mascarpone a smetany a nějak si zabezpečila, že se mi tam nerozpustí modelovací hmota. Třeba bych to položila na ovoce nebo si to ponořila do čokolády, kdyby někomu zbyla

• Citovat
  • Upravit
5192
28.5.25 11:50
@Anonymní píše: Více

Anonymko jsi trapná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym348
28.5.25 11:53

Rodině je úplně jedno, jestli budu mít výuční list, maturitu, nebo výšku. Nikdo mě nenutil, mít „alespoň“ maturitu, i když na to padly samozřejmě otázky. Všichni víme, že bych se na střední trápila s matikou, fyzikou či chemií, takže jsem si mohla vybrat, co jsem chtěla. Doma mě podporovali s výběrem školy a i teď se mě snaží uklidnit

• Citovat
  • Upravit
809
28.5.25 11:53

Já myslím, že nejsi první ani poslední člověk, co tam zapomněl něco napsat. Prostě se zeptej třídní, jestli se to dá nějak vyřešit, případně si to vezmi rovnou z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
28.5.25 11:59
@Anonym348 píše: Více

Vidíš a už vymýšlíš jak to udělat, vypadá to, že jsi holka šikovná, tak se toho neboj :kytka: Jak někteří radili, zašla bych se ještě poradit za třídní, určitě nejsi první ani poslední, kdo něco takového řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
28.5.25 12:00

Aha. Tak kdybys měla málo másla, tak bych to celé máslo nechala na ten máslový krém a na cheesecake do sušenek použila spíše trošku mléka nebo smetany. To je tučnější než voda. Ale trošku, aby se ti moc nerozmáčely. Pokud to není nutné, tak bych modelovací hmotu vynechala úplně a obmaz udělala se smetanou a mascarpone a dozdobila třeba čerstvým ovocem a našlehanou smetanou (krémem). :) Tak by mi to asi i chutnalo více. Modelovací hmoty mi připadají hrozně sladké. :D
Můžeš si svůj plán vyzkoušet třeba dopředu doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym348
28.5.25 12:04
@Yasmina21 píše: Více

Uvidím, co tam mám a co ne. Ale za modelaci jsou body a bez ní bych je neměla. Já sama je taky nemám ráda a když už, tak jenom marcipán. A tady jde jen o modelaci růží a včel. Moc děkuju za radu, mléko/smetana by byly opravdu lepší, ale tím že budeme mít jen věci na příděl, tak bych si to musela odebrat z jiných věcí. Původně to mělo být tak, že smetanový krém bude ve vnitř ješte s jahodovým rozvarem. A na obmaz máslový krém, právě k vůli té hmotě

Příspěvek upraven 28.05.25 v 12:10

• Citovat
  • Upravit
15436
28.5.25 12:07

Děda by na tebe byl určitě hrdý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.5.25 12:08

Absolutně nechápu ty kecy některých uživatelek, že by zakladatelka měla mít "aspoň " maturitu. Vypovídá to o nich akorát to, že i když mají maturitu, VŠ atd., jsou celkem mimo. Inteligentní člověk nemusí být studijní typ. A to si zde nelecim nějaké mindraky, vzdělání mám také o něco vyšší, ale mám spoustu přátel s ucnakem, mnozí se dostali dál než já, začali podnikat a daří se jim, nebo se slušně vypracovali nebo dělají své řemeslo a jsou spokojení, jelikož dnes má maturitu nebo VŠ téměř každý, takže lidi s ucnakem, které jejich práce baví, jsou pro stát velice užiteční. Ty jsi zakladatelko podle vyjadřování inteligentní holka, máš to v hlavě srovnané. Budeš asi dost pečlivá a zodpovědná, když se tolik bojíš toho, zda uděláš zkoušky. Nedus to v sobě. Řekni nějaké učitelce/učiteli popravdě, že máš strach, trápí tě, co jsi zkazila. Uvidíš, že ti vyjdou vstříc. Vždyť jde o blbost, zkoušky tě nechají normálně dodělat, neboj. To by byli proti sobě, ani učitele nemají rádi, že se musí s někým zaobírat dál, dávat mu opravné termíny. To ti radši ty suroviny dají nebo navrhni, že si je zaplatíš, píšeš, že rodiče tě podporují, určitě by ti těch pár surovin zaplatili. Všechno jde. Bez vyucniho listu nebudeš, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
28.5.25 12:09

takže už si nic navíc z domova přinést nemůžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym348
28.5.25 12:13
@Emka135 píše: Více

Možná po domluvě ano. A budu jim pravěpodobně psát ješte dnes. Ale jak jsem už psala, jde o suroviny, co nejsou ničím speciální a úplně v pohodě by se tam mohly dodat

• Citovat
  • Upravit
2332
28.5.25 12:15

Já vůbec nechápu proč by cukrářka měla mít maturitu… to pak bude šikovnější na pečení? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
28.5.25 12:15

Určitě půjde se nějak domluvit ;) Držím palce a víc takových jako jsi ty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
28.5.25 12:16

krávo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
28.5.25 12:25

Rozumím. Jak psaly holky, zkus se ještě domluvit ve škole, ale i tak si myslím, že se ti to povede. Je vidět, že víš co a jak i v případě, že by ti něco chybělo. Hlavně se nevzdávej a zabojuj. I kdyby bylo málo času a málo surovin. Věřím, že to dobře dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze