Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
achjo, když to tak čtu, tak je mi někdy fáááákt líto, že tuhle pohodlnou výmluvu nemůžeme my ženský taky používat.
Že bych jednou měla typicky „mužskej den“ a měla HAVAJ !!!! ![]()
Jinak doporučuju chválit a chválit…
A počkat, třeba ten chlap prostě potřebuje do role otce ještě víc uzrát a zvyknout si…
No ale ženský, nepřipadá vám, že ty chlapy moc rozmazlujeme !!!! ?????
Nás taky nikdo nechválí a nikdo nám nedává čas.......
Sakra, já mám dneska ale náladu…
Radši jdu sníst nějakou čokoládu… Mějte se
NiKi
![]()
NIKIno, já měla náladu včera. Už jsem myslela, že manžu kopnu do zadku, aby se mu rozsvítilo v hlavě
On pomůže, jenže mu to musím všechno třikrát připomenout a tak to raději udělám sama. Určitě znáte Takovou normální rodinku, jak se tam Péťa baví s dědou o PASIVNÍ REZISTENCI
To je přesně ono.
JInak jsem taky pro chválení. A pomalu a nenápadně zapojovat. Poprosit o přebalení, když smažíš řízky (přece by se to připálilo)..... Ale jak jsi, Andělo, psala s tím jídlem, tak to asi bude u Vás trochu těžší ![]()
Tak přejem hodně úspěchů.
Kuřátko a Honzík
Andělko,
oni prostě někteří chlapi opravdu na tyhle věci moc nejsou. Můj muž, když se malý narodil, tak se jej bál i dotknout
Přebalování, koupání atd…typická výmluva…ale já to neumím, ublížím, ty na to máš buňky od přírody…
Doteď mám fotku, jak jej jednou přebaloval..výjmečně..a měl roušku přes pusu, stál co nejdál od malýho a zadek mu utíral s vyloženým odporem…vzala jsem to s humorem, vyfotila a pochválila, že je to krásně umyté a malý jak je spokojený a že se nemusí stydět, jelikož mi to taky občas nevoní:-))
No a pak pomalu to najednou šlo, jela jsem s kamarádkou na výlet aon hlídal..teda 5 minut po odjetí z domu byl první telefon a pak asi dalších 50, ale zvládli to a pak už to šlo samo. Dělat blbiny s malým, vyloudit jeho úsměv na tváři, v sobotu vstát, vzít malýho a jít ho přebalit a nakmit, aby to máma mohla dospat.
Tak nepropadej panice, jdu na to pomalu, dej mu pocítit jak moc ho potřebuješ, ješitnej je každej chlap a drobné výhry ho posílí.
Držím pěstičky
jsem se ale rozepsala ![]()
Ahoj Věruško naprosto s tebou soucítím nebot mám doma to samé v bledě modrém co nemusí to nedělá,lépe řečeno když mu to neřeknu tak se o to nezajímá.Ráno se s malou pomazlí někdy jí přebalí ,ale to opravdu vyjímečně a že by si jí vzal sám od sebe ven to tedy nehrozí a když jo tak se u toho tváří jako že mu to zabere strašně moc času,co by místo jedné hodinové procházky mohl stihnout plno jiných věcí.O koupání a jídle nemluvě ,zvláštní je že když se malá narodila tak si s ní moc nehrál říkal jak já se těším až jí bude tak rok a ted když už si můžou spolu hrát tak skutek utek
,ale co zase na druhou stranu nám někdy uvaří,vynese koš ,někdy vysaje ,ale bydlíme v baráčku takže spíš lítá po zahradě a pořád někde něco zdokonaluje.Určitě souhlasím s holkama zajít 2× týdně do fitka a on pak pozná že to jde i bez mámi,mrzí mi ,že jsem to taky nezačla dělat,ted už ho asi nepředělám,ale u druhého miminka to určitě bude jiné
a zapojím ho do všeho hned od narození nenásilně ,ale přece jinak ty chlapy opravdu spohodlní a je jim to jedno a ty se zblázni.Zrovna toto téma mi přišlo po ránu do pusy .Tak pište ,pište jak na ty naše tatuldy.S pozdravem Eli
U nas se tatik musel postarat o mimi v jeho 4 mesicich pac jsem musela na akutni laparoskopickou operaci, coz obnaselo minimalne 3 dny hospitalizace v nemocnici a nasledne tyden doma bez zvedani 7kg mimi a zbytecnych pohybu vubec. Zvladli to az na male chybicky v pohode a moc si ho za to vazim, ze mel a ma vubec snahu se o ditko postarat. Ted mne vystridal doma, protoze je mala nemocna a moc si to uzivaji - ted prave snidaji a v pyzamu koukaj na Medvidka Pu. ![]()